Як визначити хліб із цільного зерна

| | 0 Comments| 19:02
Categories:

Для того, щоб вибрати більш корисний хліб звертайте увагу на склад. Не лінуйтеся читати етикетку! На першому місці в списку інгредієнтів буде вказана борошно з цільного зерна або мітка whole grain. У складі хліба має бути мінімум інгредієнтів, E-компонентів і невелика кількість солі (не більше 1 г на 100 г продукту).16 груд. 2019 р.

Цільнозерновий хліб (хліб грубого помелу, разовий хліб) — різновид хліба, випеченого з пшениці, жита або змішаного борошна грубого помолу, тобто з виробництва одноразового подрібнення зерна, що містить висівки і має темніший колір, ніж «біле» борошно, тобто просіяне.

Найбільш корисним вважається житній хліб. Він низькокалорійний (165 ккал) та містить утричі більше клітковини (у порівнянні з пшеничним).

Краще вибирати хліб, випечений із цільного зерна чи висівковий, адже ньому містяться оболонки, багаті на клітковину, вітаміни групи В, Е, залізо, цинк і селен. Він корисний як для загального здоров'я організму, так і не шкодитиме вашій фігурі.

Найкориснішим є цільнозерновий хліб. У такому зберігаються оболонки пшениці, багаті на вітаміни і корисні речовини. Такий хліб буде ще поживнішим, якщо випечений з додаванням різних круп і насіння, горіхів, висівками та сухофруктами. Хліб з борошна грубого помелу корисніший, ніж з борошна вищого гатунку.

– цільнозерновий хліб – його головний компонент борошно, що містить всі частини цілого зерна.





«Єдина можливість – запитати того, хто його обслуговує. Іншого способу це не зробити, і важливо вказати відсоток цільнозернового борошна, яке воно містить », – говорить Беатріз Роблес.