Приправа до брокколі

| | 0 Comments| 22:04
Categories:

Брокколі — 23 рецепта приготування вдома

Відомо безліч вдалих рецептів приготування брокколі. Серед них зустрічаються варіанти смачних супів, салатів, закусок і гарячих страв. Вивчивши такі рецепти, господиня зможе зробити своє щоденне меню більш різноманітним і цікавим.

Брокколі — рецепти перших страв

Капусту броколі можна легко і швидко перетворити в дуже смачне перше блюдо. Супи з нею завжди виходять ніжними і при цьому поживними.

Суп-пюре з брокколі і вершків

Інгредієнти: 420 г броколі, 90 мл вершків, щіпка мускатного горіха, велика ложка вершкового масла, ріпчаста цибулина, сіль, мелений чорний перець.

  • Прямо у каструлі кубики цибулі обсмажуються до рум’яності на вершковому маслі. Якщо пересмажити овоч, то суп буде гірчити.
  • Суцвіття капусти разом зі склянкою окропу відправляються до цибулі. Продукти готуються до м’якості брокколі.
  • Отримана маса перебивається блендером, солиться, присипається спеціями.

Залишилося влити в суп-пюре з брокколі вершки і прогріти, не доводячи до кипіння.

З плавленим сиром в мультиварці

Інгредієнти: 270 г капусти, 1 ст. курячого бульйону, сіль, 120 г плавленого сиру без добавок, цибулинка, щіпка чорного меленого перцю.

  • Подрібнену цибулю обсмажується в сотейнику до апетитної рум’яності. До нього викладаються суцвіття сирої брокколі і разом компоненти готуються пару хвилин.
  • Вливається бульйон. Маса солиться і на повільному вогні вариться 8 – 9 хвилин.
  • У сотейник кладуть маленькі шматочки сиру, додається перець.
  • Коли сир розплавиться, можна пюрировать масу.

Суп доводиться до кипіння, злегка остуджується і розливається по тарілках.

Оригінальне перше блюдо з беконом

Інгредієнти: 1 л будь-якого бульйону, 2 великі ложки просіяного борошна, 1,5 ст. среднежирных вершків жменю консервованої кукурудзи, 280 г броколі, 120 г бекону, 3 картоплини, цибулина, сіль, щіпка сухого чебрецю і перцю.

  • Дрібні шматочки грудинки смажаться в сотейнику на будь-якому жирі 6 – 7 хвилин. Далі до них викладається цибулю. Разом продукти готуються до м’якості овочевих кубиків.
  • У сотейник борошно висипається. Обсмажування продуктів при постійному помішуванні триває ще півхвилини.
  • Вливається бульйон, додаються бруски картоплі, сіль.
  • Ще через 12 хвилин в ємність закладаються суцвіття брокколі, спеції, кукурудза, вливаються відразу всі вершки.
  • Варка триває 7 – 8 хвилин.

Супчик готовий розливається по глибоким піали.

Пісний крем-суп

Інгредієнти: качан брокколі (приблизно на півкіло), 160 г картоплі, півлітра фільтрованої води, півсклянки кокосового молока, піала великих креветок, сіль, приправи. Як приготувати пісний крем-суп з брокколі з морепродуктів, розповідається далі.

  • Картопля ріжеться середніми шматочками, заливається водою і відправляється варитися.
  • Хвилин за 10 до картоплі викладається капуста. Маса нудиться на середньому вогні до розм’якшення овочів.
  • Готові компоненти пюрируются.
  • До пюре з брокколі і картоплі переміщається молоко кокоса, сіль, приправи.
  • Креветки варяться до готовності окремо.

Готове частування розливається по тарілках і прикрашається морепродуктів.

Суп-пюре з брокколі в мультиварці

Інгредієнти: за 1 шт. цибулі, моркви і болгарського перцю, 2 невеликих помідора, 4 картоплини, 240 г капусти, 70 г довгого рису, лаврушка за смаком, 2 л м’ясного бульйону, сіль, пахучі трави.

  • Всі овочі (крім картоплі) довільно подрібнюються і відразу ж закладаються в чашу «розумної каструлі». У програмі смаження вони готуються до м’якості.
  • Далі до перерахованих інгредієнтів висипаються картопляні кубики, викладається добре промита крупа і суцвіття брокколі.
  • Продукти заливаються бульйоном, до них додається лаврове листя, сіль і ароматні трави.
  • У режимі «Суп» страва готується до м’якості картоплі і рису.

Подається частування до обіду зі свіжою зеленню.

Курячий суп з капустою

Інгредієнти: куряча грудка, півкіло броколі, 2 картоплини, цибулинка, 2 моркви, 60 г вершкового масла, пучок свіжого кропу, 4 – 5 горошин запашного перцю, сіль.

  • Грудка вариться у воді з перцем і сіллю 20 хвилин. В процесі з поверхні рідини потрібно періодично знімати піну.
  • Готове м’ясо знімається з кістки, дрібно ріжеться.
  • Подрібнені овочі разом з курятиною злегка обсмажують на вершковому маслі.
  • Далі обжарювання і кубики картоплі закладаються в ще гарячий бульйон. Після закипання супу в нього висипаються суцвіття капусти.

Під кришкою страву залишилося варити 12 – 14 хвилин. При необхідності його можна досолити.

Рецепт супу для самих маленьких

Інгредієнти: 1 л води, по 1 шт. моркви і цибулі, 2 склянки рису, 300 г броколі, сіль.

  • Вода доводиться до кипіння, солиться.
  • У неї відразу відправляється терта морква, добре промитий рис і ціла цибулина.
  • Через 15 хвилин можна закладати в суп суцвіття брокколі.
  • Ще через 10 – 12 хвилин частування для самих маленьких повністю готове.

За бажанням, дитячий супчик можна пюрировать.

Спробуйте нові рецепти:

Дивіться також

  • Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
  • Салат в тарталетках – 12 рецептів смачних і ніжних салатів для тарталеток
  • Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
  • Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи
  • Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку
  • Страви з м’яса – 35 смачних рецептів приготування вдома
  • Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей
  • Салат з маринованими печерицями – 8 смачних рецептів
  • Салати на святковий стіл – 15 найбільш смачних рецептів
  • Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса
  • 13 рецептів тортів в домашніх умовах
  • Дієтичний суп — 14 рецептів приготування
  • Що приготувати на обід швидко і смачно – 15 рецептів та ідей
  • Салати з крабових паличок — 8 простих рецептів ніжних і смачних салатів
  • Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему
  • Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування
  • Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
  • Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів
  • Коржі для торта на сковороді – 8 простих і смачних рецептів
  • 8 рецептів крему зі згущеного молока і масла
  • Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
  • Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів
  • Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування
  • Крем з маскарпоне – 8 рецептів для торта, капкейків, тірамісу
  • Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів
  • Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю
  • Салат зі свинячого серця – 8 рецептів приготування смачної страви
  • Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл
  • Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах
  • Гарнір до риби – 7 рецептів приготування
  • Соус для креветок – 8 кращих рецептів
  • Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
  • Щука в духовці – 8 рецептів запікання
  • Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл
  • Свинячі реберця в мультиварці – 6 рецептів
  • Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
  • Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
  • Маринад для курки гриль – 7 рецептів приготування в домашніх умовах
  • Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв
  • 10 смачних рецептів салату з куркою і кукурудзою
  • Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
  • Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування
  • Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування
  • Кекс в хлібопічці – 10 рецептів простих і смачних
  • Як приготувати філе індички – 10 смачних рецептів
  • Печериці в духовці – 11 смачних рецептів
  • Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування
  • Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів
  • Печиво горішки — шість рецептів, старих і перевірених
  • Як приготувати зайця – 7 рецептів в домашніх умовах

Що приготувати з броколі швидко та смачно? Прості рецепти на кожен день!

Брокколі – один з найпопулярніших овочів у дієтичному харчуванні. Але це не означає, що з нього не можна приготувати щось справді чудове. Не знаєте, як приготувати капусту броколі швидко та смачно? Ми підібрали для вас покрокові рецепти, приготування яких не забере багато часу.

Брокколі на сковороді

  • броколі – 500 г.;
  • часник – 3 зубчики;
  • кінза – 1 ч. л.;
  • коріандр – 1 ч. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • рослинна/оливкова олія – 1 ст. л.
  1. Брокколі та кінзу промийте, а часник почистіть.
  2. Наріжте броколі на суцвіття.
  3. Відваріть капусту в підсоленій воді протягом 5 хвилин.
  4. Подрібніть коріандр, кінзу та часник.
  5. У розігрітій сковорідці трохи обсмажте часник, туди покладіть брокколі та смажте все разом протягом 5 хвилин на середньому вогні.
  6. Перед подачею посипте коріандром та кінзою. Страву можна подавати теплою або холодною як салат. У результаті у вас вийде смачна страва з броколі за лічені хвилини.

Страва з броколі в духовці: швидко та смачно!

Час приготування: 25 хвилин, 2 порції.

  • броколі – 300 г.;
  • сир (будь-який) – 100 г.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • вершки – 100 мл.;
  • олія – 20 мл.
  1. Промийте капусту, обсушіть та розберіть на суцвіття. Потім опустіть броколі в підсолену воду, доведену до кипіння і поваріть протягом 2-3 хвилин.
  2. В окрему миску розбийте яйця і збийте віночком, туди влийте вершки, посоліть і перемішайте до однорідності. З приправ до смаку можна додати чорний мелений перець або мускатний горіх. До отриманої суміші додайте тертий на великій тертці твердий сир. Перемішайте.
  3. Візьміть форму для запікання, змастіть її олією, розкладіть рівним шаром броколі та залийте сумішшю з вершків та яєць. Запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хвилин. Це рецепт найпростішої страви з броколі!

Запіканка з броколі та цвітної капусти

Час приготування: 30 хвилин, 4 порції.

  • цвітна капуста: 300 г.;
  • броколі – 300 г.;
  • гарбуз – 300 г.;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • оливкова олія – 3 ст. л.;
  • твердий сир – 150 г.
  1. Якщо ви заморожували брокколі, просто промийте капусту, просушіть її та розберіть на суцвіття. Якщо вона свіжа, то додатково відваріть її в підсоленій воді протягом 3 хвилин. Те саме зробіть з цвітною капустою.
  2. Гарбуз наріжте середніми кубиками і розкладіть рівним шаром у заздалегідь змащену оливковою олією форму для запікання. Туди ж відправте капусту.
  3. Цибулини теж наріжте кубиками та обсмажте на сковороді. Якщо хочете, щоб він карамелізувався, додайте трохи цукру. Розкладіть цибулю поверх овочів, посоліть і посипте тертим сиром.
  4. Поставте форму для запікання в розігріту до 150-160 ° С духовку на 20 хвилин. Запіканка готова! Це один з найсмачніших рецептів з броколі.

Киш з брокколі

Час приготування: 50 хвилин, 8 порцій.

  • борошно пшеничне – 2 склянки;
  • вершкове масло – 150 г.;
  • сметана – 1 склянка;
  • яйця – 5 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • броколі – 400 г.;
  • бринза – 70 г.;
  • сир твердий – 100 г.
  1. З’єднайте 1 яйце з м’якою олією, однією столовою ложкою та щіпкою солі. Ретельно розмішайте. Потроху додайте борошно і замішуйте тісто. Заберіть його в холодильник на 20 хвилин.
  2. Поки тісто в холодильнику, промийте броколі, обсушіть, розберіть на суцвіття та відваріть у підсоленій воді протягом 5 хвилин.
  3. Приготуйте заливку. Для цього змішайте 4 яйця, сметану, що залишилася і тертий сир (твердий).
  4. Візьміть форму, застеліть папером для випічки та розподіліть тісто, роблячи бортики висотою 3-4 см. (при діаметрі форми 24-26 см.).
  5. Влийте у форму заливку, туди помістіть броколі. Між суцвіттями покладіть нарізану бринзу.
  6. Випікайте киш у духовці 40 хвилин при температурі 180°С. Пиріг готовий! Тому, якщо ви запитуєте, як швидко приготувати броколі або вже шукаєте подібні рецепти, то пропонуємо вам приготувати киш.

Суп-пюре з броколі

Час приготування: 30 хвилин, 6 порцій

  • броколі – 500 г.;
  • цибуля-порей (ріпчаста або зелена) – 500 г.;
  • часник – 2 зубчики;
  • яйця – 2 шт.;
  • петрушка – 1 г.;
  • вершки – 200 мл.;
  • сіль, перець – за смаком.
  1. Відваріть курячі яйця круто (протягом 10 хвилин), залийте холодною водою, остудіть і відокреміть білки від жовтків (нам потрібні лише жовтки).
  2. Брокколі промийте, просушіть та розберіть на суцвіття.
  3. Цибулю-порей поріжте на кільця, покладіть в каструлю, залийте холодною водою та додайте до них брокколі. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть 7 хвилин.
  4. Отриманий бульйон процідіть через марлю або ситечко.
  5. Остудіть цибулю та капусту, що залишилися від бульйону, додайте до них петрушку і подрібніть все до кашоподібного стану.
  6. Отриману суміш розбавте овочевим бульйоном, поставте на вогонь і влийте вершки. Поки суп не закипів, постійно помішуйте, щоб він не пригорів. Як тільки закипить, знімайте з плити.
  7. В окремій мисці змішайте яєчні жовтки та перетертий часник. Отриману суміш з’єднайте з крем-супом та подавайте на стіл! Тому, якщо ви думаєте, що приготувати з броколі смачно та просто, то це саме той рецепт, який вам потрібен!