Що таке мангольд та з чим його їдять

| | 0 Comments| 00:18
Categories:

Листки їдять сирими (в салатах) та відвареними, використовують для приготування голубців та перших страв. З листя готують борщі, супи, салати, вінегрети, холодники, бутерброди. Черешки відварюють у підсоленій воді і обсмажують з олією і сухарями; тушкують, маринують, засолюють (як цвітну капусту).

Що таке мангольд Мангольд — це листовий буряк, який вирощують не заради кореня, а для листя та черешків. Корінь у мангольда не їстівний — він маленький і дерев'янистий. Інша річ — наземна частина цієї рослини. Якщо мова про застосування в кулінарії, вона замінює і салат, і шпинат, і молоду капусту, і молодий буряк.

Вид листового салату – мангольд, більш насичений вітамінами та деякими солями, ніж буряк. Вирощувати мангольд не складно, насіння мангольду сходить вже при 6-7 °, також насіння мангольду можна сіяти в середині літа і на зиму, і його варто включити в зелений конвеєр, щоб корисна зелень завжди була у Вас на столі.

Мангольд (32)

  • Ліниві голубці з листям мангольду/буряка, булгуром та куркою …
  • Різото з мангольдом та сиром …
  • Рис з мангольдом та кунжутом …
  • Яичница с мангольдом
  • Голубцы из мангольда и капусты в соусе …
  • Заготовка мангольда для фарширования голубцов …
  • Мій найсмачніший салат зі шпротами …
  • Зелений салат

1-3 травня. Можна висівати будь-яку зелень, мангольд, часник, огірки, бобові культури, розсаду капусти. Також це сприятливі дні для проріджування сходів, боротьби зі шкідниками, прополювання бур'янів.





Мангольд – що це таке, як його їдять? Мангольд є різновидом буряків, а точніше підвидом буряка звичайної. Він існує більше трьох тисяч років, відноситься до дворічних рослин і має підвищений вміст корисних речовин. Його ще називають «римською капустою», тому що в …