Що таке батат із чим його їдять

| | 0 Comments| 22:27
Categories:

Цей коренеплід за текстурою і способом приготування нагадує картоплю, але має помаранчевий колір і злегка солодкуватий присмак. За смаком це щось середнє між картоплею і гарбузом. Батат відмінно поєднується з м'ясом, спеціями, зеленню, овочами. Також використовується в десертах.28 жовт. 2021 р.

Свіжі бульби додають до овочевих салатів. Батати можна варити. Попередньо порізавши бульби, вам доведеться готувати їх тільки 15 хвилин. Крім того, можна вживати коренеплоди зі шкіркою — у такому разі організм отримає навіть більшу кількість клітковини, ніж її міститься у вівсянці.

Хворим із цукровим діабетом не рекомендується вживати звичайну картоплю, тому що вона підвищує рівень цукру в крові. Батат має низький глікемічний індекс і показаний людям з цукровим діабетом для приготування гарнірів.

З нього можна робити салати, пюре, каші (рецепт і спосіб приготування аналогічний до гарбузової); пюре (яке швидко вариться) є гарною начинкою у вареники; може додаватися у лазанью, голубці, вінегрет тощо. Попри те, що сирий овоч твердий і важко ріжеться, вариться батат дуже швидко: 5-7 хвилин від часу закипання води.

Батат містить більше крохмалю й майже в три рази більше цукру, ніж звичайна картопля, він дуже повільно підвищує рівень цукру в крові.

Варити батат потрібно 15-20 хвилин після закипання в підсоленій воді. У пюре з батату, як і в картопляне, можна додати масло або молоко. Батат також варять для приготування супів. Суп з батату виходить злегка солодкуватим.





Батат – що це таке, користь і шкода для здоров’я чоловіків і жінок. Які страви можна приготувати з солодкої картоплі – ідеї від шеф-кухаря. Як вирощують батат в Україні. | Сьогодні