Скільки часу потрібно гасити гусака

| | 0 Comments| 01:00
Categories:

6) Помістити гуску до розігрітої духовки й запікати 25 хвилин, а потім зменшити температуру до 160˚С і пекти ще 3-3,5 години. Залежно від розміру птиці та температури м'яса на початку приготування, в середньому потрібно 30 хвилин на кожен кілограм, щоб гуска добре пропеклась.

Порізавши тушку на шматки, слід замочити м'ясо на ніч у холодній солоній воді для розм'якшення, а потім залити на дві години маринадом і поставити у холодильник. Для маринаду зазвичай беруть оливкову олію, яйця, гірчицю, чорнослив, часник, сіль, спеції та запашні трави.

У разі застосування для відтворення стада природного парування на одного гусака повинно припадати не більше 3–4 гусок.

Вони живляться вівсом, пшеницею, ячменем, гречкою, сочевицею, горохом та коренеплодами, іноді жолудями, також вживають дрібну рибу, земноводних, ракоподібних, молюсків та комах.

Гуску помийте й поріжте на шматки. Розігрійте сковороду з олією і смажте гусятину на невеликому вогні до утворення скоринки. Перекладіть усі шматочки в каструлю, залийте водою на три чверті й поставте тушкуватися на 1 годину. Додайте сіль і перець за смаком.





Щоб птиця пропеклася і виглядала естетично, потрібно: 1. Гусака, витриманого в маринаді, зашити в місці, звідки виймали нутрощі, а також в області шиї. Якщо зашити не виходить, можна використовувати зубочистки для стягування шкірки. 2. Гострою зубочисткою або голкою обережно проколоти …