Чи потрібно мити овочі перед приготуванням

| | 0 Comments| 21:25
Categories:

Також вологі продукти швидше зіпсуються і почнуть підгнивати. Саме з цієї причини не потрібно мити овочі та фрукти одразу після того, як ви принесли їх з супермаркету чи ринку. Цю процедуру рекомендовано робити безпосередньо перед приготуванням чи вживанням.

Найважливішою причиною полоскання і чищення овочів і фруктів є захист себе і своєї сім'ї від інфекцій. Так що головна мета ретельного миття овочів і фруктів – зменшити кількість бактерій і таким чином запобігти інфекційним шлунково-кишковим захворюванням.

Свіжі фрукти, овочі, зелень — джерело різних вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини. Щоб отримати від них максимум користі, перед вживанням у їжу свіжі фрукти та овочі рекомендується ретельно промити водою, очистивши від усіх забруднень і мікробів.

Не варто обробляти овочі та фрукти миючими засобами чи милом. Також не раджу мити овочі у розчині води та оцту. Та оцтова кислота, яка продається у магазинах, може змінювати смак овочів та фруктів. Якщо часу на замочування немає, то потрібно ретельно руками протирати овоч чи фрукт під протічною водою.

Шкірка бананів може бути забрудненою пилом, брудом, воском або хімічними речовинами, які використовуються під час вирощування та транспортування. Миття допомагає видалити ці забруднення та зменшити ризик потрапляння їх на м'яку фруктову середину.

Калібрують овочі за розміром, ступенем достигання, якістю. Ці операції в основному здійснюють уручну. На великих підприємствах картоплю калібрують на калібрувальних машинах. Миють овочі, щоб видалити з їх поверхні залишки землі та піску, збільшити терміни експлуатації картоплечисток, раціонально використати відходи.





1. Навіщо потрібно мити фрукти та овочі? 2. Що використовувати для миття фруктів і овочів? 3. Що не можна використовувати для миття фруктів і овочів? 4. Якою водою мити фрукти та овочі? 5. Крок 1.