Зміст:
- 1 7 способів приготувати картоплю з грибами на сковороді і в духовці
- 1.1 Смажена картопля на сковороді з грибами — покроковий кулінарний рецепт
- 1.2 Картопля з грибами, запечена в рукаві — рецепт з фото
- 1.3 Тушкована картопля з грибами — рецепт приготування
- 1.4 Смачна картопля з грибами в горщиках
- 1.5 Запіканка з картоплею та грибами під сирною скоринкою
- 1.6 Картопля-гармошка, фарширована грибами
- 1.7 Тушкована картопля з грибами в сметанному соусі
- 2 Майже як піца: рецепт запеченої на сковороді картоплі з помідорами
7 способів приготувати картоплю з грибами на сковороді і в духовці
Тушкуйте картоплю і гриби в сметанному соусі, запікайте в горщиках і під сирною скоринкою, обсмажуйте з цибулею і зеленню. Сьогодні ми поговоримо про те, яка картопля на сковороді вийде смачнішою і найкращою саме для вас.
Картопля на сковороді чудово готується з будь-якими грибами. Печериці і гливи, а також білі, підберезники і підосичники можна використовувати без попередньої обробки. А от інші лісові гриби рекомендують спочатку відварити в підсоленій киплячій воді протягом 20-30 хвилин, щоб з них пішла гіркота.
Смажена картопля на сковороді з грибами — покроковий кулінарний рецепт
Інгредієнти
- 1 цибулина;
- кілька столових ложок олії;
- 500 г грибів;
- 1 кг картоплі;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- 1 пучок кропу.
Приготування:
- Наріжте цибулю невеликими кубиками і обсмажте в сковороді з розігрітою олією.Коли вона стане золотистого кольору, додайте гриби, нарізані великими кубиками або пластинками.
- Обсмажуйте суміш на середньому вогні без кришки, періодично помішуючи, поки з грибів не випарується рідина і вони не підрум’яняться.Перекладіть вміст сковороди на тарілку.
- Наріжте картоплю однаковими великими брусочками.Залийте їх на кілька хвилин холодною водою, потім гарненько промийте. Перекладіть брусочки на паперовий рушник і просушіть — так картопля не буде розвалюватися при смаженні.
- Розігрійте в сковороді ще кілька ложок олії.Викладіть туди картоплю і смажте приблизно 20 хвилин до рум’яної скоринки, не накриваючи кришкою. Зсередини картопля повинна стати м’якою. Не перемішуйте її занадто часто, щоб вона встигла підсмажитися.
- Коли картопля буде майже готова, викладіть до неї гриби з цибулею.Додайте сіль, перець і дрібно нарізаний кріп. Обережно перемішайте і обсмажуйте ще кілька хвилин.
Картопля з грибами, запечена в рукаві — рецепт з фото
Інгредієнти:
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 кг картоплі;
- 400 г грибів;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- 3 столові ложки олії.
Приготування:
- Натріть моркву на крупній тертці.Наріжте цибулю півкільцями, а картоплю і гриби — великими шматочками.
- Викладіть підготовлені інгредієнти в миску, додайте сіль, перець і олію і перемішайте. Перекладіть все в пакет для запікання і щільно скріпіть краї.
- Помістіть рукав на деко або в форму для запікання.Зробіть в пакеті кілька проколів, щоб виходило повітря. Поставте в розігріту до 200°С духовку на 40-50 хвилин.
- Якщо хочете, щоб картопля підрум’янилася, розріжте пакет зверху за 10-15 хвилин до кінця приготування.
Тушкована картопля з грибами — рецепт приготування
Інгредієнти:
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2-3 столові ложки олії;
- 500 г грибів;
- 1 кг картоплі;
- вода;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- 2 сушених лаврових листки.
Приготування:
- Наріжте цибулю маленькими кубиками і натріть моркву на великій тертці.У глибокій сковороді розігрійте олію і обсмажте на ній цибулю до м’якості. Потім додайте моркву і злегка обсмажте.
- Наріжте гриби невеликими шматочками і викладіть їх до овочів.Готуйте, помішуючи, на середньому вогні до легкого золотистого відтінку.
- Крупно наріжте картоплю.Викладіть її в сковороду і залийте гарячою водою так, щоб шматочки були майже повністю покриті. Тушкуйте на середньому вогні під кришкою близько 20 хвилин до м’якості.
- За 5 хвилин до кінця приготування додайте сіль, перець, лаврове листя і перемішайте.Можна також використовувати інші приправи на ваш смак. Перед подачею залиште готову страву під кришкою на 15-20 хвилин і вийміть лаврове листя.
Смачна картопля з грибами в горщиках
Інгредієнти на 2 горщика:
- 4-5 картоплини;
- 1 цибулина;
- 200 г грибів;
- 2 столові ложки олії;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- 4 столові ложки сметани;
- 4-5 столових ложок води;
- 2 столові ложки вершкового масла.
Приготування:
- Наріжте картоплю кружечками, цибулю — півкільцями, а гриби — великими шматочками.Злегка обсмажте цибулю і гриби на розігрітій олії до золотистого кольору.
- Викладіть в горщики частину картоплі, цибулі та грибів.Повторюйте шари, присипаючи їх сіллю і перцем. Верхнім повинен бути шар картоплі.
- Змішайте сметану і воду до однорідної консистенції.Викладіть зверху на картоплю по ложці вершкового масла і полийте сметанним соусом.
- Закрийте горщики кришками і запікайте 30 хвилин при температурі 200°С. Зніміть кришки і готуйте ще 10 хвилин, щоб картопля підрум’янилася.
Запіканка з картоплею та грибами під сирною скоринкою
Інгредієнти:
- 2 столові ложки борошна;
- 600 мл молока;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- 1 чайна ложка сушеного чебрецю;
- 3 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 1 кг картоплі;
- 500 г грибів;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 200 г твердого сиру.
Приготування:
- У сковороді, помішуючи, злегка обсмажте борошно до золотистого кольору.Частинами вливайте молоко, постійно працюючи вінчиком, щоб не було грудочок. Приправте соус сіллю, перцем і чебрецем.
- Дрібно наріжте цибулю і часник.Викладіть овочі в соус, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин на слабкому вогні.
- Наріжте картоплю тонкими кружечками, а гриби — пластинками або невеликими шматочками. Змастіть маслом форму для випічки.Викладіть туди половину картоплі, зверху розподіліть гриби і змастіть їх половиною соусу.
- Викладіть картоплю, що залишилася, і розподіліть по ньому другу половину соусу.Запікайте при температурі 190°С приблизно 45 хвилин. Потім посипте страву тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин.
Картопля-гармошка, фарширована грибами
Інгредієнти:
- 4-5 великих картоплин;
- 150 г грибів (найкраще — печериць);
- ½ пучка кропу;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- 2-3 столові ложки олії.
Приготування:
- Зробіть на кожній картоплині кілька поперечних глибоких надрізів на відстані приблизно 5 мм один від одного.Щоб випадково не розрізати картоплю повністю, підкладіть під неї дерев’яні палички.
- Наріжте гриби дрібними кубиками.Змішайте їх з подрібненим кропом, сіллю і перцем.Обережно начиніть грибною начинкою кожен розріз картоплі.
- Викладіть фаршировану картоплю на деко, застелене фольгою, і змастіть маслом.Накрийте другим листом фольги і поставте в розігріту до 200°С духовку на 30-40 хвилин. Потім приберіть фольгу і готуйте ще 5-10 хвилин, щоб картопля підрум’янилася.
- Для запікання може знадобитися більше часу, в залежності від розміру овочів.Проткніть картоплю виделкою або ножем: якщо вона м’яка, можна витягати її з духовки.
Тушкована картопля з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти:
- 350 г грибів;
- 1 цибулина;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 1-2 столові ложки рослинної олії;
- 1 кг картоплі;
- вода;
- сіль за смаком;
- ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха;
- 2 сушених лаврових листки;
- 120 г сметани;
- 1 пучок кропу.
Приготування:
- Наріжте гриби великими шматочками, а цибулю — дрібними кубиками.Розтопіть в глибокій сковороді вершкове масло і додайте олію. Обсмажте гриби до золотистого кольору. Додайте цибулю і готуйте до м’якості.
- Викладіть в сковороду картоплю, нарізану великими кубиками.Влийте стільки гарячої води, щоб картопля була покрита майже повністю. Додайте сіль, мускатний горіх і лаврове листя і тушкуйте на середньому вогні близько 20 хвилин до м’якості картоплі.
- Влийте в сметану 4-5 столових ложок теплої води і перемішайте.Додайте до картоплі і грибів сметанний соус і томіть ще 5 хвилин. В кінці приготування додайте порізаний кріп, перемішайте і вийміть лаврове листя.
Відео: Картопля на сковороді і в духовці: найкращі рецепти для приготування
На цьому наша стаття «Картопля на сковороді і в духовці: 7 найкращих рецептів» підійшла до кінця. Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам приготувати смачні страви. Багато корисних порад для ви можете знайти на нашому сайті. Смачного і нехай щастить!
Читайте також:
Майже як піца: рецепт запеченої на сковороді картоплі з помідорами
Картопляна запіканка на пательні, або піцайоло — це простий рецепт смачної страви. У ній чудово поєднуються томатний соус, моцарела, орегано і базилік. І, звісно, картопля. Помідори, моцарела і базилік: цих трьох інгредієнтів достатньо, щоб одразу викликати в пам’яті смак однієї з наших улюблених страв — піци.
І з тими ж трьома інгредієнтами, а також основою з відвареної картоплі можна урізноманітнити цю страву. Цікаво, але як основу цієї страви, замість картоплі, можна використовувати м’ясний фарш, або скибочки курячого філе. Рецептом картоплі піццайола поділилися на сайті Cucchiaio.
Запіканка з картоплі
Інгредієнти:
- 600 г картоплі;
- 400 мл томатного пюре;
- 125 г сиру моцарела;
- 3 столові ложки тертого сиру пармезан;
- 1 зубчик часнику;
- кілька листків базиліку;
- сушений орегано;
- оливкова олія, сіль, перець.
Щоб приготувати картоплю алла піцайоло, спочатку помістіть неочищену картоплю в каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть бульби близько 40 хвилин або до готовності. Злийте воду, очистить картоплю й остудіть.
У сковорідці розігрійте олію і киньте туди розрізаний навпіл зубчик часнику. Коли він віддасть свій аромат — видаліть його.
Додайте томатне пюре, кілька листків базиліку і приправте сіллю та перцем. Доведіть соус до кипіння і готуйте 10 хвилин. Після приберіть із вогню.
Налийте тонкий шар томатного соусу в пательню, викладіть шар картоплі, нарізаної скибочками завтовшки 6-7 мм.
Полийте соусом і додайте картоплю, що залишилася. Посипте орегано до свого смаку і поставте на вогонь. Томіть під кришкою близько 10 хвилин. Потім додайте тертий сир пармезан і нарізану моцарелу.
Знову накрийте кришкою і поверніть на вогонь на час, необхідний для того, щоб сир розплавився. Подавайте страву гарячою.
До такої картоплі чудово підійде свіжий салат із куркою і селерою.
- Читайте нас у:
- Читайте у Telegram
- Читайте у Facebook
- Читайте у Twitter
- Теги:
- картопля
- рецепти
- рецепт
- Поширити:
- відправити у Telegram
- поділитись у Facebook
- твітнути
- відправити у Viber
- відправити у Whatsapp
- відправити у Messenger