Як правильно заморозити лобіо на зиму

| | 0 Comments| 17:28
Categories:

Лобіо – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

«Лобіо» в перекладі з грузинського означає «квасоля», і таку ж назву одержують страви, приготовані на основі цього інгредієнта. Бобову культуру доповнюють різними овочами, зеленню, приправами, і вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Лобіо по-грузинськи: справжній рецепт

Існує чимало способів приготування лобіо з додаванням різних компонентів.

Але для традиційного грузинської страви знадобляться такі продукти:

  • 600 г квасолі;
  • 150 г ядер волоського горіха;
  • 100 г цибулі-порею;
  • цибулина;
  • часникові зубчики;
  • кілька стебел селери;
  • лавровий лист;
  • сіль.

Послідовність роботи:

  • Відварити заздалегідь замочену квасолю до м’якості, додавши лавровий лист і при необхідності підливаючи воду.
  • Насипати до готовим бобам подрібнений селера і зменшити вогонь до мінімуму.
  • Нарізати порей, ріпчаста цибулю, кінзу, пропустити через прес часник і відправити в каструлю.
  • Розчавити горіхові ядра качалкою, ввести в блюдо і потримати її на вогні ще чверть години.

Лобіо по-грузинськи краще їсти гарячим, але навіть після того, як страва охолоне, воно залишиться смачним.

Спробуйте нові рецепти:

Нові рецепти

  • 13 рецептів тортів в домашніх умовах
  • Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів
  • Салати на святковий стіл – 15 найбільш смачних рецептів
  • Плов з індички – 6 рецептів приготування
  • Мафіни — 16 рецептів приготування в домашніх умовах
  • Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування
  • Закуски на шпажках – 16 рецептів на святковий стіл, варіанти для фуршету
  • Дитяче меню на день народження – 13 ідей з рецептами в домашніх умовах
  • Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
  • Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
  • Чебуреки на кефірі – 7 рецептів приготування тіста
  • Салат з консервованого тунця — 18 рецептів приготування в домашніх умовах
  • Морква по-корейськи на зиму – 7 дуже смачних рецептів зимових заготовок
  • Салати з крабових паличок — 8 простих рецептів ніжних і смачних салатів
  • Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування
  • Борщова заправка на зиму – 8 дуже смачних рецептів
  • Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах
  • Тісто для піци на кефірі -10 найкращих рецептів
  • Фарширований перець – 10 рецептів на будь-який смак
  • Як приготувати філе індички – 10 смачних рецептів

Як заморозити лобіо з грибами

Якщо ви любите лобіо з грибами, пропонуємо вам заморозити в домашніх умовах все інгредієнти для його приготування на зиму. Потім просто додасте горішків і приготуєте точно також, як якщо б готували зі свіжих овочів і грибів. Квасоля будемо використовувати стручкову, з нею блюдо виходить ніжнішим.
Дізнайтеся вже сьогодні, як заморозити лобіо з грибами на зиму.

Складові:
– 250 грам печериць-
– 200 грам стручкової квасолі-
– 1 морквина-
– 1 велика цибулина-
– 1 качан кукурудзи.

Гриби можете брати будь-які, не обов`язково печериці. Тільки їх потрібно буде трохи по-іншому підготувати. Якщо, наприклад, ви візьмете для приготування лисички (які ми, до речі, можемо сміливо заморозити на зиму), Їх потрібно буде просто замочити в холодній воді на годину-другу, очистити від сміття і ретельно промити. Сироїжки доведеться спочатку перевірити на наявність черв`яків, потім не просто промити, а ще й залити окропом. Дочекатися повного охолодження, промити ще раз і очистити капелюшки від шкірки. Найпростіша обробка у глив і печериць. Вони просто промиваються, очищаються від сміття і ріжуться. Квасоля наріжте шматочками завдовжки приблизно 4 сантиметри.

Морква очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.

Кукурудзяний качан очистіть від волосків і листя, промийте. У каструлі закип`ятити воду, викладіть в неї підготовлені овочі і бланшувати протягом п`яти хвилин.

У глибоку миску налийте холодної води, викладіть кілька кубиків льоду і з окропу перекладіть всі овочі за допомогою шумівки в крижану воду. Нехай охолоджуються п`ять хвилин.

Воду злийте. Кукурудзяний качан дістаньте і зріжте зерна гострим ножем.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Гриби наріжте як подобається. Якщо будете брати опеньки, їх можна навіть не різати. Тільки опеньки перед заморожуванням все ж потрібно відварювати.

Змішайте всі овочі і розкладіть їх на піддон в один шар, щоб вони рівномірно були заморожені.

Розкладіть по целофановим кульках і зав`яжіть. Зберігайте протягом року. В один пакет фасуйте тільки одну порцію замороженого лобіо. Перед приготуванням овочі не розморожувати, готуйте так, як ніби вони свіжі. Час приготування збільште на 8 хвилин. За цей час овочі розморозяться. Взагалі, лобіо з грибами з замороженої суміші готувати дуже просто.

На сковороду налийте 5 столових ложок рослинного масла, викладіть 800 грам замороженого лобіо, тушкуйте під кришкою протягом 30 хвилин. Потім посоліть, додайте крупно нарізані волоські горіхи і видавіть часник. Гасіть ще п`ять хвилин. До столу подавайте зі свіжою зеленню, яку, до речі, теж можна заморозити.

Посмотрите похожие рецепти
  • Як заморозити печериці на зиму Переглянути рецепт
  • Як заморозити спаржеву квасолю Переглянути рецепт
  • Як заморозити печериці Переглянути рецепт
  • Як заморозити квасоля: звичайну, спаржеву (стручкову) Переглянути рецепт
  • Як заморозити стручкову квасолю правильно? Переглянути рецепт
  • Як заморозити підберезники: всі способи Переглянути рецепт
  • Як заморозити сироїжки Переглянути рецепт
  • Як заморозити на зиму овочі? Переглянути рецепт
  • Як заморозити овошную суміш для лечо Переглянути рецепт
  • Як приготувати квасоля: прості рецепти Переглянути рецепт
  • Стручкова квасоля: заготовки на зиму Переглянути рецепт
  • Як правильно заморозити гриби на зиму – заморозка грибів в домашніх умовах Переглянути рецепт
  • Як заморозити свіжі білі гриби Переглянути рецепт
  • Як заморозити гриби лисички Переглянути рецепт
  • Чи можна заморожувати солоні гриби Переглянути рецепт
  • Як заморозити гриби рядовками на зиму Переглянути рецепт
  • Простий покроковий фото рецепт заморозки білих грибів на зиму в домашніх умовах Переглянути рецепт
  • Замороження грибів. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Як заморозити гриби на зиму в морозилці: 3 варіанти Переглянути рецепт
  • Як на зиму заморозити гриби Переглянути рецепт

Квасолю полюбите більше, ніж м’ясо: як смачно законсервувати лобіо на зиму

Квасоля по-грузинськи “лобіо” — це традиційна грузинська страва з квасолі зі спеціями та зеленню. Її можна приготувати зі звичайних бобів або зі стручковою зеленою квасолею, а також лобіо можна закрити на зиму.

Цю страву готують різними способами та додають різні інгредієнти. Лобіо їдять як у гарячому, так і в холодному вигляді, як самостійну страву або як додаток до гарніру чи м’яса. Рецептом квасолі по-грузинськи на зиму поділилися у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі.

Інгредієнти:

  • 3 склянки квасолі
  • 1 кг солодкого червоного перцю
  • 1 кг моркви
  • 2 кг стиглих помідорів
  • 1 склянка соняшникової олії
  • 2,5 ст. л. солі
  • 300 г цукру
  • 70 мл 9% оцту

Приготування:

  1. Квасолю відварити до готовності у підсоленій воді.
  2. Перець очистити від насіння і нарізати соломкою, моркву натерти на тертці, пропустити помідори через м’ясорубку.
  3. Змішати всі овочі, додати сіль, цукор, олію і варити на слабкому вогні 30 хвилин після закипання. За 10 хвилин до готовності влити оцет.
  4. Простерилізувати банки та кришки, викласти в них гарячу масу та закатати.

Раніше “Телеграф” писав, як швидко замаринувати баклажани. Страва вийде неймовірно смачною, а насолодитися смаком ви зможете дуже швидко.