Що купити для Піна Колади

| | 0 Comments| 23:43
Categories:

Зміст:

Що таке Піна колада: склад, різновиди, рецептура

Назву «Піна колада» чули багато. Найчастіше мається на увазі коктейль або лікер з яскравим тропічним смаком. Це справді найпопулярніші асоціації, але, як не дивно, є ще ряд напоїв, які мають таку саму назву. І вони вже далекі від відомого оригіналу. Природно, що такі різні види напоїв «Піна колада» складу теж відрізнятимуться.

Чим схожі склади всіх напоїв «Піна колада»

Чим би не був по суті продукт, що носить цю популярну назву, для нього завжди будуть використовувати два компоненти: ананас та кокос (кокосове молоко). У випадку з коктейлем та лікером до них ще додається ром, який зазвичай буває білим, але може замінюватись і темними сортами. Щодо фруктів, то вони в залежності від виду напою використовуються в різній формі: у свіжому або сушеному вигляді, як сік, сироп, натуральний екстракт, ароматизатор, кокос – як стружка.

Основні компоненти Піна колади: ананас та кокос

Цікаво! Найменування “Піна колада” (або іспанською “Pina colada”) перекладається як “відфільтрований або проціджений ананас”, тобто спочатку в напої містився сік тільки цього екзотичного плоду.

Історія напою

Pina Colada перекладається як “проціджений ананас”. Спочатку так називали ананасовий сік, який проціджували, щоб позбавити зайвої м’якоті, і подавали у барах. Легенда свідчить, що прототипом напою стала суміш із білого рому, кокосового молока та соку ананаса, яку розпивав разом зі своєю командою пуерториканський пірат Роберто Кофресі. Після його смерті справжній рецепт нібито втрачено. Але історики заперечують цю версію.
У співробітників готелю Caribe Hilton є своя версія історії Піна Колада. Його творцем називають бармена Рамона Морреро. Він готував коктейль Pina Colada, змішуючи 85 г кокосового молока, 170 г ананасового соку та 43 г білого рому.

Оскільки кокосове молоко є найпоширенішим компонентом, йому шукали заміну. Найуспішнішим виявився Рамон Лопес, професор Пуерторіканського університету. Йому вдалося створити кокосові вершки, які тривалий час фігурували як секретний інгредієнт, поки не з’явилася публікація в американській газеті «Таймс». Як не дивно, після зникнення покриву таємниці коктейль став ще популярнішим.

Кокосові вершки Coco Lopez

Однак у публікації були й інші наслідки: громадськість звинуватила Рамона Морерро у плагіаті та змові з Лопесом з метою реклами кокосових вершків. Виявилося, що запропонований барменом мікс уже подавався у барах з початку XX століття. Але в результаті авторство підтвердили і історія закінчилася благополучно.

Цікаво! Є думка, що склад алкогольного коктейлю «Піна колада» було виведено за фінансової підтримки МІН сільського господарства Пуерто-Ріко, і займалися цим дуже серйозні вчені. Цілком можливо, що так і було, оскільки 1978 року напій був визнаний національною гордістю країни, на честь цієї події встановили меморіальну дошку.

Як вибрати інгредієнти для коктейлю «Колада»

  1. Ром зазвичай використовується світлий або срібний сорт, що відрізняється прозорістю і безбарвністю, а також м’яким смаком з фруктовими відтінками. Але в деяких рецептах можуть фігурувати і темні різновиди. Вважається, що слід використовувати лише напої кубинських або пуерториканських торгових марок, але насправді це не є принциповим. Головне, щоб якість алкоголю була хороша.
  2. Ананасовий сік – допускається використання пастеризованого продукту з коробки, хоча в оригіналі фігурує все ж таки проціджений фреш. Якщо є можливість, краще взяти саме його. А ось брати нектар, змішаний із цукром, не рекомендується. Він зіпсує смак міксу. Те саме стосується сиропу від консервованих фруктів.
  3. Кокосове молоко – це компонент вже давно замінений спеціальними кокосовими вершками, тому що дуже складно дістати свіжі горіхи. Купити інгредієнт можна в магазині або замовити в інтернеті, його випускають дуже часто і саме для «Піна колади». Роблять такі вершки з кокосового молока, відокремлюючи від нього жирну фракцію та довго її відстоюючи. Це дуже калорійний продукт, правда для міксу його потрібно зовсім небагато. Замінити вершки можна лікером з кокосовим смаком «Малібу», що можливо навіть у рамках класичного рецепту коктейлю «Піна колада», до складу якого включаються ще звичайні вершки.
  • Білий ром
  • Ананасовий фреш
  • Кокосове молоко

Традиційний рецепт алкогольного коктейлю Піна Колада

В даному випадку потрібно взяти по 30 мл рому та кокосових вершків, 90 мл ананасового соку. Компоненти з’єднуються у блендері, трохи збиваються, а готовий напій переміщається у коктейльний келих харрікейн чи ураган. Прикрашається композиція кружкою ананаса та вишнею.

Традиційний коктейль Піна Колада

Популярні коктейлі

Варіація з «Малібу»

Для цього напою знадобляться:

  • ром – 30 мл;
  • сік ананасу – 90 мл;
  • лікер – 30 мл;
  • звичайні нежирні вершки – 20 мл.

Процес приготування є аналогічним до класичного. Та й для інших варіацій використовується така сама технологія.

Коктейль «Невинна Піна колада»

Цей рецепт є посиланням на класичний, але в даному випадку є доповнення — 15% вершки. Склад виглядає так:

  • ром – 30 мл:
  • ананасовий сік – 30 мл;
  • кокосове молоко – 60 мл;
  • вершки – 30 мл;
  • цукрова пудра – половина чайної ложки.

Коктейль «Невинна Піна колада»

Коктейль «Амігос Піна колада»

До складу цього напою представлений не лише білий, а й темний ром, дещо змінені пропорції інгредієнтів:

  • білий ром – 30 мл;
  • темний – 30 мл;
  • ананасовий сік – 80 мл;
  • кокосовий лікер – 30 мл;
  • вершки – 20 мл.

Коктейль Amigos Pina Colada

Коктейль «Полунична Піна колада»

Для створення цього напою використовуються свіжі ягоди, які подрібнюються та збиваються у блендері разом із іншими компонентами.

  • ром – 60 мл;
  • кокосовий сироп (або лікер) – 30 мл;
  • ананасовий сік – 100 мл;
  • полуниця – 50 г

Цікаво! Якщо замість ягід взяти половинку банана, то вийде “Бананова Піна колада”. А ще можна замінити в класичному рецепті ананасовий сік яблучним, полуничним або вишневим, щоб отримати мікс з оригінальним смаком.

Коктейль “Заморожена Піна колада”

Замість кокосового молока та лікеру беремо вершкове морозиво (можна кокосове) та побільше льоду. У блендері змішуємо 30 мл рому, 50 мл ананасового соку, 15 г десерту, 50 г колотого льоду. Виливаємо в келих, зверху посипаємо ванільним цукром та тертим шоколадом.

Коктейль за мотивами «Піна колади» – «Блакитні Гаваї»

Цей напій відрізняється ніжним блакитним кольором, що його надає лікер Блю Кюрасао. Потрібно всього 10 мл цього інгредієнта, ще до складу входять 30 мл рому, 30 мл кокосового лікеру, 20 г вершкового морозива і 50 мл ананасового соку.

Цікаво! Замість блакитного лікеру можна взяти горілку – нею замінюють ром, морозиво не використовують. Так виходить коктейль «Піна Колада Чі Чі». А якщо використовувати лікер Амаретто, то вийде мікс Амареттоколада.

Мінеральна вода

Підходить для розведення міцних (на травах), фруктових та деяких десертних лікерів. Добре поєднуються з водою такі марки як Куантро, Кюрасао, Бенедиктин, Бехеровка, Мідорі, Лімончелло, Амаретто, Малібу, а також апельсинові, вишневі, полуничні, яблучні та інші лікери. Додавання води без газу не впливає на смак лікеру, а лише зменшує міцність і робить його не таким солодким (у разі десертних видів).

Воду додають у фруктові та трав’яні лікери для зниження міцності та солодощі

Увага! Лікери на основі вершків, наприклад, Бейліс і Шеріданс, не можна розбавляти водою, інакше вершки відразу ж згорнуться, і лікер стане несмачним. З цієї ж причини вершкові лікери ніколи не змішують із газуванням та соками. Їх можна пити разом з молоком, кавою, чаєм та міцними спиртними напоями (джином, горілкою, світлим ромом).

Склад безалкогольної «Піна колади»

Якщо з класичного рецепту виключити ром і лікер, то виходить дуже смачний, освіжаючий напій. Але пропорції інгредієнтів у цьому випадку дещо змінюються:

  • ананасовий сік – 50 мл;
  • кокосовий сироп – 30 мл;
  • вершки – 30%;
  • цукрова пудра для посипання вже розлитого в келих напою.

Піна Колада безалкогольна

Історія

Піна Колада так само, як лікер Malibu народився на Карибських островах. Два цих продукти вважаються спорідненими з огляду на схожу технологію виробництва та однаковий склад. В основі їх лежить база з рому та цукрової тростини. Однак Піна Колада відрізняється більш солодким та тягучим смаком, ніж Malibu.

Автором напою є бармен Рамон Марреро. Подаючи за місцевими традиціями ананасовий сік як освіжаючий напій, він вирішив додати до нього ром і кокосове молоко. Так з’явився базовий рецепт лікеру. Інгредієнти його постійно змінювалися, але назва залишилася незмінною. Дослівно “Піна Колада” перекладається як “ананасовий сік без м’якоті”.

Сьогодні це один із найпопулярніших лікерів, улюбленець дам та неодмінний атрибут вечірок. Під однойменною маркою випускається також молочний нектар Оазіс Піна Колада. Його відрізняє яскравий фруктовий смак, пом’якшений ніжним вершковим звучанням.

Склад лікеру «Піна колада»

Цей спиртний напій можна назвати вже готовим коктейлем у пляшці, тому що робиться він з тих же інгредієнтів. Тільки технологія у нього дещо інша — компоненти не просто поєднуються з ромом, але ще й наполягаються на ньому. Також виробники нерідко додають до складу прянощів – зазвичай ваніль.

Даний сорт представлений в асортименті багатьох відомих торгових марок: Бакарді, Канарі та ін. Також допустиме змішування алкоголю із соками, кавою.

Як пити?

Щоб насолодитися оригінальним смаком напою повною мірою, його слід пити в чистому вигляді – без льоду та інших супутніх. Основні правила його прийому звучать так:

  • Піна Колада зазвичай подають разом із льодом фраппе (дрібні крижані крихти). На думку знавців, такий напій чудово освіжає.
  • Терпку солодкість напою, яка, до речі, смакує не всім, можна пом’якшити присутністю ананасового соку.

Він аж ніяк не позначиться на смаку лікеру і до того ж трохи знизить його фортецю.

  • Пити його необхідно в коктейльному посуді, щедро прикрашеному свіжими фруктами.
  • Для поліпшення смаку напій можна додати чайну ложку вершків.

У кондитерській справі лікером поливають морозиво, приправляють креми та випічки. Його можна подавати і як десерт в ансамблі зі свіжими фруктами та кондитерськими виробами.

Склад сидру «Піна колада»

Напій є алкогольним газуванням, що містить 4,9% спирту. За кольором та рівнем ігристості нагадує шампанське, але має смак легендарного коктейлю. Випускається вітчизняними виробниками, має цілком звичайний для такої продукції склад:

  • ферментоване сусло із яблучного соку;
  • цукровий сироп;
  • ароматизатор “Піна колада”;
  • лимонна кислота;
  • сорбат калію;
  • двоокис вуглецю.

Сидр Pina Colada
Як бачимо, від оригінального міксу тут залишився лише аромат. Але відчувається він дуже добре.

[ред.] Джерела

  1. https://alcofan.com/recept-kokosovogo-likera-malibu-i-koktejli-na-ego-osnove.html
  2. https://alcofan.com/liker-pina-kolada-prigotovlenie-i-upotreblenie.html
  3. https://alkolife.ru/alkogolnye-koktejli/s-romom.html
  4. https://www.alcorecept.ru/koktejli/koktejl-pino-kolada.html
  5. https://alkogol.news/interesnye-facty/pinya-kolada-kokteyl-i-pesnya
  6. https://visitacaribe.com/recipes/kokteyl-pinya-kolada
  7. https://alcofan.su/koktejli/koktejl-whisky-and-ginger-beer-imbirnyj-viski.html
  8. https://ua.inshaker.com/cocktails/715-pina-kolada-v-kokose
  9. https://www.yumania.ru/cocktails/pinia-kolada-v-kokosie
  10. https://alkogol.news/interesnye-facty/rom-malibu—leto-v-kazhdoy-butylke
  11. https://ua.inshaker.com/cocktails/715-pina-kolada-v-kokose
  12. https://winestreet.ru/article/cocktails/1725/
  13. ОРІС
  14. https://alcofan.su/koktejli/koktejl-sweet-liberty-pina-colada-svit-liberti-pina-kolada.html
  15. https://market.yandex.ru/product—liker-de-kuyper-pina-colada-0-7-l/526453022

Склад продукту “Піна колада” від Гербалайф.

Протеїновий коктейль зі смаком знаменитого напою призначений для здорового харчування та зниження ваги. Є сухим порошком у банку, який потрібно розводити водою або нежирним молоком і пити замість 1-2 прийомів їжі. Склад продукту цілком відповідає його категорії:

  • ізолят соєвого білка;
  • фруктоза;
  • харчові волокна;
  • целюлоза;
  • ріпакова олія;
  • молочний білок;
  • емульгатор соєвий лецитин;
  • вітаміни та мінерали;
  • ароматизатор «Піна колада» та ін.

Піна колада від Гербалайф

Молоко (свіже)

Добре поєднується з вершковими та кремовими лікерами. Окрім згаданих марок Шеріданс та Бейліс молоком ще розбавляють лікери Піна Колада, Ірландський крем (віскі), Мілвуд та кавові лікери. Додавання молока змінює смак, тому потрібно правильно підбирати пропорції. Рекомендую починати з 1:3 (одна частина молока та три частини лікеру), а далі орієнтуватися до смаку.

Вершкові лікери розбавляють свіжим молоком

Склад напою «Мажитель Піна колада»

Питний продукт у тетра-пакеті, що виготовляється на основі сироватки та молока. Ситний і смачний, може замінити собою їжу. В охолодженому вигляді добре освіжає. Виробляється у Японії. Містить такі інгредієнти:

  • відновлена ​​молочна сироватка;
  • знежирене молоко;
  • глюкозний сироп;
  • яблучний сік;
  • пектин;
  • ароматизатори – ананас, кокос, ром;
  • лимонна кислота;
  • вода.

Мажитель зі смаком “Піна колада”

Чай та кава

Добре поєднуються з трав’яними, молочними, кавовими та кремовими лікерами. Достатньо додати в чашку кілька крапель вибраного лікеру, наприклад, Малібу, Адвокат або Шеріданс, і ви одразу відчуєте, як змінився смак. У зимову пору року чай або кава з трав’яними бітерами (Егермейстер, Бехеровка) чудово зігріває та підвищує імунітет, а у поєднанні із солодкими лікерами це чудовий десертний напій.

Трав’яні лікери додають у чай та каву

Лікер Піна Колада: з чим і як пити + опис і склад

Серед елітних брендових алкогольних напоїв шанувальники діжестівов відзначають особливу своєрідність лікеру Піна Колада. Назва напою наповнене іспанським змістом і перекладається як «проціджений ананас».

Дивіться також: рецепт коктейлю Піна Колада

  • 1 З чим і як пити лікер Піна Колада
  • 2 Коктейлі з лікером Піна колада 2.1 Персиковий стрибок
  • 2.2 Банана Колада
  • 2.3 Кокомо Джо

Це десертне спиртне фортецею 15-30%, базовий набір якого складають:

Різні виробники додають в класичний лікер прянощі і спеції, щоб ще яскравіше підкреслити його смак. Піна Колада випускається під марками «Custers», «De Kuyper», «Canari», «Bacardi».

Цікавий факт

У 1978 році Піна Колада отримала статус офіційного спиртного напою держави Пуерто-Ріко.

Легенда створення лікеру Піна Колада оповідає про те, що на Карибських островах креативний бармен Рамон Марерро експериментував з пропорціями, готуючи вибагливим клієнтам десертні напої. Змішуючи ром, ананасовий сік з кокосовим молоком, сомельє чув захоплені відгуки про свій винахід. Так з другої половини 20 століття насичений густий солодкістю лікер увійшов в культуру вживання алкоголю.

Історія коктейлю

Спочатку напій складався тільки з процідженого соку ананаса без м’якоті і називався colada. Потім сік стали використовувати для розведення білого рому – це дозволяло приглушити смак алкоголю. Так був створений перший варіант коктейлю «Піна Колада».

Тільки в минулому столітті в Пуерто-Ріко були підібрані грамотні пропорції компонентів і створений нині існуючий варіант коктейлю.

Додавання кокосового молока повністю змінило смак і аромат напою.

Подавати «Піна колада» у всіх барах світу стали тільки після появи на полицях сухих кокосових вершків.

Міжнародна асоціація барменів – IBA – внесла коктейль в свій список тільки в 1961 році. Існує кілька версій появи даного коктейлю. Згідно з однією з них, «Піна Колада» була придумана барменом закладу «Beachcomber» Рамоном Марерро в 1954 році.

За другою версією коктейль був створений вченим, яка приймає замовлення від міністерства сільського господарства Пуерто-Ріко. Вперше напій був представлений гостям ресторану «Баррачини». Починаючи з 1978 року «Піна Колада» став справжнім надбанням всієї республіки, а момент його приготування був відображений на меморіальній дошці.

Відповідно до третьої версії, коктейль «Піна Колада» був створений в 1820 році, коли пірат Роберто Кофресі готував для своєї команди подібний напій. Вчені XX століття тільки підкоригували склад і пропорції інгредієнтів.

Тонкощі лікерного пиття

Щоб цей напій зігрівав м’яким теплом і надавав легкості настрою, є кілька перевірених способів його вживання. Вибір залежить від особистих побажань, місця і часу подачі алкоголю. Традиційні варіанти такі:

  • чистий лікер – його подають в спеціальних образотворчих чарочка на ніжці ємністю 25-60 мл. Аристократи минулих століть вживали напій під час обіду. Сьогодні найчастіше пропонують сорти з гірчинкою перед їжею, а солодкий алкоголь підносять до чаю або кави. Хоч чарочки і маленькі, залпом зазвичай не п’ють: задоволення розтягують, смакуючи оригінальний смак, насолоджуючись відтінками аромату. Випити одним ковтком радять, якщо є бажання відчути хвилю тепла по тілу. Іноді до лікеру додають кілька кубиків льоду – в такому випадку підходящої посудом є келихи для віскі (old fashion, або тумблери);
  • розбавлений лікер наливають у місткі келихи (ємністю від 100 мл). Солодкість алкоголю найчастіше поєднують з водою або соком. Іноді оригінальний смак напою добре відтіняти молоком, вершками або гарячим шоколадом. Популярне вирішення питання, з чим п’ють лікер в жарку пору року, – збивання з морозивом або подрібненим в крихту льодом. Для розведення елітних, дуже дорогих напоїв підходить або вода, або дуже дрібні кристали льоду. Для інших, бюджетних, варіантів лікеру використовують кислуваті соки. Зазвичай вибирають цитрусові, але вони не годяться для розведення вершкових і багатьох кремових напоїв, тому що перетворять такий алкоголь в неоднорідну каламутну рідину. Особливий вид подачі лікеру – додавання невеликої кількості напою в чай, каву, какао. Таким способом можна замінити цукор і отримати неймовірний аромат і приємний смак;
  • лікер в складі коктейлю може виконувати роль першої скрипки або підтримувати основний компонент солодкістю і ароматом. У такі напої входять інші види алкоголю і різноманітні соки, а також молоко або морозиво, каву або шоколад. Для подачі коктейлів типу «шот» використовують чарочки на ніжці або неширокі стопки. Випивають такі напої залпом. А коктейлі типу «лонг» підносять у великих келихах, а п’ють через спеціальну соломинку. Такий варіант вживання лікерів найкраще підходить для багатолюдних і невимушених вечірок;
  • лікер з’єднують з іншим алкоголем. Гармонійних відтінків смаку можна досягти в композиціях з ромом або джином, коньяком або бренді, а також з чистою горілкою. Найкраще в «партнери» до лікеру вибирати алкоголь з його ж основи. Наприклад, «Бейліз» поєднується з віскі, «Малібу» – з ромом, «Адвокат» – з коньяком. Такі напої набирають фортеці, стають не такими солодкими і дуже ароматними.

різновиди коктейлю

Згодом класичний рецепт напою зазнав значних змін, особливо в тих країнах, в яких кокосове молоко є рідкісним і малодоступним інгредієнтом. Як його аналога нерідко використовують кокосовий лікер або сироп, наприклад, «Малібу».

Для додання коктейлю вершкового смаку додають лікер «Бейліс», для аромату – ванілін.

Додавання різних компонентів призвело до появи різних варіацій коктейлю:

  1. Безалкогольний – до складу не входить ром;
  2. «Чи Чи» – замість рому додається горілка;
  3. «Потік лави» – класичний варіант «Піна Колада» змішується з полуничним «Дайкірі»;
  4. «Амаретто Колада» – додається лікер «Амаретто»;
  5. «Блакитні Гаваї» – додається лікер «Блю Кюрасао».

ром

Справжня «Піна Колада» готується на основі рому і може мати три різновиди:

Темний коктейль – готується з самого темного і міцного алкогольного напою . При цьому його беруть в два рази менше за обсягом, ніж світлого рому. Коктейль на його основі відрізняється більш різким ароматом і явно-вираженою смакової гірчинкою.

Світлий ром використовується для приготування класичної «Піна Колади», що відрізняється м’яким смаком і невеликим вмістом алкоголю.

Золотистий ром використовується для створення насичено – карамельного аромату і солодкого присмаку напою. Хоча такий алкоголь в якості основи приготування цього напою використовується рідко. Професійні бармени вважають, що він заглушає істинний смак коктейлю.

Увага! У домашніх умовах не завжди ром може бути під рукою. Тому у виняткових випадках його допустимо поміняти на високоякісну горілку без добавок. При цьому для приготування класичного варіанту «Піна Колади» її необхідно взяти всього лише 15 мл.

Секретний склад «Піна Колади»

Кокосові вершки – один з інгредієнтів коктейля – протягом тривалого часу тримався барменом, який створив напій, в найсуворішій таємниці. Автором рецепта став професор Пуерторіканського університету Рамон Лопес, який саме через вершків «Cream of Coconut» припинив наукову діяльність і пішов у комерцію.

Однак таємниця другого інгредієнта протрималася недовго: напій ставав все популярнішим, і його рецепт був опублікований в газеті «Нью-Йорк Таймс».

Відразу ж після публікації почали виникати гарячі суперечки щодо того, хто є творцем коктейлю. Згідно з деякими відомостями, відомий бармен Джордж Синклер писав у своїх статтях, що подібний коктейль готувався в деяких барах на початку ХХ століття. Рамон Морерро був звинувачений в тому, що він змовився з Лопесом і використовував легенду як хитрий хід для просування косового молока.

Якийсь Рамон Портас Мінготи намагався виставити себе творцем «Піна Колади». У своєму барі «Ла Бараччіна» він продавав практично ідентичний за складом напій, додаючи в нього тільки згущене молоко і кокосові вершки. Однак асоціація барменів не визнала його заслуг і залишила авторство за Рамоном Морреро.

Алкоголь зі своїм непідробним шармом

Віддаючи перевагу Піна-Колада, ви оточуєте себе можливістю насолодитися нетривіальними смаковими і ароматичними обрисами. Це алкогольні асамбляжі, що володіють впізнаваною карибської натурою, що виявляється в кожному ковтку і тривалому післясмаку.

Причому незалежно від того, який саме торгової марки ви віддасте свою перевагу, вас обгрунтовано чекає варіативність в плані потребленія.Напіткі відмінно поєднуються з великою кількістю інгредієнтів, дозволяючи створювати стильні і смачні мікси як для індивідуального, так і для клубного споживання.

Відвідайте спеціалізований Алкомаркет вже сьогодні і купите свій варіант Піна-Колади від іменитого алкогольного виробника.

Рекомендації з підготовки компонентів

Щоб приготувати коктейль «Піна Колада» самостійно в домашніх умовах, необхідно слідувати порадам професійних барменів, які вважають традиційну версію напою основоположною. Варто відразу сказати, що в цьому випадку мається на увазі безалкогольний варіант коктейлю, який носить назву «невинності Піна Колади».

Ананасовий сік

Якщо для приготування «Піни Колади» використовується звичайний сік з тетрапак-упаковки, то він повинен бути тільки високої якості. Додавати нектар не варто – він не дасть необхідного присмаку напою.

Смачний і ароматний коктейль можна зробити з консервованих ананасів, але вони повинні бути високої якості – дешеві продукти нерідко мають присмак металу.

Використовувати сироп від шматочків не варто – для приготування коктейлю роздрібнюють в блендері саме ананас, який надає напою густу консистенцію. Розраховується кількість інгредієнта зі співвідношення 100 грам соку на 90 грам часточок.

Ідеальний варіант – свіжовичавлений сік ананаса, хоча відшукати дійсно дозрілий фрукт вкрай складно. Навіть при дозріванні плоду надати напою справжній смак вкрай складно.

кокосові вершки

У класичний рецепт коктейлю входять вершки марки «Coco Lopez», знайти які для домашнього приготування напою дещо складно. З цієї причини напій готують з використанням аналогічних компонентів.

Кокосовими вершками є одна з фракцій молока – сама густа частина, що утворюється в результаті його відстоювання. Відсоток жирності у такого продукту дуже високий.

Сливки «Coco Lopez» виробляються з додаванням тростинного цукру, що робить з них кокосовий сироп. Замінити їх можна вершками інших марок високої якості, а солодкість надати цукровим сиропом. Жирність таких продуктів зазвичай знаходиться в межах 30%.

Кокосові вершки зважаючи на свою консистенції при охолодженні часто застигають, тому їх перед змішуванням з іншими інгредієнтами трохи підігрівають.

З горілкою

  • Час приготування: 2 хвилини.
  • Кількість порцій: 1 персона.
  • Калорійність страви: 289 ккал.
  • Призначення: на святковий стіл.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: легка.

Коктейль Піна Колада з горілкою можна зустріти під назвою «Чи Чи» або «Кінг Генрі». Як приготувати такий напій? Парою рухів змінивши класичний рецепт, адже склад у «Чи Чи» такий же простий, і схема роботи йому до пари. Подача теж традиційна: високий келих Hurricane, 1-2 трубочки, трикутний ананасовий скибочку, вишня. Кількість льоду підбирається не за вагою, а за обсягом: в колотому стані він повинен заповнити стандартний стакан.

  • ананасовий сік – 150 мл;
  • горілка – 60 мл;
  • молоко кокосове – 45 мл;
  • лід;
  • часточка ананаса, ягода вишні.
  1. Роздрібнити лід.
  2. Змішати його з іншими рідкими складовими.
  3. Збити блендером, щоб домогтися однорідності.
  4. Перелити в охолоджений келих, прикрасити. Подавати «Чи Чи» відразу ж.

Готуємо коктейль «Піна Колада»

Сьогодні існує величезна кількість варіацій класичного пуерториканського напою. Приготувати його в домашніх умовах можна за наведеним нижче рецептом.

Інгредієнти:

  • 100 грам ананасового соку або 90 грам консервованого ананаса;
  • 50 мл кокосових вершків;
  • 50-70 грам подрібненого льоду;
  • 20 мл цукрового сиропу. Бажано, щоб він був з нерафінованої тростинного цукру.

Багато бармени роблять «Піна колада» в шейкері, проте любителі класичної кухні воліють використовувати блендер – тільки з його допомогою можна домогтися оригінальної пишної консистенції коктейлю.

Крім цього, без цього приладу не обійтися, якщо використовується не сік ананаса, а його скибочки.

Збиваються всі інгредієнти в два етапи – спершу всі складові без льоду, потім з ним до отримання однорідної консистенції.

Подається «Піна Колада» в спеціальних високих келихах «Харрікейн». Прикрашається напій шматочками вишні, ананасу або полуниці. Багато бармени поверх коктейлю додають збиті вершки.

Існує не менш ефектний спосіб подачі «Піна Колади»: напій розливають по вирізаним з ананаса келихах.

Як купити оригінальний ассамбляж

Процедура вибору якісного алкоголю сьогодні обрамлена великим ризиком. Через стрімко зростаючої частки фальсифікату практично жоден споживач сьогодні не застрахований від покупки контрафакту. Причому підробляють сьогодні практично всі відомі торгові марки, а відповідно, халатне ставлення негативно позначиться на вашому виборі

Щоб цього не сталося, при покупці того чи іншого ассамбляжа звертайте увагу на:

  • Місце придбання. Довіряйте тільки тим магазинам, де вам можуть надати змістовні консультації та сертифікати якості. Ларьки і гастрономи в даному випадку слід обходити стороною.
  • Пляшка. Кожен виробник намагається здивувати покупця автентичної пляшкою. Отже, перед придбанням вподобаного ассамбляжа обов’язково відвідайте сайт компанії, яка займається його створенням. На ньому ви зможете ознайомитися з тим, як повинна виглядати фірмова тара.
  • Оформлення. Якості оформлення виробники приділяють особливу увагу, через що на фірмових пляшках від іменитих торгових марок ви ніколи не зустрінете відколів скла, вм’ятин на кришках, патьоків клею або нерівно розташованих етикеток. Будь-заводський брак є неприпустимим.
  • Структура рідини. В основі кожного напою лежить густа консистенція молочного кольору. У ній не повинно бути домішок, осаду і інших нюансів. Тільки рівний і яскравий окрас, передбачений виробником.

Інші оригінальні рецепти

Кокосові вершки – оригінальний і незвичайний інгредієнт коктейлю «Піна Колада» – нерідко замінюється сумішшю з кокосової стружки і соку кокоса або молоком.

Необхідна жирність таких компонентів надається за рахунок додавання звичайних вершків.

Сьогодні з’явилася величезна кількість різних рецептів «Піна Колади», до складу яких входять банани, морозиво, полуниця, ківі, фруктові сиропи і інші інгредієнти. Кожен з нових варіантів має повне право на існування і відрізняється незвичайним і оригінальним смаком і ароматом.

Єдиним мінусом таких напоїв є те, що жоден з них не є початковим пуерторіканським коктейлем, який став національним надбанням республіки.

Варто додати, що калорійність такого напою на 100 грам становить близько 170 кКал, так що вживати його тим, хто дотримується фігуру, потрібно дуже акуратно.

Звідки з’явився коктейль?

Історія свідчить, що коктейль Піна колада з’явився на початку 20 століття. Рецепт був виведений шляхом довгих експериментів і отримав приголомшливий успіх у покупців.

Перший раз Піна колада винайшли на Карибських островах, але незабаром рецепт перекочував до Америки, а потім в Європу. На даний момент коктейль є базовим, тобто його повинен вміти приготувати будь-який початківець бармен.

Тропічна класика «Піна Колада»

Інгредієнти для домашнього приготування напою:

  • 30 мл білого або світлого рому;
  • 90 мл соку ананаса;
  • 30 мл кокосового молока або вершків;
  • Кубики льоду;
  • Скибочки ананаса для прикраси напою.

Робиться коктейль можна в самому звичайному блендері, в який завантажуються всі компоненти і збиваються до утворення маси однорідної консистенції. Готовий напій розливається по високим охолоджених келихах, які прикрашаються шматочками ананаса, коктейльними вишнями або збитими вершками. Коктейльні парасольку і трубочка підкреслять карибська походження напою, дозволивши зануритися в атмосферу нескінченного літа.

Як зробити цей алкогольний напій з незвичайним смаком?

Додаючи до основних інгредієнтів «Піна Колади» додаткові компоненти можна створювати нові коктейлі з оригінальним і незвичайним смаком і ароматом.

Найбільшим попитом в питних закладах користуються такі напої.

Тропічна класика

Тропічна класика «Піна Колада» відрізняється незвичайною і оригінальною подачею, при цьому має класичний смак традиційного коктейлю.

  1. Необхідно ретельно вимити невеликий ананас і зрізати у нього верхню частину.
  2. Акуратно видалити всю м’якоть і віджати з неї 90 мл соку.
  3. Отриману рідину змішують з аналогічною кількістю молока кокоса, додають 50 г світлого рому і 5 кубиків льоду.
  4. Все ретельно змішують в блендері.
  5. Потім виливають назад в ананас, вставляють в нього трубочку і накривають кришкою. У такому вигляді «Піна Колада» і подається.

З лікером «Малібу»

«Піна Колада» з лікером «Малібу» готується дуже просто, всі інгредієнти, як зазвичай змішуються в шейкері.

Необхідно взяти в рівних пропорціях білий ром , лікер «Малібу» і вершки – по 35 мл. До них додати сік ананаса – 95 мл і пару кубиків льоду.

Вершки надають ніжний колір і пом’якшують досить високу міцність напої, який йому надає саме лікер.

Дівоча (безалкогольна)

Дівоча (Безалкогольне) «Піна Колада», готується без використання будь-яких спиртних напоїв. Такий варіант коктейлю припаде до смаку всім прихильникам здорового способу життя.

  • Збивають вершки середньої жирності, сік ананаса і молоко кокоса в пропорціях 3: 1: 6.
  • Виливають суміш з охолоджений келих.
  • Наступним шаром рівномірно викладають ще 25 г збитих з 15 г цукрової пудри вершків.
  • На завершення, краю келиха прикрашають скибочкою ананаса або коктейльної вишнею.

«Піна Колада» з лікером «Малібу»

Інгредієнти:

  • 30 мл світлого або білого рому;
  • 30 мл лікеру «Малібу»;
  • 90 мл ананасового соку;
  • 30 мл нежирних вершків;
  • Невелика кількість льоду.

Основною відмінністю даного рецепта коктейлю від класичного є додавання замість кокосового молока лікеру «Малібу», який надає напою яскравий і насичений смак і аромат і надає градуси фортеці.

Зазначені в рецепті вершки пом’якшують смак алкоголю і роблять його не таким помітним.

Готується коктейль аналогічно класичному за допомогою блендера. Єдине, на що варто звернути увагу – даний варіант алкогольний і, незважаючи на його легкість і приємний смак, він може дуже швидко викликати сп’яніння.

З ромом

  • Час приготування: 2 хвилини.
  • Кількість порцій: 1 персона.
  • Калорійність страви: 257 ккал.
  • Призначення: на святковий стіл.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: легка.

Піна (або Пінья) Колада в своїй особливо поширеною варіації передбачає використання 2-х видів рому: темного і світлого. У неї підвищується міцність, але і аромат стає значно цікавіше. Такий рецепт колись запропонувала Нью-Йорк Таймс, і він швидко отримав заслужену частку популярності. Коктейль з ромом Піна Колада – класика американських барів, доступна і вам. Деякі бармени використовують на заміну темному Бакарді – бренді.

  • ананасовий сік – 80 мл;
  • ром темний – 20 мл;
  • ром білий – 45 мл;
  • лікер кокосовий – 45 мл;
  • лід – 60 г.
  1. Роздрібнити лід, половиною обсягу заповнити високий келих.
  2. Решта складових ромової Колади збити (25 секунд для блендера, 40 секунд – шейкер).
  3. Швидко вилити на лід, щоб збереглася піниста шапка.
  4. Прикрасити ананасними шматочками, парасолькою і соломинками.

Рецепт незаймана «Піна Колада»

Ті, хто не переносять алкоголь або водять автомобіль, можуть поласувати не менше смачним безалкогольним варіантом коктейлю «Піна Колада», який також носить назву «дівочої». Такий напій можна готувати і для маленьких дітей, які не відмовляться в жаркий день від смачного і холодного ласощі.

Інгредієнти:

  • 10 мл соку ананаса;
  • 60 мл кокосового молока;
  • Цукрова пудра;
  • 30 мл вершків 15% жирності.

У блендері змішується ананасовий сік, кокосове молоко і невелика частина вершків. В останні додається цукрова пудра, компоненти збиваються до отримання густої кремоподібної маси.

Коктейль подається в охолодженому високій склянці так, щоб було видно всі шари напою: спершу заливається суміш кокосового молока і ананасового соку, зверху додається крем зі збитих вершків і цукрової пудри.

Прикрасити напій можна ананасами, вишнею, полуницею або шоколадною крихтою.

Кокосове молоко / вершки

В оригінальному рецепті використовують кокосові вершки, що і було головним секретним інгредієнтом. Але рецепт зазнав безліч змін, і тепер з’явилося набагато більше варіацій того, з чого ж можна зробити улюблений усіма коктейль.

На що замінити? Замість вершків дозволяється використовувати:

Кокосове молоко. Як правило, його і використовують при приготуванні коктейлю, так як знайти молоко набагато простіше, ніж кокосові вершки.


    Рецепти глінтвейну: алкогольні і безалкогольні варіанти приготування. Рецепти та особливості варіння глінтвейну в домашніх умовах (125 фото і відео)

Слабоалкогольний коктейль коник з м’ятним смаком. Інгредієнти і способи приготування. Як подавати і пити «Grasshopper»?

Сухі кокосові вершки / молоко. Якщо немає можливості знайти молоко або вершки, то можна замінити сухими інгредієнтами. У такому випадку варто додати трохи більше ананасового соку.

Кокосовий крем. При готуванні не додається. Використовується у вигляді шапочки на готовий напій.

Рецепт «Амігос Піна Колада»

Інгредієнти:

  • 60 мл білого рому;
  • 30 мл темного рому;
  • 75 мл ананасового соку;
  • 30 мл кокосового молока або лікеру;
  • Невелика кількість вершків.

У цій версії коктейлю поєднуються темний і світлий ром, що надає йому більш яскравий і насичений смак алкоголю.

Для приготування напою найкраще використовувати тільки натуральні і якісні компоненти, оскільки консервований ананасовий сік, наприклад, може зіпсувати його смак.

Готується коктейль просто: всі компоненти завантажуються в стакан блендера і збиваються до тих пір, поки його вміст не придбає однорідну консистенцію. Готовий напій розливається по високим склянках і прикрашається вишнею, збитими вершками або ананасом.

Класична

  • Час приготування: 1 хвилина.
  • Кількість порцій: 2 персони.
  • Калорійність страви: 236 ккал.
  • Призначення: на святковий стіл.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: легка.

Класичний рецепт Піна Колада за версією IBA – той, яким користуються професіонали самих елітних барів, і не завжди доступний українським господиням. Причина – в наборі компонентів: свіже натуральне кокосове молоко дістати важко. Світлий ром з цукрового очерету теж не самий частий гість простих вино-горілчаних магазинів, та й не найдешевший – переважно це Бакарді. Однак, якщо вам пощастило купити всі складові, вважайте, що з візитною карткою Пуерто-Ріко ви вже познайомилися.

  • кокосове молоко – 60 мл;
  • світлий ром – 60 мл;
  • ананасовий сік – 180 мл;
  • лід колотий – 60 м
  1. Влити по черзі всі складові в глечик блендера або шейкер.
  2. Всипати лід, закрити кришку.
  3. Збивати, поки не побачите однорідність маси.
  4. Перелити по заздалегідь підготовленим келихах, вставити трубочки. Можна додати на край прикраса з шматочка ананаса або вишні.

Свіжа полунична «Колада»

Влітку дозріває величезна кількість фруктів і ягід, які гріх не використовувати в приготуванні напоїв. Оригінальний смак клубіной «Піна Колади» порадує цінителів цього коктейлю.

Для його приготування знадобиться:

  • 60 мл білого рому;
  • 50 кокосового сиропу або молока;
  • 100 мл свіжого ананасового соку;
  • Ягоди полуниці.

Останній інгредієнт надає коктейлю ніжний відтінок, приємний смак і свіжість.

У блендер засипається лід (його використовують для додання напою необхідної консистенції), заливається ананасовий сік, ром, кокосової молоко і додається полуниця. Всі інгредієнти змішуються, напій розливається по високих келихах.

Прикрашається полунична «Колада» тонкими скибочками полуниці і коктейльних парасолькою.

безалкогольна

  • Час приготування: 2 хвилини.
  • Кількість порцій: 1 персона.
  • Калорійність страви: 469 ккал.
  • Призначення: на святковий стіл.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: легка.

Безалкогольна Піна Колада нічого не втрачає в смаку або ароматі, якщо її порівнювати з традиційною. Зате вона відразу стає доступною навіть для підлітків, яким хочеться спробувати красивий і привабливий коктейль. Як приготувати такий безпечний і смачний варіант іспанського коктейлю, барменами іменований «Верджін Колада» або «Дівоча Колада»? З метою внесення різноманітності тут використовується не свіжий ананасовий сік, а … полуниця.

  • кокосові вершки – 90 г;
  • ягоди полуниці – 135 г;
  • кубики льоду – 90 г;
  • сироп цукровий – 30 мл.
  1. Нарізати полуницю шматочками, подрібнити блендером.
  2. Підлити до неї кокосові вершки і сироп, висипати лід.
  3. Збивати півхвилини, щоб не подрібнити охолоджуючий компонент до крихти.
  4. Перенести в підготовлений келих, прикрасити коктейльними трубочками, цілої ягодою полуниці і кружечком банана.

Рецепт «Банана Колада»

Ця варіація коктейлю особливо популярна в літню пору року. Основним компонентом напою є банан, який робить його солодким, ароматним і густим.

Крім цього, додавання банана відмінно згладжує вплив алкоголю, що дозволяє не відчувати похмілля на ранок після вечірки.

Інгредієнти:

  • 50 мл білого рому;
  • 30 мл лікеру «Малібу»;
  • 1-2 банана;
  • 150 мл соку ананаса.

Готується коктейль дуже просто: свіжі банани ріжуться на шматочки, додаються разом з іншими компонентами в блендер і ретельно збиваються протягом 3 хвилин. В результаті виходить смачний, повітряний і ароматний напій, який переливається в високий келих і прикрашається скибочками банана, тертим шоколадом, шматочками ананаса або збитими вершками.

З морозивом

  • Час приготування: 10 хвилин.
  • Кількість порцій: 1 персона.
  • Калорійність страви: 335 ккал.
  • Призначення: на святковий стіл.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: легка.

Дуже цікаво виглядає рецепт Піна Колада з морозивом. Він не складніше класичного, заперечує необхідність використання льоду, тому що вже є охолоджуючий елемент. За структурою нагадує молочний коктейль, тільки не безалкогольний. З яким морозивом готувати, вирішувати вам: традиційно беруть вершкове, щоб не змінювати оригінальний смак, але можна додати пломбір з фруктовим соком. Важливо лише, щоб морозиво не містило твердого наповнювача: вафлі, горіхів і т.д.

  • ананасовий фреш – 100 мл;
  • пломбір вершковий – 30 г;
  • кокос;
  • ром білий – 40 мл;
  • шматочок ананаса для прикраси.
  1. Вискобліть кокосову м’якоть, подрібнити. Взяти 40 г разом з яка виступила рідиною (постарайтеся, щоб співвідношення було рівне за обсягом).
  2. Збити з пломбіром, фрешем і ромом за допомогою блендера (35-40 секунд).
  3. Вилити в підготовлену холодний келих. Зробивши поперечний надріз на шматочку ананаса, надіти його на край.

Ознайомтеся також з рецептами, як приготувати молочний коктейль з морозивом в блендері.

Безалкогольний екзотичний коктейль

Інгредієнти для приготування:

  • великий банан;
  • два середніх манго;
  • молоко кокоса – 400 мл;
  • цедра з соком середнього лайма;
  • насіння кардамону – половина десертної ложки;
  • лід в кубиках.

Етапи приготування безалкогольного коктейлю з кокосовим молоком:

  1. Банан слід помити і звільнити від шкірки. Нарізати невеликими гуртками.
  2. Манго також помити, очистити від шкірки і кісток. Нарізати кубиками.
  3. Скласти підготовлені фрукти в блендер для коктейлів, додати всі інші інгредієнти. Ретельно збити протягом кількох хвилин. У вийшла суміші не повинні потрапляти шматочки фруктів.
  4. Вийшло частування перелити в келих, попередньо заповнений льодом. Можна прикрасити спеціальним приладдям для коктейлів або фруктами.

В цей напій додають не тільки банан з манго. Можна використовувати будь-які улюблені фрукти. Для отримання більш рідкого напою рекомендується використовувати більше кубиків льоду.

«Молоко левиці»

Банан очищається від шкірки, відрізається половинка плоду. Потім від половини можна відрізати невеликий кружечок для прикраси. Для зручності жовтий фрукт перед збивання потрібно розім’яти виделкою.

Банан, молоко і абсент збиваються в блендері. Коли маса стане однорідною, можна розливати в келихи (охолоджені в морозильнику). Заздалегідь підготовлений кружечок банана ребром насаджується до середини на стінку келиха. «Молоко левиці» готове до вживання.

Кокосовий молочний коктейль

Морозиво в складі даного напою говорить про те, що все приготування буде здійснюватися в блендері. Молоко, лікер і ром необхідно залити в чашу блендера, потім додати морозиво. Збивати 2 хвилини до рідкої консистенції.

Найкраще підійде келих харікейн. Зверху його можна буде прикрасити скибочкою ананаса і тоненькою стружкою цедри лимона. Молочний коктейль готовий!

“Блакитний місяць”

  • Текіла (30 мл);
  • Молоко (60 мл);
  • Лікер Блакитний Кураса (20 мл);
  • Лікер Галіано (20 мл).

Алкогольні і молочні компоненти відправляються в шейкер разом з подрібненим льодом. Після декількох хвилин струсу готовий напій проціджують і розливається по келихах.

Подрібнений лід в шейкері необхідний для розведення і додаткового охолодження смачного напою. Якщо льоду немає, тоді досить охолодити алкоголь і молочний компонент рецепта.

«Твіст» – для поціновувачів смачних напоїв

  • Сік ананаса (100 мл);
  • Молоко (100 мл);
  • Жовток курячий (один);
  • Цукровий пісок (1 ст. Л);
  • Свіжий або консервований ананас (1 скибочка);
  • Лід (1 ст. Л. В подрібненому вигляді);
  • Ром (20 мл);
  • Сік лимона (2 ст. Л).

Згідно з рецептом яєчний жовток сирого яйця необхідно відокремити від білкової частини і помістити в глибоку миску. Зверху насипається цукор і ретельно розтирається з жовтком. Отриману масу необхідно перекласти в блендер, додати інші рідкі інгредієнти і ретельно збити.

Слід заздалегідь підготувати келихи: на дно вкладається по скибочці ананаса і кладеться по 2-3 кубики льоду. Отриманий алкогольний коктейль з молоком переливається в ємності. «Твіст» подається з трубочкою і чайною ложечкою.

Харчова цінність

вітаміни

  • PP Вітамін PP (НЕ) 0.12 мг
  • В9 Вітамін В9 12 мкг
  • В6 Вітамін В6 0,05 мг
  • В5 Вітамін В5 0.06 мг
  • В2 Вітамін В2 0.02 мг
  • В1 Вітамін В1 0.03 мг
  • C Вітамін С 4.9 мг
  • K Вітамін До 0.1 мкг
  • Е (ТЕ) Вітамін Е (ТЕ) 0.02 мг
  • Бета каротин 1 мг

макроелементи

  • Zn Цинк 0.13 мг
  • Se Селен 0.7 мкг
  • Cu Мідь 0.08 мг
  • Mn Марганець 0.53 мг
  • Fe Залізо 0.21 мг

Як пити лікер Піна-колада Oasis і інші види

Який би напій не перебував у вашому розпорядженні, будь то -французький лікер -або представники італійського алкогольного майстерності, приділіть особливу увагу процедурі дегустації. Її слід проводити в класичному стилі , якщо, звичайно, ви хочете отримати максимально яскраві враження від знайомства з ассамбляж.

Розлив напою проводиться або по дрібним чарках, або по -коньячним фужерам-. Перший варіант підійде тим, хто не звик заважати лікер з іншими інгредієнтами, а другий – поціновувачам різноманітних смакових втілень, адже в великий келих додатково можна додати кубик льоду або сік. Температура напою повинна бути кімнатної. Не варто переохолоджувати або перегрівати ассамбляж, так як його дегустаційні характеристики згодом спотворяться.

Коктейль «Кокосовий фінік»

Щоб приготувати цей незвичайний алкогольний коктейль з кокосовим молоком, необхідні наступні складові:

  • п’ять самих стиглих фініків;
  • стакан охолодженого кокосового молока;
  • ром (світлий) – 60 мл;
  • трохи ванільного цукру і кориці для прикраси.
  1. Фініки звільнити від кісточок, кожен розрізати на дві половинки.
  2. Молоко кокоса змішати з ромом, додати фініки.
  3. Помістити підготовлені інгредієнти разом з ванільним цукром в шейкер, добре збити. Можна використовувати блендер.
  4. Перелити вийшов коктейль в стакан і прикрасити корицею.

Які бувають види цього напою

Сьогодні зацікавившись питанням придбання лікеру Піна-колада, ви познайомитеся з солідним переліком напоїв, які створюються в самих різних куточках планети. Більш того, можна сміливо стверджувати, що дане найменування використовують практично всі компанії, що займаються створенням різнобічних ароматних лікарів. Зокрема, до найбільш цікавим представникам напоїв слід віднести наступні продукти :

  • De Kuyper Pina Colada. Володіє білим забарвленням і приємним ароматом з окресленням ананаса і кокоса. Смак виражений нотами вершків і екзотичних фруктів.
  • Canari Pina Colada . Сніжно-білий ассамбляж з щільною кремовою основою, в смаку якої вимальовуються нюанси кокоса, ананаса, вершків, ванілі і рому. Аромат базується на ніжному ананасово-ванільному поєднанні.
  • Fruko Schulz Pina Colada . Світло-молочний продукт з вершковим ароматом. Гастрономічні показники радують ніжними ванільними і ананасними переливами.
  • Custers Pina Colada . Володіє привабливим білим забарвленням і насиченим запахом, в якому домінуюча позиція відведена ванілі, кокосу та ананасу. Смак вимальовується вершковим відтінком, доповненим нотами екзотичних фруктів.

Рецепт, щоб насолодитися напоєм …

Один з найпростіших варіантів насолодитися цим лікером – пити його чистим. При цьому навіть крижана крихта не зважає обов’язковою. Головне – пам’ятати про прописні істини.

  • Піна колада прийнято подавати з льодом фраппе – дрібно колотим льодом. Вважається, що так спиртне швидше змішується з прохолодною водою і краще освіжає.
  • Якщо чистий лікер занадто солодкий, то знизити цю солодкість можна шляхом додавання ананасового соку. Він не порушить загальний ансамбль, але дозволить довести напій до потрібного рівня солодощі. Плюс така добавка знизить міцність, що теж часом важливо.
  • Правила жанру передбачають, що пити цей лікер в коктейлі потрібно з великою кількістю прикрас зі свіжих фруктів.
  • Дуже смачно буде полити лікером десерт з морозива, додати його в крем або просочити їм коржі для торта. У кондитерській справі він застосовується не дуже часто, проте це не означає, що напій для цих цілей не підходить.

Подають лікер до десерту і як десерт. До нього дуже добре підходять свіжі фрукти і горіхи. Це варто врахувати на той випадок, якщо до вас в руки потрапить пляшка цього напою.

Мохіто

Коктейль Мохіто
Мохіто (ісп. Mojito) – один з найпопулярніших коктейлів. Основних компонентів класичного Мохіто завжди 5: ром, содова, лайм, цукор, і м’ята. Це чудове поєднання солодкого і освіжаючого цитруса з м’ятою. Мохіто, як і багато засновані на ромі напої, вперше з’явився в столиці Куби – Гавані, в невеликому ресторані Бодегита дель Медіо (La Bodeguita del Medio). Ресторан був заснований сімейством Мартінес в 1942 році і працює до цих пір.

Склад: білий ром – 40 мл, содова – 100 мл, лайм – 25 г, м’ята – 6 пелюсток, нерафінований цукор – 10 г, подрібнений лід. Барні приналежності: хайболл, барна ложка, Мадлер ( «барна толкушкой»).

Спосіб приготування: в хайболл або високий келих покласти м’яту, лайм і насипати цукор. Все акуратно придушити Мадлера. Наповнити келих подрібненим льодом і налити ром з содовою, акуратно перемішати ложкою і додати ще льоду. Прикрасити гілочкою м’яти.

Коктейль «Блакитні Гаваї» ( «Блакитна Колада»)

  • кокосовий лікер – 30 мл
  • лікер «Blue Curacao» – 10 мл
  • сік (фреш) ананасовий – 40 мл
  • вершкове морозиво – 20 мл
  • шматочки льоду – 3 – 5 штук

Інгредієнти напою збивають блендером до однорідного стану і переливають в келих.

Крім коктейлю, існує так само і лікер «Піна Колада», які часто плутають. Але це зовсім інший напій. Його міцність становить від 15 ДДО 30%, а смак дуже нагадує кокосові лікери. Кращими серед таких лікарів вважаються марки «Canari», «Bacardi», «Custers», «De Kuyper». Коштують вони досить багато, але треба зауважити, їх ціна виправдана.

П’ють лікер в первозданному (не розбавленого) вигляді не часто. Щоправда, такий спосіб вважається правильним. Його подають як десерт. Якщо такий варіант вам не підходить, то майте на увазі, що разбавителями лікеру найкраще послужать ананасовий сік (фреш) або молоко (1: 1 або 1: 2)

Як пити в чистому вигляді?

Про це варто розповісти трохи докладніше. Як пити лікер «Піна-Колада» від Oasis, Custers, Bacardi, Canari, De Kuyper і інших виробників? Рекомендації такі:

  • Цей лікер є десертним напоєм. Його ще називають діжестівом. Так що краще всього подавати його з яким-небудь десертом, з йогуртовим тістечком, тірамісу, пана кота, наприклад.
  • Подавати напій треба в чарці об’ємом 25 мл. Вона виглядає як креманка на довгій ніжці.
  • Лікер варто довести до температури в 20 ° C. Він буде прохолодним, але не крижаним, і пити його стане приємно.
  • До «Піна-Колада» можна подати міцну чорну каву або екзотичні фрукти.
  • Випивати лікер краще залпом. Так вдасться відчути неповторну зігріваючий післясмак, м’яко обволікає своєю солодкістю.

До речі, варто згадати і ціни. Вони відрізняються в залежності від виробника і регіону продажу, але в середньому 0.7-літрова пляшка коштує близько 1 000 р.

Никербокер

Mark Gillow / thespruceeats.com
Класичний коктейль родом з Нью-Йорка 1800-х. Завдяки насиченому смаку малини ви навіть не помітите, що в напої є алкоголь.

інгредієнти

  • лід;
  • 45 мл золотого рому;
  • 15 мл малинового сиропу;
  • 1 чайна ложка апельсинового лікеру;
  • 15 мл соку лайма чи лимона.

приготування

Покладіть лід в шейкер, додайте інші інгредієнти і добре збовтайте. Через сито або стрейнер процідіть коктейль в низький широкий келих олд фешн, наповнений подрібненим льодом. Прикрасьте часточкою лайма чи лимона і сезонними ягодами.

Як правильно готувати і пити:

Напій можна готувати за допомогою міксера, блендера або шейкера. Подають його у високих келихах «Харрікейн» з трубочкою. Зазвичай прикрасою служать скибочку ананаса, полуниці або вишенька. Можна збити вершки і покласти їх зверху. Але є і більш оригінальний спосіб подачі «Піна Колада». Ви можете подати його в келиху, зробленому з плоду ананаса, зрізавши з нього верхівку і вирізавши м’якоть. Таки чином фрукт перетвориться в об’ємний стакан, в який і наливають готовий напій.

«Піна Колада» – це коктейль – насолода, в якому можна відчути райське блаженство, ідеальне поєднання компонентів і нотки романтики і любові. Це один з найулюбленіших коктейлів дівчат, який так просто приготувати без допомоги бармена. Ви прикрасите їм будь-яку вечірку або ніжне побачення.

карамельний коктейль

Спочатку готується карамель. У невелику каструлю або металеву мисочку висипається цукор і додається вода. Спочатку на великому вогні суміш доводиться до кипіння, а потім полум’я необхідно зробити мінімальним. Дану солодкість потрібно готувати до кольору меду, але не занадто довго, щоб карамель не вийшла дуже густий.

Далі необхідно закип’ятити півлітра молока і залити його в ємність (каструльку) з карамеллю, потім поставити її знову на вогонь. Після повного розчинення карамелі розлити коктейль по сухим склянках і додати в кожну порцію по 1-2 ложці коньяку.

фламінго

Коктейль Фламінго
Коктейль Фламінго (ісп. Flamingo), ще один виходець з Острова Свободи, являє собою легкий фруктовий коктейль з вираженим смаком рому. Його винахід відноситься до тих часів, коли Куба для американців була чимось на зразок нинішньої Флориди, але набагато дешевше і доступніше. Винахідником коктейлю вважається господар і бармен знаменитого коктейль-бару El Floridita Костянтино Рібалаігуа, який винайшов його в кінці 20-х для залучення публіки і потрапив в точку.

Склад: білий ром – 35 мл, ананасовий сік – 35 мл, Grenadine – 1 чайна ложка, свіжовичавлений соку лайма – 1 чайна ложка, лід за смаком.

Спосіб приготування: Збити всі інгредієнти в шейкері з льодом. Відфільтрувати в коктейльний келих. Бажано щоб всі соки були свіжими, тому що це впливає на смак коктейлю.

Тропічний шторм (або Ураган)

Коктейль Тропічний шторм
Тропічний шторм або Ураган (англ. Hurricane). Коктейль «Ураган» вперше з’явився в 30-х роках минулого століття в американському Новому Орлеані в барі Пета О’Брайн. У ті роки на складах міста накопичилася величезна кількість рому, який ніхто не хотів купувати. Тоді О’Брайен придумав цікавий хід – він став змішувати ром з соками декількох тропічних фруктів, і продавати такі коктейлі в 3 рази дорожче ціни інгредієнтів. Ключ до успіху в приготуванні – свіжовичавлений ананасовий сік. Додайте скибочку апельсина і мараскіновую вишеньку – композиція буде досконалою.

Склад: ананасовий сік – 2 чашки, апельсиновий сік – 2 чашки, білий ром – 1 чашка, темний ром – 190 мл, Кампари (італ Campari) – 3 столові ложки, гіркий лікер (біттер) червоного кольору на основі ароматичних трав і фруктів, апельсин, мараскіновие вишеньки, лід.

Спосіб приготування: Наповніть келих Харрикейн колотим льодом. Збийте всі інгредієнти в шейкері з великою кількістю льоду, влийте коктейль. Прикрасьте часточкою апельсина і вишнею.

Кокосово-банановий коктейль

Існує ще один спосіб приготування смачного коктейлю з кокосовим молоком. Для цього необхідні такі інгредієнти:

  • кокосова м’якоть половини горіха;
  • середній банан;
  • півсклянки кокосового молока;
  • півсклянки вершків кокоса.
  1. Банан почистити і подрібнити.
  2. Надіслати м’якоть банана в блендер, додати решту інгредієнтів.
  3. Збити і розлити в порційні стакани.
  4. Коктейль можна прикрасити будь-якими фруктами або спеціальними елементами декору.

У приготуванні коктейлів з кокосовим молоком можна поекспериментувати з какао-порошком. До основних інгредієнтів просто додати пару невеликих ложок сухої суміші. Всі також збити. Вийде дуже смачний і незвичайний шоколадно-фруктовий коктейль, який сподобається не тільки дорослим, але дітям.

Якщо не хочеться додавати лід, але необхідно приготувати холодний напій, можна попередньо заморозити фрукти, які в подальшому збити з основними інгредієнтами.

варіанти вживання

  • Вживання в чистому вигляді. Лікер не густо, не нудотний і не тягучий. Він відрізняється помірною солодкістю і багатою тропічної палітрою смакових відтінків. Багато хто насолоджується їм «в соло».
  • Вживання в розведеному вигляді. Що можна додати в лікер? Рекомендується зробити вибір на користь льоду, жирних вершків, молока, лимонного або ананасового соку. Дуже смачно буде з кулькою вершкового морозива.
  • У поєднанні з іншим алкоголем, зі світлим ромом, наприклад. Адже він становить основу лікеру! Додавши в нього ще трохи, вийде посилити міцність і не зіпсувати аромат. Можна додати бренді, коньяк, джин, віскі або навіть горілку, але ці напої перетворять смак тропічного лікеру взагалі в щось інше. Загалом, тут вже справа переваг.
  • У складі коктейлів.

Пропорції можна визначати самостійно, але не рекомендується змішувати лікер з великою кількістю добавок. У «Піна-Колади» все-таки дуже вишуканий смак, який хочеться відчувати.

Огляд пляшки і складу емульсійного лікеру Pina Colada

Для відкликання взяв довгасту і вузьку пляшку цього лікерчіка в супермаркеті Окей. Етикетка у нього життєрадісна, правда, якась несмачна, як на мене, але не буду чіплятися. Давайте краще до складу звернемося. А в ньому вода, цукровий сироп, спирт «Люкс», сухе знежирене молоко, стабілізатори: комплексна харчова добавка «Буда Мілк 700» (регулятор кислотності Е451, стабілізатори: Е452, Е339, Е450), гуміарабік, ароматизатори: «Кокос-вершки» , «Ананас», «Забагліоне», «Ванілін», барвник тартразин. Власне, напій цей являє собою суміш спирту з водою, цукром, ароматизаторами і барвником.

Міцність у емульсійного лікеру Піна Колада становить 15 градусів, тобто вміст алкоголю (спирту) тут 15% (відсотків). Сахара 240 грамів на літр. Сладенько, звичайно, але не надмірно. Буває і солодша. Давайте пробувати.

Як правильно пити лікер Піна Колада та з чим заважати?

Існує відразу кілька способів пити лікер Pina Colada. В Інтернеті запросто знайдете різні коктейлі з його участю. Є безліч інгредієнтів, з яким його можна змішати для отримання чого-небудь смачного.

Я ж вважаю за краще пити Піна колада і інші лікери в чистому вигляді. Причому обов’язково кімнатної температури, щоб проявилися всі аромати і смаки напою. Адже якщо з холодильника його дістати, то не проявить себе належним чином. Це не горілка, якою прохолода на користь.

Так ось наливаєте трохи цього лікерчіка в маленький десертний келих або звичайний винний, а можна навіть і в стопочку. І невеликими ковтками попиваєте, насолоджуючись смаками і ароматами. Можна кубик льоду ще кинути. Але це скоріше для краси. Якось так.

Смак і аромат емульсійного лікеру Pina Colada

Налив я собі в стопочку цього напою білого, немає, навіть молочного кольору з золотистими відливами. Ароматика досить потужна. Насамперед дуже виразно відчув ананас з кокосом. Також і спирт відчувається серед запахів. Ще відзначив би ваніль і вершки (молоко).

У смаку же лікер Піна Колада солодкуватий, але не надмірно. Куди солодше мені особисто траплялися варіанти. Знову кокос і ананас в першу чергу помітні. А ще молоко. Точніше навіть згущене молоко. У післясмаку кокос, згущене молоко і ваніль. А ось спирту майже і не відчувається. Дивно навіть, адже серед ароматів він був присутній.

Мій відгук на лікер Піна Колада (Pina Colada) і його ціну

Для мене прямо несподіванкою цей напій виявився. При цьому реально дуже низькою ціною я очікував чогось несмачного. На ділі ж мені прямо сподобалося. Майже третина 0,5 л пляшки випив за вечір. Зазвичай з лікерчікамі у мене не так. Можливо, тут якісь мої смакові переваги взяли верх.

Бентежить тільки склад. Аж надто він недружелюбний. Натурального в ньому ледь-ледь. Але знову ж таки, треба на ціну поглянути і цим заспокоїтися. Поставлю в бар і буду пригощати любителів солодкого. Та й сам іноді буду випивати. Дуже вже мені сподобалося. Ну, не дуже, а просто сподобалося. Але цього достатньо мені, щоб вам порекомендувати його купити спробувати, якщо побачите. Цілком гідно, особливо за цю вартість.

А я ж свій відгук на емульсійний Pina Colada (Піна Колада) завершую. Дякую, що завітали сюди!

Історія кокоса

Існує версія, що батьківщина кокосів – це Нова Гвінея або Малайзія. Однак точно невідомо, де з’явилася перша кокосова пальма. Назва плоду було дано португальськими матросами, які, вперше його побачивши, здивувалися «кудлатою». Звідси пішла назва «коко» – «мавпа».

Ця рослина називають деревом життя. Кокосові горіхи застосовують і в кулінарії, і в медицині, і навіть в косметології.

Незважаючи на те, що кокос вважається горіхом, насправді це кісточкових плід і одночасно насіння пальми. Горіхом він став називатися через свою овальної форми. За вагою кокос досягає двох з половиною кілограмів.

Багама пунш

Коктейль Багама Пунш
Цей коктейль отримав поширення завдяки туристам, які відвідували Багамські острови. В оригінальну версію коктейлю Багама Пунш (англ. Bahamas Punch), основним інгредієнтом якого був білий ром, входили також ананасовий або апельсиновий сік (а іноді і те, і інше). Після поширення напою в інших країнах ананас і апельсин замінили соком лимона, що приглушує смак алкоголю. Оригінальний рецепт коктейлю вважається дуже «сильно п’янким» – навіть невелика кількість здатне звалити людину з ніг.

Склад: білий ром – 75 мл, ангостура – 3 краплі, гренадин – 10 мл, цукровий сироп 10 мл, лимонний сік – 100 мл, мускатний горіх – 10 г, подрібнений лід. Барні приналежності: Шейкер, олд фешенд (від англ. «Old-fashioned» – невисокий стакан круглої форми з товстим дном).

Спосіб приготування: Налийте лимонний сік, цукровий сироп, ангостуру в шейкер. Збовтайте. Потім додайте Гренадіни і ром. Перелийте в олд фешенд і додайте апельсиновий і лимонний скибочки.