Зміст:
- 1 Останні в сезоні: фаршируємо томати від бабусі Мішель
- 2 Фаршировані помідори: TOP-7 рецептів з різними начинками
- 2.1 Фаршировані помідори – тонкощі та секрети кухарів
- 2.2 Начинки для фарширування помідорів
- 2.3 Як підготувати помідори для фарширування
- 2.4 Фаршировані помідори з сиром і часником
- 2.5 Інгредієнти:
- 2.6 Приготування фаршированих помідорів із сиром і часником:
- 2.7 Запечені фаршировані помідори свининою та рисом
- 2.8 Інгредієнти:
- 2.9 Приготування запечених фаршированих помідорів свининою і рисом:
- 2.10 Фаршировані квашені зелені помідори на зиму
- 2.11 Інгредієнти:
- 2.12 Приготування фаршированих квашених зелених помідорів на зиму:
- 2.13 Фаршировані помідори грибами в духовці
- 2.14 Інгредієнти:
- 2.15 Приготування фаршированих помідорів грибами в духовці:
- 2.16 Запечені помідори, фаршировані яйцями і часником
- 2.17 Інгредієнти:
- 2.18 Приготування запечених помідорів, фаршированих яйцями і часником:
- 2.19 Помідори, фаршировані фаршем і грибами в духовці
- 2.20 Інгредієнти:
- 2.21 Приготування помідорів, фаршированих фаршем і грибами в духовці:
- 2.22 Помідори, фаршировані творогом, крабовими паличками і зеленню
- 2.23 Інгредієнти:
- 2.24 Приготування помідорів, фаршированих сиром, крабовими паличками і зеленню:
- 3 Фаршировані помідори – 4 найсмачніших рецепта
Останні в сезоні: фаршируємо томати від бабусі Мішель
Фаршировані помідори, або як їх називає авторка рецепту Оля Мартиновська: томати бабусі Мішель – це ситна страва родом з Франції. Їх можна готувати з додаванням фаршу зі свинини чи яловичини, з вареними яйцями та м’якоттю білого хліба, або іншими улюбленими продуктами.
Вам може здатися, що це банально просто, але не поспішайте. Це та сама геніальна простота, яка в результаті здивує вас смаком, ароматом та принесе чимало насолоди з першої ложки.
Рецепт фаршированих томатів
- Час: 65 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- Беремо великі томати, зрізаємо “попки”, щоб вони були стійкими. Також зрізаємо капелюшки на пів сантиметра. Дістаємо м’якоть, але не викидаємо її.
- Беремо лопатку ягняти, або інший шматок м’яса з жиром. Додаємо підсмажений бекон та перекручкємо все на м’ясорубці.
- Тушкуємо фарщ з беконом разом з цибулею на вершковому маслі. Вона додає солодкуватості, ніжності і соковитості страві. Нарізаємо ще кінзи і додаємо перетертих зерен коріандру, зеленої цибульки.
- Присмачуємо в’яленими томатами, сіллю та перцем. Змішуємо все з серединками, які ми видалили з овочів та начиняємо томати.
- Закриваємо кришками томатів та випікаємо все на деко при 190 градусів 35 – 40 хвилин.
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати цвітну капусту в клярі на обід.
Фаршировані помідори: TOP-7 рецептів з різними начинками
TOP-7 рецептів фаршированих помідорів різними начинками. Фаршировані помідори, запечені в духовці і у вигляді холодної закуски. Як підготувати помідори для фарширування. Відео-рецепти.
- Фаршировані помідори – тонкощі та секрети кухарів
- Начинки для фарширування помідорів
- Як підготувати помідори для фарширування
- Фаршировані помідори з сиром і часником
- Інгредієнти:
- Приготування фаршированих помідорів із сиром і часником:
- Запечені фаршировані помідори свининою та рисом
- Інгредієнти:
- Приготування запечених фаршированих помідорів свининою і рисом:
- Фаршировані квашені зелені помідори на зиму
- Інгредієнти:
- Приготування фаршированих квашених зелених помідорів на зиму:
- Фаршировані помідори грибами в духовці
- Інгредієнти:
- Приготування фаршированих помідорів грибами в духовці:
- Запечені помідори, фаршировані яйцями і часником
- Інгредієнти:
- Приготування запечених помідорів, фаршированих яйцями і часником:
- Помідори, фаршировані фаршем і грибами в духовці
- Інгредієнти:
- Приготування помідорів, фаршированих фаршем і грибами в духовці:
- Помідори, фаршировані творогом, крабовими паличками і зеленню
- Інгредієнти:
- Приготування помідорів, фаршированих сиром, крабовими паличками і зеленню:
- Відео-рецепти:
- Святкова закуска «фаршировані помідори».
- Фаршировані помідори, запечені в духовці.
- Помідори фаршировані плавленим сиром.
Маленькі, круглі, яскраві, пружні, яскраві помідори прямо створені для фарширування, причому найрізноманітнішими начинками. Фаршировані помідори дуже декоративно виглядають. Це гарна і ошатна страва досить універсальна, оскільки вона може бути, як гарячим приготованим в духовці, так і холодним з сирими помідорами. Художньо виконане частування стане окрасою урочистого застілля і порадує сім’ю за буденним обіднім столом. Фаршировані помідори подають як закуску або в якості основного кушанья.
Фаршировані помідори – тонкощі та секрети кухарів
- Не рекомендується зберігати помідори в холодильнику. Хоч холод і продовжує їм термін життя, але вбиває смак. Використовуйте томати відразу після покупки.
- Для фарширування беріть помідори середньої величини, з щільною м’коттю.
- Красива закуска або аперитив буде з маленьких помідорів черрі, а для гарніру вибирайте великі плоди.
- Важливо, щоб плоди були приблизно однакового розміру, а на шкірці не було пошкоджень.
- Використовуйте стиглі, не м’які томати з щільними товстими стінками, щоб вони не втратили форму після запікання.
- Щоб начинка була не розсипчастою, а більш в’язкою, додайте в неї соус: майонез, кетчуп, гірчицю та ін.
- Якщо фаршировані помідори будете запікати в духовці, посипте їх сиром, щоб утворилася апетитна корочка. Сир підійде будь-хто: твердий, розсольний, плавлений, творожний.
- У будь-яку начинку можна додати каперси. Вони додадуть закусці додаткову вишуканість.
- Велику кількість часнику в начинку не кладіть. Він повинен тільки надати фаршированим томатам гостроту і пікантний аромат, а не гіркоту.
Начинки для фарширування помідорів
Інгредієнти для начинки можна змішувати або використовувати тільки один продукт. Найпопулярніші і найсмачніші начинки для холодної закуски: сир з зеленню, сьомга або креветки з сиром, крабові палички з плавленим сиром, ковбаса з шинкою, варене м’ясо з яйцями, смажені баклажани з горіхами, печінка тріски з зеленню, сир з часником і яйцем.
Для гарячої страви, запеченої в духовці, використовують курку (нарізану або у вигляді фаршу) з сиром, смажені гриби з цибулею і сиром, фарш з відвареним рисом і смаженою цибулею, смажену натерту моркву.
Як підготувати помідори для фарширування
- Помідори помийте і висушіть паперовою серветкою.
- Акуратно зріжте верхівки. Викидати їх не обов’язково. Ними можна прикрити начинку, щоб подача страви оригінальніше виглядала.
- Чайною ложкою з гострими краями вискобліть м’якоть і насіння, щоб залишилася ємність зі стіночки близько 5 мм.
- Щоб прибрати зайвий сік, який залишився всередині, помістіть томати на тарілку «догори дном» і залишити на 15 хвилин.
- Після чого помідори починайте фаршем.
Фаршировані помідори з сиром і часником
Класичне і шалено смачне поєднання – сир з часником. При бажанні, щоб урізноманітнити начинку і зробити її ще цікавішою, можна додати рубану зелень і терте варіанове яйце. Начинка вийде не менш ніжною, смачною і ароматною.
- Калорійність на 100 г – 149 ккал.
- Кількість порцій – 4
Час приготування – 15 хвилин
Інгредієнти:
- Помідори – 4 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Часник – 2 зубчики
- Твердий або плавлений сир – 120 г
- Петрушка – кілька гілочок
Приготування фаршированих помідорів із сиром і часником:
- Сир натріть на середній або дрібній терці.
- Часник очистіть і пропустіть через прес.
- З’єднайте сир з часником, додайте майонез і перемішайте.
- Отриманою начинкою нафаршируйте «стаканчики» з помідорів і прикрасьте листками петрушки.
Запечені фаршировані помідори свининою та рисом
Не менш будуть смачні помідори начинені сумішшю м’ясного фаршу і рису. Таке поєднання продуктів використовують для перців, але томати будуть більш оригінально і ошатно виглядати.
Інгредієнти:
- Помідори – 7 шт.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Свинячий фарш – 200 г
- Ріс – 4 ст.л.
- Сіль – 1 ч. л. або до смаку
- Мелений чорний перець – за смаком
- Олія – 2 ст.л.
Приготування запечених фаршированих помідорів свининою і рисом:
- У сковороді розігріть масло і пасуйте дрібно нарізану ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
- Рис добре промийте і відваріть у підсоленій воді до напівготовності.
- З’єднайте смажену цибулю, фарш, відварений рис, сіль і перець.
- Нафаршируйте помідори начинкою.
- Викладіть томати у форму змащену маслом, щоб вони не переверталися, і накрийте фольгою.
- Відправте фаршировані помідори свининою і рисом запікатися в розігріту до 180 ° C духовку.
- Через 20 хвилин приберіть фольгу, помідори накрийте зрізаними верхівками і готуйте ще 20 хвилин.
Фаршировані квашені зелені помідори на зиму
Квашені зелені фаршировані помідори – апетитна, в міру гостра і з яскравим ароматом овочева заготовка. Для рецепта беріть не тільки зелені, а й «бурі» томати. Головне, щоб вони були щільними і соковитими.
Інгредієнти:
- Зелені томати – 1кг
- Часник – 5-6 долок
- Перець чилі – 1 шт.
- Морква – 200 г
- Петрушка – 1/2 пучка
- Сіль – 50 г
- Цукор – 1 ст.л.
Приготування фаршированих квашених зелених помідорів на зиму:
- Моркву очистіть і нашинкуйте на великій терці.
- Часник очистіть і дрібно накришіть.
- Перець чилі очистіть від насіння і дрібно наріжте.
- Петрушку помийте, висушіть і подрібніть.
- Складіть продукти в глибоку тарілку і перемішайте.
- Помідори вимийте і висушіть.
- Зробіть на них хрестоподібний розріз і в «кармашок» викладіть овочеву начинку.
- Підготовлені томати перекладіть у глибоку миску, залийте холодною посоленою водою, накрийте кришкою і залиште на 3-4 дні. Стежте, щоб розсол покрив всі плоди.
- Готові фаршировані квашені зелені помідори викладіть у скляну чисту банку, закрийте пластиковою кришкою і зберігайте в погребі або холодильнику.
Фаршировані помідори грибами в духовці
Проста але смачна закуска подібна до шахраїв, де бляшані кокотниці замінюють їстівні помідори. Для рецепту особливо добре використовувати шампіньйони, але підійдуть і звичайні інші лісові гриби.
Інгредієнти:
- Помідори – 6 шт.
- Твердий сир – 60 г
- Шампіньйони – 300 г
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Олія – для смаження
- Сіль – до смаку
- Мелений чорний перець – за смаком
Приготування фаршированих помідорів грибами в духовці:
- Шампіньйони наріжте дрібними кубиками і обсмажте в сковороді на розігрітому маслі до золотистого кольору.
- Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно порубите і викладіть до грибів.
- Приправте продукти сіллю з перцем і готуйте 10 хвилин. Потім їх остудіть до кімнатної температури.
- У підготовлені помідори розкладіть грибну суміш, посипте тертим сиром, встановіть у форму для запікання, щоб вони не переверталися, і накрийте фольгою.
- Відправте фаршировані помідори грибами в нагріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин, щоб сир розплавився.
Запечені помідори, фаршировані яйцями і часником
Ситна, апетитна і смачна закуска швидкого приготування – запечені помідори, фаршировані яйцями і часником. Це безпрограшний варіант для будь-якого часу дня: сніданку, обіду, вечері.
Інгредієнти:
- Помідори – 4 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Сир – 50 г
- Часник – 2 зубчики
- Олія – 0,5 ст.л.
- Сіль – тріска або до смаку
- Мелений чорний перець – за смаком
Приготування запечених помідорів, фаршированих яйцями і часником:
- Вичищені від м’якоті помідори встановіть зрізом вгору в змащену маслом форму для випічки, щоб вони міцно стояли і не переверталися.
- Сир натріть на терці, перемішайте з подрібненим часником і викладіть у помідорчики.
- Акуратно в кожен помідор розбийте по одному яйцю, приправте сіллю і перцем.
- Запікайте помідори, фаршировані яйцями і часником у духовці при температурі 180 ° C 25-30 хвилин.
Помідори, фаршировані фаршем і грибами в духовці
Повноцінна закуска в помідорах не тільки оригінально виглядає, а й добре наситить. Страва швидко готується, тому її можна приготувати на сніданок для всієї родини.
Інгредієнти:
- Помідори – 6 шт.
- Цибулина – 0,5 шт.
- Фарш курячий – 300 г
- Шампіньйони – 150 г
- Твердий сир – 100 г
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – до смаку
- Мелений чорний перець – за смаком
- Петрушка – кілька гілочок
Приготування помідорів, фаршированих фаршем і грибами в духовці:
- Очищену цибулину і гриби наріжте невеликими кубиками і з’єднайте з курячим фаршем.
- У сковороді розігріть масло і обсмажте продукти до золотистого кольору. Приправте сіллю і перцем.
- Додайте в начинку рубану петрушку і почніть помідори.
- Поставте томати у форму для запікання, змащену маслом, і посипте тертим сиром.
- Відправте їх запікатися в нагріту духовку до 200 ° C на 15 хвилин.
Помідори, фаршировані творогом, крабовими паличками і зеленню
Страва проста і не вимагає кулінарного досвіду, тому вона під силу навіть новачкові. Підходять фаршировані помідори у вигляді закуски і для святкового застілля, і для буденної трапези.
Інгредієнти:
- Помідори – 7 шт.
- Сир – 100 г
- Крабові палички – 50 г
- Часник – 1 зубчик
- Сметана – 1 ст.л.
- Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – по кілька гілочок
Приготування помідорів, фаршированих сиром, крабовими паличками і зеленню:
- Крабові палички дрібно наріжте або натріть на терці.
- Часник і зелень дрібно подрібнюйте.
- З’єднайте сир, крабові палички, часник, зелень, сіль і сметану.
- Отриманою сумішшю начините помідори і прикрасьте гілочкою петрушки.
Фаршировані помідори – 4 найсмачніших рецепта
Стиглі, м’ясисті помідори можна фарширувати. В якості фаршу використовують м’ясо, сир,
сир, гриби, овочі, зелень. В залежності від складу начинки помідори запікають у духовці або подають у сирому вигляді. Виходить смачна, легка, ефектна закуска до святкового столу або
цікаве блюдо на кожен день.
Помідори, фаршировані фаршем з печериць і сухарів
Недорога, легка, вегетаріанська закуска. Мелені сухарі не дають випікати соку, вбираючи
його. Помідори виходять соковитими і ароматними.
Інгредієнти до рецепту:
- стиглі помідори середнього розміру 10 шт.
- печериці 200 р.
- яйця 2 шт.
- мелені сухарі 3 ст. ложки
- майонез 2 ст. ложки
- рослинна олія 2 ст. ложки
- мелений перець за смаком
- зелень невеликий пучок
- сіль за смаком
Спосіб приготування фаршированих помідорів фаршем:
- Помідори промийте, зріжте верхівку, чайною ложкою акуратно вийміть м’якоть, дайте стекти зайвому соку, решта порубаєте. Поріжте зелень.
- Гриби відваріть в підсоленій воді 10 хвилин. Відкиньте на
друшляк. Поріжте невеликими кубиками. Яйця зваріть круто. Очистіть. Наріжте
такими ж кубиками, як гриби. - Змішайте гриби, яйця, мелені сухарі, зелень, майонез, сіль і перець.
Заповніть помідори начинкою. Деко змастіть рослинним маслом, викладіть
помідори, збризніть зверху рештою олією. Наколіть зубочисткою кожен
помідор в декількох місцях, щоб шкірка не лопнула. Запікайте в духовці 20
хвилин при температурі 180°С. - Порада: Начинка вийде пахучіше, якщо гриби обсмажити в невеликій кількості олії.
- Яйця можна додати у фарш в сирому вигляді. Вони запекутся в духовці. При цьому начинка вийде щільною, не буде розсипатися.
- В начинку можна, за бажанням, додати відварене м’ясо, копчену ковбасу, обсмажений м’ясний фарш.
Дивіться також
- Лаваш з крабовими паличками – 3 найсмачніших рецепта
- Запечені баклажани – 4 найсмачніших рецепта
- Смажені кабачки – 3 найсмачніших рецепта
- Заливне з язика – 3 найсмачніших рецепта
- Канапе на шпажках – 4 найсмачніших рецепта
- Лаваш з сиром – рецепти приготування
- Омлет в духовці – рецепти приготування з фото. Як приготувати смачний омлет