Морозиво з капустою

| | 0 Comments| 00:53
Categories:

Зміст:

Як зробити морозиво в домашніх умовах: 15 простих рецептів

Вважаєш дні до того, коли знову зможеш рятуватися від сонця та спеки солодким вершковим морозивом чи фруктовим сорбетом? Ми не можемо прискорити наближення літа, але точно можемо поділитися простими рецептами, як зробити смачне морозиво в домашніх умовах! Адже жоден магазинний стаканчик не зрівняється з морозивом власного приготування!

1. Вершкове морозиво

Це цей класичний пломбір за ГОСТом, але який можна зробити вдома!

Інгредієнти: 400 мл молока, 300 мл вершків 33%, 40 г сухого молока, 120 г цукру, 14 г кукурудзяного крохмалю, ванілін.

Як зробити: Відразу ретельно перемішай крохмаль у 50 мл молока до розчинення і відстав постояти осторонь. Змішай всі сухі інгредієнти, влий близько чверті молока і перемішай. Частиною молоко і доведи до кипіння, постійно помішуючи.

Знову перемішай крохмаль, додай його в суміш, зменши вогонь і витримай ще 2-3 хвилини на плиті, щоб маса загуснула. Процідити її крізь сито і постав охолоджуватися в миску з льодом. Спочатку постійно помішуйте заготовку, щоб вона не затягнулася молочною плівкою. Через 5 хвилин відправ в морозильник.

За цей час зби міксером вершки у великій мисці і потім влий туди охолоджену молочну суміш. Знов прибери морозиво в морозилку і діставай перемішати кожні 30-40 хвилин перші 3-4 години. Дай морозиві там ще на 3 години у спокої – і воно готове!

Смачні та соковиті зрази з капустою: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Традиційно, картопляні зрази готуються із м’ясною начинкою, але раптом у вас скінчилося м’ясо, або ви взагалі його не їсте? Не біда! На такий випадок я підготував для вас рецепт картопляних зраз з капустою, на смак вони нічим не гірші, ніж зрази з м’ясом. Овочева начинка виходить насиченою смаками та соковитою, а ніжна оболонка з картопляного пюре красиво підрум’янюється до золотавої скоринки. Рецепт, як завжди, я зробив простим і зрозумілим, аби у вас все точно вдалося!

Поради з приготування зраз з капустою

Щоб скоротити час приготування картопляних зраз та полегшити собі задачу, ви можете відварити картоплю заздалегідь. Таким чином вам не доведеться довго чекати, поки вона охолоне. Зверніть увагу, що картоплю я відварюю у мундирах, це потрібно, аби вона не розварилася та не набрала зайвої води.

Я особисто не люблю занадто пересмажені та жирні страви, тому пропоную вам довести зрази до готовності у духовці. Тож ми трохи спростимо собі задачу та зробимо зрази менш жирними, адже вони не встигнуть увібрати багато олії з пательні.

Зверніть увагу на те, що капуста має властивість зменшуватися в об’ємі під час приготування. В результаті із 250 г сирої капусти у нас вийде приблизно 75 г тушкованої капусти.

Щоб вам було простіше ліпити зрази — присипте робочу поверхню та руки борошном.

Як приготувати картопляні зрази з капустою

Інгредієнти

Картопляні зрази з капустою: покроковий рецепт

500 г картоплі добре помийте, складіть в каструлю, залийте водою та варіть 15-20 хв до готовності картоплі. Після того, як картопля звариться, злийте зайву воду, дайте їй охолонути та очистіть від шкірки. Очищену картоплю перекрутіть на м’ясорубці.

До картоплі додайте 1 яйце, 3 ст. л. борошна, сіль за смаком і замісіть тісто.

Приготуйте начинку. 250 г капусти наріжте тонкою соломкою, 1 цибулину поріжте дрібними кубиками, а 1 моркву натріть на терці. Капусту посоліть за смаком, додайте до неї цибулю та моркву, перемішайте. Розігрійте пательню або сотейник з 2 ст. л. олії та протушкуйте на ній овочі 10 хв під закритою кришкою. Охолодіть начинку. Сформуйте овальні зрази – 5-6 штук, припилюючи руки борошном – приблизно 2 ст. л.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Розігрійте пательню з 2 ст. л. рослинної олії та обсмажте зрази з обох боків до золотистої скоринки.

Застеліть деко пергаментним папером та викладіть на нього зрази. Запікайте зрази з капустою у духовці 10 хв, довівши їх таким чином до готовності.

Подавайте зрази з капустою гарячими зі сметаною, м’ясною підливою або іншим соусом.

Залишити відгук Скасувати відповідь

Читайте також

Найсмачніші домашні пельмені з курячим фаршем. Простий рецепт

Вишукана піца з креветками та авокадо від Євгена

Ціпонька в глині

Такого ви ще не готували. Свинячі ребра з

Чилі кон карне

Консервовані патисони на зиму. Рецепт хрумкої закуски до

Спагеті з томатами та м’ясними болами: рецепт смачної

Торт із млинців з Nutella

Курка по-пекінськи

Баклажани на грилі з соусом з йогурту

Просто, смачно та корисно. Як приготувати трюфелі з

Зі спаржевою квасолею та горошком. Рецепт шакшуки від

Ніжний грибний смак. Котлети з глив від Євгена

Смажена молода редиска з соєвим соусом та імбиром.

Холодний чай з ягодами

Із зірою і коріандром. Як приготувати салат з

Оригінальна закуска. Бутерброди з авокадо та кількою від

Найсоковитіша у світі! Буженина зі свинини з часником,

Паста з гарбуза а-ля хумус

Страва на кожен день. Рублені котлети з курки

Смачні та соковиті зрази з капустою: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Інгредієнти

Follow The Directions

Картопляні зрази з капустою: покроковий рецепт

500 г картоплі добре помийте, складіть в каструлю, залийте водою та варіть 15-20 хв до готовності картоплі. Після того, як картопля звариться, злийте зайву воду, дайте їй охолонути та очистіть від шкірки. Очищену картоплю перекрутіть на м’ясорубці.

До картоплі додайте 1 яйце, 3 ст. л. борошна, сіль за смаком і замісіть тісто.

Приготуйте начинку. 250 г капусти наріжте тонкою соломкою, 1 цибулину поріжте дрібними кубиками, а 1 моркву натріть на терці. Капусту посоліть за смаком, додайте до неї цибулю та моркву, перемішайте. Розігрійте пательню або сотейник з 2 ст. л. олії та протушкуйте на ній овочі 10 хв під закритою кришкою. Охолодіть начинку. Сформуйте овальні зрази – 5-6 штук, припилюючи руки борошном – приблизно 2 ст. л.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Розігрійте пательню з 2 ст. л. рослинної олії та обсмажте зрази з обох боків до золотистої скоринки.

Застеліть деко пергаментним папером та викладіть на нього зрази. Запікайте зрази з капустою у духовці 10 хв, довівши їх таким чином до готовності.

Подавайте зрази з капустою гарячими зі сметаною, м’ясною підливою або іншим соусом.

h2:eq(0)’ data-code=’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’ data-block=’1’>

КНИГА РЕЦЕПТІВ

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’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’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>

Готуємо морозиво вдома

Морозиво – це унікальний десерт, що припав до смаку багатьом ласунам в усьому світі. Сьогодні на прилавках магазинів представлено дуже багато видів цих заморожених ласощів, але, якщо ви так і не знайшли ваш ідеальний мікс, ви можете приготувати морозиво самостійно. Як показує практика, це цілком реально і зовсім нескладно, однак є деякі таємниці і тонкощі. У цій статті ми розповімо, як приготувати морозиво вдома. Ми гарантуємо вам, що воно вийде навіть смачніше, ніж морозиво з магазину.

Найпростіший спосіб

На щастя, ми з вами живемо у еру високих технологій, які не оминули й девайси для кухні. Вже давно у магазинах електроніки можна знайти спеціальний пристрій для приготування морозива в домашніх умовах – морозивницю. Її ціна стартує від 1000 – 1500 грн. В основному, морозивниці відрізняються одна від одної потужністю, розміром і наявністю додаткових функцій (можливість приготування сорбету, щербету або йогурту).

Алгоритм роботи цього пристрою дуже простий – ви завантажуєте у спеціальний контейнер молоко, цукор, яйця, вершки, подрібнені фрукти, ягоди або шоколад і запускаєте процес приготування. Залежно від кількості десерту швидкість приготування морозива становить 30 хвилин – одну годину.

Однак, якщо ви не хочете витрачати зайві гроші на покупку чергової новомодної техніки, ви з легкістю можете приготувати морозиво самостійно.

Далі ми розповімо і покажемо, як готувати найсмачніші та найпопулярніші види морозива, а саме:

  • пломбір;
  • шоколадне;
  • полуничне;
  • йогуртовое;
  • лимонне італійське джелато

Рецепт пломбіру в домашніх умовах

Для приготування пломбіру вам знадобляться вершки (33% жирності) – близько 600 мл, цукрова пудра – близько 100 гр і ванілін – близько 5-10 гр.

Спосіб приготування:

  1. охолодіть у холодильнику вершки;
  2. збийте їх близько 5-7 хвилин, поступово додаючи цукрову пудру і ванілін. Готова маса повинна бути густою і щільною;
  3. перекладіть готову суміш в ємність і помістіть її в холодильник. Кожні дві-три години майбутнє морозиво потрібно ретельно перемішувати. Готовим десерт можна вважати тоді, коли він добре загусне (близько 9-12 годин в холодильнику).

Рецепт домашнього шоколадного морозива

Для приготування шоколадного морозива вам знадобиться молоко – 250 мл, вершки (33% жирності) – близько 350 мл, твердий чорний шоколад – близько 25 гр, яєчні жовтки – 2 шт, какао-порошок – 30 гр, цукор – близько 50 гр і ванілін – близько 5-10 гр.

Спосіб приготування:

  1. насамперед слід змішати вершки, молоко і ванілін, поставити на вогонь і практично довести до кипіння (до 80 градусів);
  2. змішайте цукор, яєчні жовтки, какао-порошок і розтоплений шоколад. Масу слід збивати до повного розчинення цукру;
  3. в окрему ємність залийте 1 черпак теплого (не гарячого) молока і вершків, поступово додайте туди цукрово-яєчну суміш. Поступово додавайте молочні продукти і збивайте їх до тих пір, поки маса не стане щільною (близько 5-7 хвилин);
  4. перелийте готову масу в ємність з кришкою і відправте її у холодильник. Суміш бажано перемішувати кожні 20-30 хвилин.

Рецепт полуничного морозива в домашніх умовах

Для приготування полуничного морозива вам знадобиться жирне молоко – 250 мл, вершки (33% жирності) – близько 350 мл, свіжа полуниця – 300 гр, яєчні жовтки – 4 шт, цукор – близько 100-120 гр і ванілін – близько 10 гр.

Спосіб приготування:

  1. перетріть сирі яєчні жовтки з цукром. Маса повинна бути ніжно-жовтого або навіть білого кольору;
  2. закип’ятіть молоко з додаванням ваніліну. Завдяки цьому морозиво буде більш ніжне й ароматне;
  3. повільно змішайте тепле молоко і жовтки з цукром. Пам’ятайте, якщо ви будете вливати молочну масу швидко, жовтки можуть згорнутися;
  4. отриману суміш поставте на невеликий вогонь і помішуйте близько 5-7 хвилин поки вона не стане густою. Головне – не довести отриману суміш до кипіння;
  5. охолоджуйте в холодильнику отриману суміш близько однієї години;
  6. в цей час збийте охолоджені вершки до густої консистенції, а потім змішайте їх з холодною молочно-яєчною сумішшю;
  7. перелийте отриману суміш у контейнер і відправте на одну-дві години в холодильник;
  8. в цей час помийте полуницю і очистіть її від хвостиків. Потім полуницю слід збити блендером до стану однорідного пюре;
  9. змішайте фруктову і молочну суміш, збийте близько 5 хвилин і знову відправте в холодильник;
  10. перемішуйте ложкою або міксером майбутнє полуничне морозиво кожні декілька годин. Коли маса стане дуже твердою, її вже можна їсти.

Рецепт домашнього йогуртового морозива

Для приготування йогуртового морозива вам знадобляться вершки (30-35% жирності) – близько 250 мл, яйце – 2 шт, цукор – близько 100 гр, ванілін або ванільний цукор – 5-10 гр і йогурт без домішок – 150-200 мл, дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. змішайте яєчні жовтки і цукор (бажано попередньо перемелений в пудру). Збивати треба доти, доки маса не збільшиться мінімум удвічі;
  2. в отриману суміш додайте охолоджені вершки і перемішуйте поки консистенція не буде нагадувати густий крем;
  3. в цю суміш додайте йогурт і ретельно перемішайте;
  4. збийте яєчні білки і дрібку солі до утворення щільної піни;
  5. змішайте обидві маси разом, збийте кілька хвилин і відправляйте в холодильник;
  6. помішуйте суміш щогодини. Через 5-6 годин домашнє йогуртовое морозиво буде придатне до вживання.

Рецепт лимонного італійського джелато в домашніх умовах

Для приготування фірмового італійського лимонного морозива під назвою джелато вам знадобляться жирні вершки – близько 200 мл, молоко – 500 мл, яєчний жовток – 6 шт, цукор – 250 гр, стиглий лимон – 2 шт, лимонний лікер – 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

  1. за допомогою терки зніміть цедру з лимонів, змішайте з молоком і підігрійте до 70-80 градусів;
  2. за допомогою сита видаліть цедру і поставте молоко на 10-20 хвилин в прохолодне місці (не у холодильник);
  3. змішайте яєчні жовтки і цукор, а потім збийте до утворення однорідної маси;
  4. в отриману суміш додайте яєчно-цукрову масу і збийте на невеликій швидкості, паралельно підігріваючи суміш на водяній бані;
  5. змішуйте холодні вершки і лимонний лікер до утворення піни середньої щільності;
  6. з’єднайте жовтки з молоком і вершками та ретельно перемішайте;
  7. перелийте отриману суміш в окрему ємність і поставте її в холодильник. Помішуйте кожну годину-півтори.

Цікавий факт: в Італії джелато буває не тільки солодке (зроблене з фруктів, ягід або горіхів), а й солоне (з оливкового масла, зелені – найчастіше з базиліку, сиру і навіть з червоного вина).