Капуста швидкого приготування з болгарським перцем та часником

| | 0 Comments| 21:23
Categories:

Маринована капуста з болгарським перцем і оцтом

Хрустка капуста з солодким перцем – це прекрасне доповнення до будь-якого гарячого блюда. Приготувати таку закуску дуже просто і швидко, капуста маринується буквально за кілька діб, на відміну від квашеної.

Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 3 шт.
  • Для маринаду: –
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 – 7 шт.

Процес приготування:

Приготування маринованої капусти з болгарським перцем і оцтом почнемо з підготовки продуктів: з білокачанної капусти, знімаємо несвіжі листки і вирізаємо качан, цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Овочі ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників.

Капусту ріжемо на чотири частини (для зручності) і дрібно шаткуємо гострим ножем або натираємо на терці.

Отримуємо тонку хрустку соломку.

Моркву тремо на тертці або вручну нарізаємо тонкими брусочками.

Цибулю ріжемо на дві частини і шаткуємо півкільцями, намагаючись, нарізати, як можна тонше.

Болгарський перець нарізаємо смужками і потім ще на кілька частин.

В глибокому тазу або каструлі з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти і акуратно перемішуємо.

Приступимо до маринаду: у невеликій піалі змішуємо сіль, цукровий пісок і 100 мл оцту і рослинного масла.

Отриману суміш вливаємо в овочі і ретельно перемішуємо.

В чисту і обсушену банку кладемо листочки лавра і кілька горошку запашного перцю.

Щільно трамбуем капусту з перцем в тару зі спеціями.

Залишаємо банку на добу при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильну камеру. Приступати до поглинання можна вже через 48 годин. Приємного апетиту!

Маринована капуста швидкого приготування — 7 простих рецептів

Не одне століття капуста є найулюбленішими ласощами більшості, вкрай рідко зустрінеш людей, хто б відмовився її їсти. Вона аж надто легка у виконанні, можна тушкувати, запікати, квасити, смажити, вимочувати в маринаді. А пиріжки з капустою, хто не любив їх у дитинстві, рум’яні, смажені, зроблені маминими руками…

«І тут Остапа понесло»! Повернемося до капусти. Сьогодні розглянемо 7 рецептів, всього лише 7, на просторах інтернету їх тисячі, важко вибрати най-най! Почнемо з класики, потім розповім про пікантних формах маринаду, з додаванням барвистих свіжих овочів, національні страви і навіть з використанням імбиру.

Всі оригінальні рецепти, за складом основні інгредієнти будуть повторюватися, а ось додаткові нотки будуть різними.

Напевно, головною перевагою квашеної капусти, можна назвати зберігання. Все просто прибираємо в холод, і простоїть вона у вас не один місяць. Якщо відразу плануєте їсти, то ніяких додаткових маніпуляцій виробляти не буде потрібно.

А для тривалого зберігання або, наприклад, якщо захочете піднести її, в якості презенту рідним і близьким, тоді стерилізуйте баночки потрібного обсягу і закатайте металевими кришками.

Багато господині звикли готувати закуску заздалегідь і в істотних кількостях, десь 3-х літрових банок 4 штуки. А що дуже зручно, свято або гості приїхали без попередження, а у Вас вже все готово, викладіть в красиве блюдо, доповніть будь-яким гарніром, відваріть картоплю, наприклад, ось стіл наполовину накритий.

Загалом, томити своїми розповідями не стану, читайте, «мотайте на вус», набирайтеся досвіду.

Дуже смачна капуста маринована

Маринована капуста швидкого приготування надзвичайно незрівнянна. Легкість виконання і пікантність смаку, завдяки часточок часнику, нікого і ні за що не зможуть залишити байдужим.

  • 5 склянок кип’яченої води;
  • 2 щіпки дрібної солі;
  • 4 чайні ложки цукрового піску;
  • 8 горошин запашного перцю;
  • сухі гілочки гвоздики, або базиліка.
  • 3 листочків лаврушки;
  • ? Склянки столового оцту, можна взяти яблучний оцет, або чайну ложечку оцтової есенції.

Лайфхак: Важливо вибрати молоді пружні качани, тоді закуска буде найбільш хрусткою.

Подаєте до столу, зверху збризнувши лляною або соняшниковою олією.

Хороша квашена капуста у всіх своїх варіаціях, як самостійне блюдо і як закусочки, поріжте до неї щавель або шпинат. Застосовуйте для добавки в вінегрет або борщ.

Маринована капуста увібрала в себе цілий букет різноманітних смаків і все це в одній банці. Хрустка, що «розум отъешь»! Ех, все — таки домашню капустку ні з чим не порівняти, правда, зберігатися вона довго не зможе, бо з’їдять її в два рахунки!

Маринувати капусту швидко, на всі дії йде менше години, а вже про легкість і простоту можна не говорити, тут навіть ніяких спеціальних навичок не потрібно, впоратися і новачок!

Маринована капуста швидкого приготування з болгарським перцем

Капуста маринована швидкого приготування, рецепт, що дозволяє не чекати довгий час, а куштувати цей чудовий продукт відразу ж! А яскраві частинки перчика, зроблять її пестренькой і не одноманітною.

  • 1 качан капусти, вагою до 2,5 кілограм;
  • 100 гр. морквини;
  • 200 гр. перцю болгарського, різних кольорів;
  • свіжий, бажано домашній огірочок;
  • 5 склянок кип’яченої води;
  • 3 ч. л. дрібної солі;
  • ? Склянки цукрового піску;
  • 20 мл оцтової есенції.

Лайфхак: Не приминають овочі, краще всього перемішувати руками, щоб свій сік вони випустили вже в самому кінці готування і тим самим, підживили капусту.

Якщо приготували з вечора, вранці вже можете пожинати плоди свого кулінарного мистецтва!

Капуста, маринована з буряком — капуста по-гурійськи

Відмінна закуска до столу, повітряна, гостра, корисна. І це ще малий перелік всіх переваг капусти. Гарнір може бути абсолютно будь-який. Зберігайте в холодному місці, те, що залишиться після ароматною капустки, якщо, звичайно, від неї залишиться хоч щось.

  • 2,5 кг червонокачанної капусти;
  • 120 гр. морквини;
  • 150 гр. буряків;
  • 2 головки часнику;
  • Стручок гострого перцю.
  • 5 склянок кип’яченої води;
  • 2 щіпки дрібної солі;
  • 250 гр. цукрового піску;
  • чайна ложка оцтової есенції;
  • 8 горошин запашного перцю;
  • 3 листа лаврушки;
  • ? Склянки оливкової олії.

Прекрасний варіант закуски, він увібрав у себе всі барви, буде радувати не тільки око, але і шлунки всіх, хто спробує це страва. Тривале зберігання переносить добре, можна їсти хоч цілий рік!

Капустка виходить пікантною, якщо хочеться погостріше, можна приправити паприкою.

Маринована капуста пікантна з імбиром

Вашій увазі представляю рецепт швидкої маринованої капусти з…, ви не повірите своїм очам, з імбиром. Він володіє багатьма корисними властивостями, тому можна вважати, що це повністю дієтичне блюдо! Але і це ще не всі секрети, на цей раз будемо використовувати кольорову капусту.

Виходить на диво дуже гостра і соковита закусочка. Гурмани оцінять її по гідності! Гості не тільки попросять виписати рецепт, але і отримання подвійної добавки.

  • кольорова капуста не менше 1,5 кг;
  • середніх розмірів морквина;
  • жовтий болгарський перець;
  • 1 імбирний корінь;
  • головка часнику.
  • 7 склянок кип’яченої води;
  • 5 чайних ложок дрібної солі;
  • 7 чайних ложок цукрового піску;
  • оливкова олія;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 4 аркуша лаврушки;
  • ? Склянки оцту, бажано яблучного, він м’якше.

Зберігати рекомендується в холодильнику, не більше 30 днів. Можу припустити, що від неї нічого не залишиться вже через пару-трійку днів, там тільки аромат може вбити наповал.

Ось вже точно блюдо зроблено для того, щоб дивувати! Багатьом швидко набридає «класичний» рецепт. Тому рекомендую, скоріше взяти на озброєння приготування кольорової капусти з оригінальною заправкою з шматочками імбиру.

Маринована капуста з морквою і часником — українська крыжавка

Ось ми і дісталися до національних страв! «Нестандартне назва», скажете ви.Цікаво воно не тільки своєю назвою! До речі для допитливих, пояснюю «крыжавка», в перекладі з української означає “хрест”, або правильно «криж».

Як це пов’язано з нашою закускою? Поясню, вилок капусти ми будемо різати хрест — навхрест, у формі «крыжа», а потім замаринуем, стандартно, як і всі решта рецепти, але знову ж по – особливому, чебрець, часник і перець запашний горошком – ось що справді є родзинкою страви.

  • білокачанна капуста, вагою трохи більше 1 кг.;
  • 2 невеликих морквини;
  • червоний або жовтий перець болгарський;
  • головка часнику;
  • ? Чайної ложки чебрецю.
  • 4 склянки кип’яченої води;
  • 5 чайних ложок цукрового піску;
  • 4 чайні ложки дрібної солі;
  • ? Склянки оцту, можна використовувати яблучний або за його відсутністю есенцію, але тоді чайної ложки буде достатньо;
  • 5 горошин запашного чорного перцю;
  • Соняшникова олія без запаху.

Маринована капуста з овочами і яблуками — дуже смачний рецепт

  • китайська капуста, не менше 1 кг.;
  • 4 шт. моркви;
  • 4 жовтих болгарських перцю;
  • 4 яблука сорту «Антонівка»;
  • 6 зубчиків часнику;
  • стручок гострого червоного перцю.
  • 8 склянок кип’яченої води;
  • 6 чайних ложок дрібної солі;
  • 500 гр. цукрового піску;
  • 50 мл оцтової есенції;
  • 10 горошин запашного перцю;
  • щіпка кардамону;
  • 3 листа лаврушки.

Основним інгредієнтом, безумовно, є капуста, але без яблук цей рецепт був би мізерним за смаком, яблука віддадуть свій аромат і додадуть своєрідну кислинку.

Маринована капуста по — грузинськи

Вашій увазі рецепт з однієї національної кухні народів світу. На цей раз від горців. Більш докладно розписувати не буду, відео і відео, в ньому покроково дано описано. Як кажуть краще один раз побачити!

Рецепт приготування стандартний, існую лише деякі нюанси.

Тепер Ви можете вважати себе самим рукатим майстром в приготуванні маринованої капустки.

Особливості приготування смачної маринованої капусти:

  • Для маринування цілком можете поекспериментувати з різними видами капусти, не обмежуйтеся тільки білокачанної. Використовуйте всілякі варіанти.
  • Найголовніше, щоб продукти були свіжими і пружними. Тоді все складеться без особливих зусиль, смак буде чудовим.
  • Капустяним листам можна надати будь-яку форму, нашаткуйте, поріжте тонкою соломкою або виведіть свій варіант нарізки.
  • Додаткові продукти також можуть бути найрізноманітнішими, додайте цибулю, перець жовтий або червоний стручковий гострий, ягоди червоної смородини, додайте фрукти, можна спробувати порізати тонкими часточками лимон.
  • Не обійтися тут і без часничку, його перемалывайте за допомогою чеснокодавилки або просто ріжте на тоненькі часточки.
  • В приправах в основному робіть акцент на кардамоне, гвоздиці, розмарин, сушеної зелені кропу або петрушки.
  • Можна використовувати корінь імбиру, листя лаврушки.
  • Касаемо, лаврушки, її наприкінці маринування краще виймати, інакше можна отримати занадто гіркий розсіл.
  • Варіації оцту можна міняти кожен раз: яблучний, столовий 9%, або взяти в дуже маленькій кількості оцтову есенцію, або замінити на сік свіжого лимона.

Ось, мабуть, всі перераховані рекомендації, виберіть свій варіант приготування капусти. Підключіть фантазію і виведіть свій рецепт, зробити це дуже просто, основний перелік продуктів завжди однаковий: капуста, часник, болгарський перець або гострий стручковий.

Можна пограти з маринадом і різноманітністю овочів. Складність у приготуванні, в принципі, немає.

Дуже колоритна і багата на кольори виходить готова закуска з маринованої капусти, як веселка після дощу. Завжди соковита і ніжна, домочадці їдять з таким задоволенням, що душа не натішиться.

Будьте здорові, їжте з великим апетитом, виводите нові рецепти, а старими і перевіреними ділитесь зі своїми друзями і близькими!