Як висушити горіхи волоські

| | 0 Comments| 23:45
Categories:

Як висушити волоські горіхи. Експерти назвали три перевірені способи

Автори українського Instagram-блогу “Аптека садівника” 27 вересня в новій публікації розповіли, як сушити волоські горіхи.

За словами експертів, сушити горіхи можна в духовці, мікрохвильовій печі й сушарці.

У духовці горіхи сушаться швидше, ніж у мікрохвильовій печі або сушарці. Для того щоб посушити горіхи, розкладіть ядра в один шар на деко, розігрійте духовку до температури 50 °С і залиште на 20–40 хвилин, періодично помішуючи. Дверцят духовки не зачиняйте.

У мікрохвильовій печі

Очистьте горіхи від шкаралупи, викладіть ядра в чашу в один шар і поставте в мікрохвильову піч на одну-дві хвилини, увімкнувши найбільшу потужність. Коли помітите, що ядра стали темнішими, вимикайте. На місце підсушених горіхів покладіть нову порцію.

Цілі або очищені горіхи викладіть у лотки й увімкніть сушарку на п’ять-шість годин. Час може залежати від потужності сушарки та завантаженості. Періодично куштуйте горіхи, чи достатньо вони підсушилися.

Як швидко висушити горіхи і навіщо їх мити: корисні лайфхаки

Чому потрібно замочувати горіхи перед сушінням і скільки часу сушити горіхи після замочування – дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Сушити волоські горіхи потрібно обов’язково – якщо цього не зробити, то на шкаралупі залишиться волога, може виникнути грибок і цвіль. Ці шкідливі мікроорганізми проникнуть всередину горіха і спровокують гниття ядра. УНІАН розповість, як правильно помити і висушити волоські горіхи в домашніх умовах.

Раніше ми говорили про те, що приготувати з горіхів на зиму для себе і своїх близьких.

Як мити і сушити волоські горіхи – основні правила

З огляду на той факт, що умови транспортування і зберігання волоських горіхів можуть бути не найсприятливішими, перед колкою їх краще мити. Робити це необхідно з кількох причин:

  • на шкаралупі накопичуються пил і бруд, які можуть потрапити на ядро;
  • на горіхах можуть виявитися яйця паразитів, різні бактерії і віруси;
  • горіхи, найчастіше, обробляються хімічними речовинами від молі та інших комах.

Волоські горіхи в шкаралупі “хімією” не обробляються – тільки очищені. Саме тому неочищені горіхи досить просто промити під проточною водою.

Якщо ж ви купили очищений продукт, то тут потрібен інший підхід:

  • пересипати горіхи на друшляк;
  • промити під струменем проточної води;
  • прополоскати в теплій кип’яченій воді.

Додатково можна ошпарити горіхи окропом – так у вас точно вийде вбити всіх хвороботворних бактерій. Крім того, важливо і правильно діставати горіхи з води. Якщо ви будете притримувати їх рукою, то частинки бруду з дна знову пристануть до шкаралупи. Досвідчені господині рекомендують використовувати шумівку, щоб мінімізувати такі ризики.

Як замочити волоські горіхи – технологія

Замочування – альтернативний спосіб очищення горіхів. Його часто використовують сироїди – смак волоського горіха після такої процедури стає більш ніжним і м’яким.

У процедурі замочування немає нічого складного – потрібно помістити горіхи в ємність, залити теплою питною водою і залишити на кілька годин. Додатково можна додати 1 ст.л соди, щоб знезаразити і продезінфікувати продукт. В кінці краще ще раз промити горіхи, позбавляючи їх від залишків соди. Зберігати горіхи після замочування можна в холодильнику до трьох днів – далі продукт починає псуватися.

Як сушити волоські горіхи в шкаралупі в духовці – поради

Для того, щоб швидко і просто висушити неочищені горіхи, дотримуйтеся інструкції:

  • вимиті горіхи розкласти на сухому рушнику, щоб стікла вода;
  • викласти їх на деко і розігріти духовку до 40-45 °С;
  • поставте деко в духовку на три години, не закриваючи дверцята духовки;
  • за півгодини до закінчення сушіння збільшити температуру до 60 °C;
  • витягнути деко і залишити горіхи на столі до охолодження.

Очищені волоські горіхи теж можна сушити в духовці, але тоді вам потрібно:

  • розігріти духовку до 50°С;
  • розкласти очищені горіхи на деко;
  • поставити його в духовку, не закриваючи дверцята;
  • сушити горіхи 20-40 хвилин, періодично їх помішуючи.

Категорично не рекомендується піднімати температуру в духовці, інакше горіхи можуть згоріти і потім, при вживанні, почати гірчити.

Як сушити волоські горіхи в сушарці – інструкція

Електросушарка – зручне пристосування, за допомогою якого можна висушити не тільки горіхи, а й інші продукти – м’ясо, рибу, фрукти і овочі. Якщо у вас є такий прилад, то ви можете сміливо користуватися ним для сушки горіхів.