Як визначити готовність варення з полуниці

| | 0 Comments| 21:07
Categories:

Як дізнатися, що варення готове? Все дуже просто, потрібно взяти блюдечко, відправити його в морозильну камеру на 10 хвилин, потім дістати і капнути на нього варення. Чекаємо 30 секунд і схиляємо тарілку в різні боки. Те, як буде крапелька скочуватися, означає, якої консистенції буде варення.

Порада: Щоб перевірити готовність, капаємо гарячим сиропом на холодну тарілку. Якщо крапля застигає не розтікаючись, то варення готове. Стерилізуємо банки і кришки, чекаємо поки варення трохи охолоне, а потім розливаємо його по банкам, закриваємо стерильними кришками. Ось і все – варення готове!

Густе полуничне варення Полуницю засипати цукром в каструлі і поставити на маленький вогонь. Готувати варення 2 години, періодично помішуючи і знімаючи пінку. У гарячому вигляді варення буде рідким, але після охолодження загусне.

Для класичного рецепта варення з полуниці з цілими ягодами потрібні такі інгредієнти: 1 кг свіжої полуниці, 800-900 г цукру (можна зменшити або збільшити кількість цукру залежно від вашого смаку), 2 столові ложки лимонного соку або сік пів лимона.

Засипати полуницю цукром і перебити блендером. Поставити суміш на вогонь і варити 25-30 хвилин після закипання. Джем потрібно часто перемішувати і регулярно знімати пінку.

Гарячий спосіб підходить тільки для варення, яке готують швидким способом, так звану «п'ятихвилинку». Для довготривалого зберігання варення можна розкладати охолодженим.





Добірка з 7 хороших рецептів варення з полуниці. Як приготувати густе полуничне варення, повидло, джем без кісточок, рецепт полунично-бананового та черешнево-полуничного варення.