Способи приготування пельменів

| | 0 Comments| 19:53
Categories:

4 способи швидко і смачно приготувати пельмені

Мабуть, немає швидшої вечері, ніж пельмені. Найбільш часто використовуються магазинні напівфабрикати. Мушу визнати, що ця страва мені не дуже подобалася, поки подруга не змусила мене передумати. Вона навчила мене робити справді смачні пельмені.

Її фірмова страва – смажені пельмені, без яких неможливі дружні посиденьки нашої компанії. Спробувавши їх один раз, ви ніколи не забудете цей смак! Тож поділюся з вами цим і ще кількома перевіреними рецептами.

Швидко і смачно приготовані пельмені

Пельмені зазвичай потрібно варити, але є і більш оригінальні варіанти приготування. Вони допоможуть урізноманітнити знайому нам страву.

Варені пельмені

Спочатку спробуйте класичний варіант приготування цієї страви. Візьміть середню каструлю і заповніть її наполовину водою. Поставте каструлю на вогонь і почекайте, поки закипить. Потім посоліть воду, киньте лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Якщо в бульйон додати куркуму, вареники придбають золотавий колір.

Помістіть пельмені у воду і перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Коли пельмені спливуть, тонкою цівкою влийте в каструлю склянку холодної води. Зачекайте, поки вода знову закипить, і варіть пельмені ще 5 хвилин. Ця хитрість зробить тісто м’якшим і пухкішим.

Пельмені в мультиварці

Пельмені, як і більшість страв, можна приготувати в мультиварці. Це дуже зручно, коли ви не можете довго стояти біля плити.

Приготуйте соус: змішайте одну частину сметани та дві частини води, додайте сіль і спеції. Покладіть пельмені на дно мультиварки й залийте соусом. Соус повинен покривати пельмені на 5-7 см, варіть 20 хвилин.

Через цей час додайте тертий сир і залиште вареники ще на 10 хвилин.

Смажені пельмені з помідорами

Це фірмовий рецепт моєї подруги. Інгредієнти можна підібрати на свій смак, але ця страва подобається всім.

Розігрійте сковороду з рослинною олією, додайте 1 кг пельменів і зменште вогонь до середнього. Смажте пельмені з обох боків до золотавої скоринки.

Наріжте одну цибулину і додайте до пельменів. Залиште все в сковороді на 3 хвилини. Потім додайте 2 нарізані кубиками помідори та добре перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму і смажте ще 3 хвилини.

Додайте в сковорідку трохи окропу, накрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хвилин. Потім посоліть блюдо і посипте перцем. До пельменів разом зі спеціями додайте кілька столових ложок майонезу. Залиште на вогні ще на пару хвилин.

В кінці смаження додайте в сковороду 100 г тертого твердого сиру і знову перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 1-2 хвилини, щоб сир розплавився. Подавайте готову страву гарячою.

Пельмені на пару

Цей спосіб найкраще підходить для великих пельменів, приготування яких зазвичай займає багато часу. У пароварку налийте воду, не забудьте про сіль, перець і лавровий лист. Змастіть решітку вершковим маслом і викладіть на неї пельмені Залиште на пару на 30 хвилин.

Як бачите, всупереч очевидній простоті страви, пельмені можуть стати смачним обідом або вечерею.

Рецепти пельменів

Пельмені — блюдо з тіста з начинкою з рубленого м’яса (фаршу). У кожній національній кухні існує блюдо схоже на пельмені. У національній кухні Середньої Азії це «манти», «чучвара», кримські жителі свої пельмені називають – «татараш», в Італії – «тортелліні», “Равіолі”. Яку б назву не мало це блюдо, сенс один – начинка, загорнута в тісто.

Як приготувати пельмені

Пельмені досить легке в приготуванні, вживанні і зберіганні блюдо. Класичні пельмені готують з прісного тіста, в яке додають борошно, яйця, сіль і воду. Також існує безліч рецептів приготування тіста, в яке додають молоко, суміш з різних видів борошна, вершкове масло та інше. Від кількості інгредієнтів, від способів замісу тіста залежить щільність, ніжність і крутість тіста. Тісто розгортають тонким шаром, вирізують кружечка (в домашніх умовах склянкою), кладуть туди начинку і защипують краю.

Для начинки пельменів зазвичай вибирають фарш, як на котлети: яловичина + свинина, свинина повинна бути з прошарками жиру, тоді пельмені вийдуть більш соковитими. Також в начинку додають дрібно порубану ріпчасту цибулю, сіль і спеції за смаком.

Готові пельмені на деякий час відправляють в морозильну камеру, коли пельмені набувають потрібну форму і твердість, їх варять в злегка підсоленій киплячій воді. Після спливання варять пельмені ще 5-10 хвилин, відкидають на друшляк і подають зі сметаною, вершковим маслом або іншими улюбленими соусами, посипають свіжою зеленню.

Пісне тісто для домашніх пельменів – це універсальний продукт для вашого будинку. На простому тісті пельмені вийдуть неймовірно ситними, апетитними та яскравими до смаку.

Китайські пельмені зі скляного тіста — це легка закуска, яку можна приготувати з будь-якою начинкою. Зазвичай для цього використовують креветки, фарш або овочі. З кожною з таких начинок.

Пельмені не тримають форму, рвуться при варінні, тісто виходить липке або, навпаки, забите? З цим рецептом ви забудете про подібні ситуації. Найкраще і саме слухняне тісто на пельмені.

Варіння пельменів — настільки просте завдання, що це блюдо в народі давно приписали до холостяцьких. Йдеться про магазинні пельмені, природно… і варяться вони часто похапцем, з таким почуттям.

Безумовно, приготовані вдома страви завжди набагато смачніше. До того ж ви впевнені в якості інгредієнтів і сумлінності технології приготування. Хліб, булочки, вареники і пельмені я

Вже багато років не купую яловичий або свинячий фарш — рівно з тих пір, як дізналася цей рецепт. Всім відомо, яким шкідливим і важким може бути червоне м’ясо.

Мою рідню хлібом не годуй, а пельмені повинні бути на столі. Їх у нас цінують вище будь-якого делікатесу. Причому магазинні пельмені чоловік не котирує, та й страшно годувати.