Скільки потрібно наливати ігристого у келих

| | 0 Comments| 01:08
Categories:

Вмістити потрібну кількість (в келих з сухим вином зазвичай наливають 100-120 мл, максимум 150), але не дозволити видихнутись занадто рано. Пуристи точно знайдуть аргументи на користь численного набору різних келихів для білих вин.

Край келиха спрямовує вино до певної зони язика, далі вино може або розливатись відразу по ротовій порожнині, або йти струменем на кінчик язика. Також форма чаші келиха впливає на об'єм ковтків. А от від розміру чаші залежить темп вживання вина.

Фуже́р (від фр. fougère) — традиційний високий вузький келих для шампанського об'ємом 120—200 мл. Форма цього фужеру допомагає зберігати смак шампанського протягом довгого часу. Завдяки високій та вузькій формі цього келиха бульбашки вуглекислого газу довше утримуються у напої.

Келихи такої форми називаються «флейти».

Стандартна норма для вина в бокалі- 150 мл!





Скільки мл вина наливати у келих? 125 мл – Практично загальноприйнята норма для ігристих вин. Щодо тихих, то все залишається на розсуд ресторану та його власників.