Скільки потрібно наливати віскі

| | 0 Comments| 23:03
Categories:

Склянки наповнюють максимум на третину. Одна порція становить близько 50 грамів. Ірландці і шотландці, які за правом вважаються королями віскі, розробили цілу систему дегустації віскі і розповідають про правило п'яти S: sight – помилуватися

Справжнє односолодове віскі не терпить жодних домішок. Його можна розбавляти тільки водою. І то, справжні цінителі вважають за краще пити віскі в чистому вигляді, а воду пити з окремої склянки. Забудьте про коктейлі (з колою або соком) — для односолодового віскі це справжнє варварство.

Бармени рекомендують випивати за вечір не більше 2-3 келихів напою, змішувати віскі з колою треба у співвідношенні 1:3 або 1:4. Коктейль дуже калорійний. При класичних пропорціях 1:2, у 100 мл напою міститься в середньому 315 ккал. Енергетичну цінність коктейлю можна зменшити, якщо використовувати Coca-Cola без цукру.

Тому більшість недорогих бурбонів п'ють із льодом або розбавляють водою. В американській традиції для цього часто використовують колу або содову. Щодо якісного витриманого бурбона, то його заведено вживати так само, як і скотч – нерозбавленим, доводячи до потрібної температури за допомогою каменів.

Під віскі підійдуть такі самі закуски, як для горілки. Це м'ясо, риба, морепродукти, сир, фрукти тощо.

Рецепт коктейлю Віскі кола

  1. Наповни хайбол кубиками льоду доверху
  2. Налий шотландське віскі 50 мл
  3. Долий колу доверху та акуратно розмішай коктейльною ложкою





Віскі – спиртний напій, одержуваний шляхом зброджування ячмінного солоду (або інших видів зерна, кукурудзи), його перегонки і багаторічної витримки в дубових бочках. За рахунок цього він набуває особливого смаку і аромат, стає більш м’яким. Зазвичай для витримки використовуються …