Зміст:
Що приготувати з абрикосів: 4 прості літні страви
Яскравий і корисний фрукт є головним інгредієнтом багатьох літніх страв.
У сезон абрикосів в липні прилавки ринків і магазинів ломляться від достатку яскравих фруктів. Багато українців самі збирають урожай абрикосів на дачі або в саду. З цього фрукту бажано якомога швидше що-небудь приготувати, адже зберігається він недовго. Абрикоси найчастіше використовують для приготування варення, компоту, ароматних пирогів. Їх також можна засушити і приготувати курагу.
Абрикосове варення з апельсином
Видалити кісточки абрикосів і нарізати плоди четвертинами. Висипати абрикоси в каструлю і засипати цукром. Поставити на плиту на маленький вогонь до повного розчинення цукру. Потім влити апельсиновий сік і перемішати суміш. Зняти з вогню.
Абрикосове варення залишити на 6 годин при кімнатній температурі. Поставити суміш на плиту довести до кипіння. Варити 30 хвилин, знімаючи пінку. Після цього варення можна розлити по банках.
Тертий пиріг з абрикосами
- Вершкове масло – 180 г.
- Абрикоси – 450 г.
- Цукор – 150 г.
- Борошно – 250 г.
- Ванілін – щіпка.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Читайте також Користь і шкода чорниці – як вибрати ягоду в магазині Заморожене масло натерти на крупній тертці. Змішати з 50 г цукру, борошном, ваніліном і розпушувачем. Розтерти суміш в крихту. Форму для пирога змастити маслом. На дні форми тонко розподілити половину тіста. Абрикоси крупно нарізати і викласти у форму. Посипати фрукти цукром і тістом, що залишився. Пиріг випікати в духовці 45 хвилин при температурі 200°. В останні 10 хвилин знизити температуру до 180°.
Сирна запіканка з абрикосами
- Масло вершкове – 100 г.
- Борошно – 1,5 склянки.
- Яйця – 4 шт.
- Абрикоси – 600 г.
- Вода – 3 ст. ложки
- Сметана 15% – 300 г.
- Сир 6% – 400 г.
- Цукор – 0,5 склянки
Вершкове масло змішайте з борошном до дрібної крихти. Окремо збити білок одного яйця з содою. Змішати білок з борошном з маслом і замісити пісочне тісто. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити в холодильнику на 40 хвилин. Абрикоси дрібно нарізати. У глибокій мисці змішати сир і сметану. Окремо збити 3 яйця з дрібкою цукру.
Читайте також Джем, варення, сироп і навіть вино: 5 рецептів заготовок з чорниці на зиму Яєчну суміш ввести в сирну, додати абрикоси. Тісто розкатати в коло і викласти в круглу форму для запікання, сформувавши високі бортики. Сирно-абрикосову масу вилити на тісто. Запікати в духовці запіканку 70 хвилин при 170°.
Кекси з абрикосами на молоці
- Абрикоси стиглі – 6-9 шт.
- Молоко – 200 мл.
- Сметана 10% – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 100 г.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 240 г.
- Цукор – 250 г.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,25 ч. л.
- Сіль – щіпка.
Масло заздалегідь розтопити і злегка остудити. У глибокому посуді змішати молоко, сметану і одне яйце міксером на маленькій швидкості. Всипати цукор і продовжити збивати до його розчинення. У збиту суміш влити топлене масло, додати дрібку солі, соду і розпушувач.
У суміш просіяти борошно, замісити тісто лопаткою. Форму для кексів вистелити паперовими кошиками. Наполовину наповнити форми тістом. Посередині кексу покласти половинку абрикоса м’якоттю вниз. Випікати кекси з абрикосами 30 хвилин при 180°. Повністю остудити кекси і подавати.
Читайте також інші рецепти:
Абрикосове варення на зиму: 3 рецепти неймовірного ласощі
Абрикосове варення – це смачні і вітамінні ласощі до чаю.
Варення з абрикосів виходить дуже смачним і благородним, з легкою приємною кислинкою. Це чудова начинка для пирогів, кексів і тістечок, а також вітамінні ласощі до чаю. УНІАН зібрав кілька рецептів варення на зиму, які сподобаються всім ласунам.
Абрикосове варення п’ятихвилинка
Абрикоси переберіть і ретельно промийте. Розділіть абрикоси на половинки і видаліть кісточки. Складіть абрикоси у велику каструлю з товстим дном. Не використовуйте емальовану каструлю, інакше смак варення зіпсується.
Засипте абрикоси цукром і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште при кімнатній температурі на кілька годин, щоб фрукти пустили сік. Поставте каструлю на невеликий вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин після закипання. Знімайте пінку.
Простерилізуйте банки і розлийте варення. Закрутіть банки, переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Після повного охолодження Зберігайте банки з варенням в прохолодному місці.
Абрикосове варення часточками / фото ua.depositphotos.com
Абрикосове варення з лимоном і коньяком
Промити і перебрати абрикоси, розділити на половинки і видалити кісточки. Перекласти абрикоси в глибоку каструлю, додати лимонний сік, коньяк і склянку цукру. Залишити абрикоси в каструлі на ніч, щоб вони пустили сік.
Каструлю поставити на невеликий вогонь і варити 10-15 хвилин після закипання. Потім засипте решту цукру, знову доведіть до кипіння і варіть варення 30 хвилин. Знімайте пінку з поверхні. Простерилізувати банки і кришки. Готове варення повністю остудити і розлити по банках. Закатати банки і зберігати в прохолодному місці.
Абрикосове варення з апельсином
Видалити кісточки абрикосів і нарізати фрукти кубиком. Скласти абрикоси у велику каструлю і засипати цукром. Залишити на кілька годин. Апельсин розділити на часточки, видалити білі плівки і кісточки. М’якоть перебити в блендері. Додати до абрикосів.
Поставити каструлю на невеликий вогонь і довести до кипіння. Варити 15 хвилин, постійно помішуючи. Розкласти варення по стерилізованим банкам і закрити кришками. Перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і зберігати до повного охолодження. Потім переставити банки в прохолодне місце.