Домашня варена ковбаса
Варена ковбаса є, мабуть, самим популярним компонентом у приготуванні салатів і бутербродів. Ми не можемо знати напевно, що саме входить до складу купується нами ковбаси, яку ми їмо. Приготувати домашню варену ковбасу, між тим, не представляє особливої праці, з цим може впоратися навіть початківець кулінар. Смак домашньої ковбаси набагато перевершує смак покупної, а в її якості ви будете впевнені на 100%.
Інгредієнти для приготування домашньої вареної ковбаси:
- Куряче філе – 700 гр.
- Вершки 35% – 300 мл
- Курячі яйця – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Трави – за смаком
Інвентар:
Приготування домашньої вареної ковбаси:
Крок 1: Готуємо фарш
Білки відділяємо від жовтків. Для цього візьмемо дві миски. Поставимо одну з них перед собою і обережним чітким рухом розбиваємо яйце по середині про край миски, а потім розламуємо шкаралупу на половинки. Переливаємо жовток з однієї шкарлупки в іншу, поки білок повністю не відокремиться і не виявиться в мисці. Жовток кладемо в іншу миску.
Філе курки розморожуємо, промиваємо холодною водою і ріжемо на невеликі шматочки. Потім подрібнюємо охолоджене філе в блендері, в результаті повинен вийти гладкий кремоподібний фарш. Додаємо до фаршу білки, сіль, перець і мускатний горіх і знову змішуємо в блендері.
Вливаємо холодні вершки фарш і перемішуємо суміш до однорідної консистенції. В результаті у нас виходить ніжна кремова маса рожевого кольору.
Крок 2: Формуємо ковбаски
Фарш ділимо на 3 частини. Розкладаємо на столі прямокутний шматок харчової плівки, викладаємо на нього одну частину фаршу, обережно загортаємо плівкою в ковбаску і зав’язуємо краю ниткою. Те ж саме проробляємо з рештою фаршем. В результаті отримуємо 3 ковбаски.
Крок 3: Варимо ковбаски
Наливаємо в каструлю воду, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до самого мінімуму. Вода повинна бути гарячою, але не кипіти. Викладаємо в каструлю ковбаски і придавлюємо зверху їх блюдцем, щоб вони не спливали і перебували у воді повністю. Варимо їх так 60 хвилин, потім виймаємо ковбаски і остуджуємо.
Крок 4: Обвалюємо ковбаски в спеціях
З остиглих ковбасок знімаємо плівку.
Розстилаємо на столі шматок пергаментного паперу, обсипаємо її травами і приправами – їх можна вибрати за смаком (базилік, кріп і т.д.) або взяти вже готові суміші (наприклад, Прованські трави або Італійські трави). Кладемо ковбаску на приправи і загортаємо. Поверхня ковбаси повинна бути рівномірно покрита травами. Повторюємо цю процедуру з іншими ковбасками.
Прибираємо ковбаски в холодильник на 8-10 годин, можна на ніч.
Крок 5: Подаємо домашню варену ковбасу
Знімаємо з ковбаски папір, нарізаємо її шматочками і подаємо до столу.
Поради:
– Ковбасу можна готувати також в пароварці при вологості 100% і температурі 90 протягом 60 хвилин.
– Куряче філе можна замінити філе індички.
– У готовий фарш, перед тим, як формувати ковбаски, можна додати дрібно нарізану шинку.
– У фарш можна додавати буряковий сік, щоб ковбаса вийшла звичного рожевого кольору.
– Ковбасу можна готувати і з інших видів м’яса, не забуваючи коригувати при цьому час приготування.
Рецепти страв з вареної ковбаси
Варену ковбасу люблять багато хто з дитинства. Бутерброди з нею є однією з найпоширеніших закусок протягом багатьох років. Крім того, відомі і страви з вареної ковбаси, які замінять повноцінний прийом їжі. З найбільш часто зустрічуваних відразу згадуються олів’є, окрошка і омлет. Але чи можна приготувати щось більш цікаве? Нижче представлені оригінальні рецепти страв на основі вареної ковбаси, які можна подати навіть за святковим столом.
Сендвічі з яйцем і ковбасою
Ці сендвічі схожі за смаком на подані в «Макдональдсі». Готуються такі страви з вареної ковбаси на швидку руку і частенько виручають господарів вранці, коли потрібно зістряпати невибагливий, але при цьому ситний сніданок. Вам потрібно наступне:
- 400 грамів ковбаси вареної;
- 160 грамів твердого сиру, на зразок чеддера;
- 3 ложки столові олії оливкової;
- 1 цибулина, дрібно нарізана;
- 4 яйця середнього розміру;
- 4 несолодких кекси або булочки, розрізані навпіл уздовж;
- трохи масла вершкового.
Як це приготувати?
Підігріть сковороду. Розріжте ковбасу на 4 рівних шматки і обсмажте на повільному вогні з обох сторін (10 хвилин буде цілком достатньо). Протягом останніх 3-4 хвилин додайте ломтик сиру до кожного шматка ковбаси і дочекайтеся його розплавлення.
Тим часом нагрійте дві ложки їдальні олії у великій сковороді. Додайте цибулю і обсмажте на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, іноді завадячи. Вам потрібно, щоб він пом’якшувався і карамелізувався. Викладіть його в окремий посуд.
Забавте вогонь під сковородою, додайте масло, потім підсмажте яйця до готовності за своїм смаком.
Зробіть з половинок булочок тости. Злегка змажте олією половинки-основи, потім зверху покладіть гарячу ковбасу з сиром, смажене яйце і трохи цибулі. Накрийте верхівками булочки, потім подавайте. При бажанні ви можете подавати ці сендвічі зі смужками хрусткого бекону.
Ковбаса з фенхелем і клецками
Якщо вам потрібно зробити щось оригінальне, але при цьому просте в приготуванні, ви можете зупинити свій вибір на других стравах – з вареною ковбасою можна зістряпати багато всього смачного. У поєднанні з ароматним фенхелем і клецками з йогурту ця закуска стає основою для чудової вечері. Отже, вам буде потрібно:
- трохи оливкової олії;
- 1 велика червона цибулина, дрібно нарізана;
- 1 велика цибулина фенхеля, дрібно нарізана;
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані;
- 600 грамів свинячої вареної ковбаси, дрібно нарізаної;
- 2 ложки столові томатної пасти;
- 800 грамів консервованих помідорів, нарізаних;
- 150 грамів самопіднімається борошна;
- 25 грамів свіжої петрушки, дрібно нарізаної;
- 100 грамів натурального йогурту;
- 2 ложки чайні пластівці чилі для подачі (необов’язково).
Як це зробити?
Підігріть масло в сковороді з високими краями на середньому вогні. Обсмажте цибулю і фенхель протягом 10 хвилин. Додайте часник і готуйте ще хвилину.
Покладіть ковбасу і обсмажте протягом 3-4 хвилин, перешкоджаючи дерев’яною ложкою. Покладіть томатну пасту і гасіть ще хвилину. Додайте помідори і трохи розсолу. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і гасіть 15 хвилин.
Для приготування клецок змішайте борошно і більшу частину петрушки в мисці, додайте тріску солі. Зробіть «колодязь» у центрі суміші, потім повільно влийте йогурт і перемішуйте, поки не отримаєте тісто. Розділіть його на 8 частин, потім дуже обережно згорніть у кульки.
Покладіть клецки в сковороду з іншими продуктами. Накрийте кришкою і гасіть 20 хвилин. Посипайте страву іншою частиною петрушки і пластівцями чилі і відразу подавайте.
При бажанні ви можете замінити цибулини фенхеля корінням селера. Крім того, можна приготувати клецки заздалегідь і заморозити їх.
Запіканка з тім’яном і гірчицею
Ця страва з вареної ковбаси готується досить просто. Таку запіканку можна швидко зробити в середині тижня на вечерю або в тому випадку, коли потрібно приготувати щось до незапланованого приходу гостей.
- 250 грамів простого борошна;
- 2 ложки столові гірчиці порошкової;
- 1 ложка чайна солі;
- 4 яйця, злегка збиті;
- 300 мл знежиреного молока;
- ложки столової подрібненого свіжого тім’яна;
- Ложки столової олії оливкової;
- 600 грамів ковбаси вареної.
Як приготувати таку запіканку?
Підігріть духовку до 220 ° C. У середній мисці перемішайте борошно, гірчичний порошок і сіль. Поступово влийте яйця і знежирене молоко, покладіть листя тім’яна. За допомогою кухонного комбайна або блендера забийте все в пишну рівномірну масу.
Підігріть ложку їдальню масла оливкового у великій сковороді, потім обсмажте шматочки ковбаси протягом 10 хвилин, періодично повертаючи. Вони повинні покритися коричневою корочкою з усіх боків. Перекладіть ковбасу в середню форму для випічки, змащену маслом, що залишився. Залийте яєчною сумішшю. Випікайте протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору. Подавайте зі сметанним або вершковим соусом.
Ковбаса з фасіллю
Якщо розглядати рецепти страв з вареної ковбаси – з фото і докладним описом, то можна помітити, що часто цей продукт готують разом з фасіллю. Це не дивно, оскільки ковбаса і бобові добре поєднуються до смаку, і при цьому вони прості в приготуванні. Кушання, рецепт якого вказаний нижче, ви зможете приготувати за 20 хвилин.
Ви також можете зробити цю страву з варено-копченою ковбасою. Це відмінна вечеря нашвидкуруч, для якої вам знадобиться:
- 500 грамів ковбаси вареною вищого гатунку;
- 1 упаковка (330-350 грамів) соусу барбекю;
- 2 стиглих помідори, порізаних четвертинками;
- 1 велика банку (400-450 грамів) консервованої квасолі;
- нарізана свіжа кучерява петрушка.
Як приготувати цю страву?
Розігріть велику сковорідку з високими краями. Покладіть нарізану ковбасу і готуйте протягом 5 хвилин, завадячи, до рівномірного прожарювання.
Трохи зменште вогонь і додайте соус. Гасіть протягом 5 хвилин, перешкоджаючи. Покладіть помідори і квасолю (без розсолу), готуйте ще 3-4 хвилини. Посоліть до смаку і додайте петрушку. Подавайте з гарячою відвареною картоплею.
Гірчичний ковбасний рулет
Вам знадобиться 25-30 хвилин, щоб приготувати цю страву з вареної ковбаси. Це не тільки смачна повсякденна вечеря, а й відмінне частування для святкового столу. Для нього вам знадобиться:
- 400 грамів свинячої ковбаси вареної;
- пучок свіжого листя естрагона, дрібно нарізаного;
- 2 ложки чайні гірчиці;
- 2 ложки чайні простого борошна;
- 390 грамів готового простого дріжджового тесту, охолодженого;
- 1-2 великих яєчних жовтка, збитих.
Як зробити такий рулет?
Цей рецепт страви з ковбаси вареною дуже простий. Наріжте ковбасу дрібними шматочками, змішайте з естрагоном і гірчицею за допомогою виделки. Відкладіть вбік.
Покладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню, розкатайте в тонкий пласт, а потім перемістіть на великий противінь, викладений папером для випічки. Рівномірно змажте гірчицею, потім розріжте навпіл уздовж.
Розділіть ковбасу на 2 рівні частини, потім розкладіть рівним шаром по пластах тесту. Скрутіть обидві заготовки в рулети, ретельно притискаючи.
Прогріть духовку до 200 ° C. Змажте рулети збитим яєчним жовтком. Гострим ножем зробіть кілька невеликих діагональних косих отворів на відстані 1 см один від одного вздовж кожної заготовки. Поставте противень із заготовками в холодильник на 10 хвилин, потім дістаньте і знову змажте їх яєчним жовтком. Випікайте в духовці протягом 25-30 хвилин, поки вони не стануть хрусткими і темно-золотистими. Наріжте готову страву на шматочки приблизно по 3 см завдовжки, щоб подавати на стіл.
Ця страва з вареної ковбаси ви також можете приготувати впрок. Для цього розкладіть сирі заготовки на противні або лотку і заморозьте. Як тільки вони стануть твердими, оберніть їх харчовою плівкою або фольгою. У такому вигляді ви можете зберігати їх у морозильнику до 2 місяців.