Склянки наповнюють максимум на третину. Одна порція становить близько 50 грамів. Ірландці і шотландці, які за правом вважаються королями віскі, розробили цілу систему дегустації віскі і розповідають про правило п'яти S: sight – помилуватися
Справжнє односолодове віскі не терпить жодних домішок. Його можна розбавляти тільки водою. І то, справжні цінителі вважають за краще пити віскі в чистому вигляді, а воду пити з окремої склянки. Забудьте про коктейлі (з колою або соком) — для односолодового віскі це справжнє варварство.
Бармени рекомендують випивати за вечір не більше 2-3 келихів напою, змішувати віскі з колою треба у співвідношенні 1:3 або 1:4. Коктейль дуже калорійний. При класичних пропорціях 1:2, у 100 мл напою міститься в середньому 315 ккал. Енергетичну цінність коктейлю можна зменшити, якщо використовувати Coca-Cola без цукру.
Тому більшість недорогих бурбонів п'ють із льодом або розбавляють водою. В американській традиції для цього часто використовують колу або содову. Щодо якісного витриманого бурбона, то його заведено вживати так само, як і скотч – нерозбавленим, доводячи до потрібної температури за допомогою каменів.
Під віскі підійдуть такі самі закуски, як для горілки. Це м'ясо, риба, морепродукти, сир, фрукти тощо.
Рецепт коктейлю Віскі кола
- Наповни хайбол кубиками льоду доверху
- Налий шотландське віскі 50 мл
- Долий колу доверху та акуратно розмішай коктейльною ложкою
Віскі – спиртний напій, одержуваний шляхом зброджування ячмінного солоду (або інших видів зерна, кукурудзи), його перегонки і багаторічної витримки в дубових бочках. За рахунок цього він набуває особливого смаку і аромат, стає більш м’яким. Зазвичай для витримки використовуються …