Фаршировані помідори з фаршем

| | 0 Comments| 19:53
Categories:

Зміст:

Останні в сезоні: фаршируємо томати від бабусі Мішель

Фаршировані помідори, або як їх називає авторка рецепту Оля Мартиновська: томати бабусі Мішель – це ситна страва родом з Франції. Їх можна готувати з додаванням фаршу зі свинини чи яловичини, з вареними яйцями та м’якоттю білого хліба, або іншими улюбленими продуктами.

Вам може здатися, що це банально просто, але не поспішайте. Це та сама геніальна простота, яка в результаті здивує вас смаком, ароматом та принесе чимало насолоди з першої ложки.

Рецепт фаршированих томатів

  • Час: 65 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • Беремо великі томати, зрізаємо “попки”, щоб вони були стійкими. Також зрізаємо капелюшки на пів сантиметра. Дістаємо м’якоть, але не викидаємо її.
  • Беремо лопатку ягняти, або інший шматок м’яса з жиром. Додаємо підсмажений бекон та перекручкємо все на м’ясорубці.
  • Тушкуємо фарщ з беконом разом з цибулею на вершковому маслі. Вона додає солодкуватості, ніжності і соковитості страві. Нарізаємо ще кінзи і додаємо перетертих зерен коріандру, зеленої цибульки.
  • Присмачуємо в’яленими томатами, сіллю та перцем. Змішуємо все з серединками, які ми видалили з овочів та начиняємо томати.
  • Закриваємо кришками томатів та випікаємо все на деко при 190 градусів 35 – 40 хвилин.

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати цвітну капусту в клярі на обід.

Фаршировані помідори: TOP-7 рецептів з різними начинками

TOP-7 рецептів фаршированих помідорів різними начинками. Фаршировані помідори, запечені в духовці і у вигляді холодної закуски. Як підготувати помідори для фарширування. Відео-рецепти.

  • Фаршировані помідори – тонкощі та секрети кухарів
  • Начинки для фарширування помідорів
  • Як підготувати помідори для фарширування
  • Фаршировані помідори з сиром і часником
  • Інгредієнти:
  • Приготування фаршированих помідорів із сиром і часником:
  • Запечені фаршировані помідори свининою та рисом
  • Інгредієнти:
  • Приготування запечених фаршированих помідорів свининою і рисом:
  • Фаршировані квашені зелені помідори на зиму
  • Інгредієнти:
  • Приготування фаршированих квашених зелених помідорів на зиму:
  • Фаршировані помідори грибами в духовці
  • Інгредієнти:
  • Приготування фаршированих помідорів грибами в духовці:
  • Запечені помідори, фаршировані яйцями і часником
  • Інгредієнти:
  • Приготування запечених помідорів, фаршированих яйцями і часником:
  • Помідори, фаршировані фаршем і грибами в духовці
  • Інгредієнти:
  • Приготування помідорів, фаршированих фаршем і грибами в духовці:
  • Помідори, фаршировані творогом, крабовими паличками і зеленню
  • Інгредієнти:
  • Приготування помідорів, фаршированих сиром, крабовими паличками і зеленню:
  • Відео-рецепти:
  • Святкова закуска «фаршировані помідори».
  • Фаршировані помідори, запечені в духовці.
  • Помідори фаршировані плавленим сиром.

Маленькі, круглі, яскраві, пружні, яскраві помідори прямо створені для фарширування, причому найрізноманітнішими начинками. Фаршировані помідори дуже декоративно виглядають. Це гарна і ошатна страва досить універсальна, оскільки вона може бути, як гарячим приготованим в духовці, так і холодним з сирими помідорами. Художньо виконане частування стане окрасою урочистого застілля і порадує сім’ю за буденним обіднім столом. Фаршировані помідори подають як закуску або в якості основного кушанья.

Фаршировані помідори – тонкощі та секрети кухарів

  • Не рекомендується зберігати помідори в холодильнику. Хоч холод і продовжує їм термін життя, але вбиває смак. Використовуйте томати відразу після покупки.
  • Для фарширування беріть помідори середньої величини, з щільною м’коттю.
  • Красива закуска або аперитив буде з маленьких помідорів черрі, а для гарніру вибирайте великі плоди.
  • Важливо, щоб плоди були приблизно однакового розміру, а на шкірці не було пошкоджень.
  • Використовуйте стиглі, не м’які томати з щільними товстими стінками, щоб вони не втратили форму після запікання.
  • Щоб начинка була не розсипчастою, а більш в’язкою, додайте в неї соус: майонез, кетчуп, гірчицю та ін.
  • Якщо фаршировані помідори будете запікати в духовці, посипте їх сиром, щоб утворилася апетитна корочка. Сир підійде будь-хто: твердий, розсольний, плавлений, творожний.
  • У будь-яку начинку можна додати каперси. Вони додадуть закусці додаткову вишуканість.
  • Велику кількість часнику в начинку не кладіть. Він повинен тільки надати фаршированим томатам гостроту і пікантний аромат, а не гіркоту.

Начинки для фарширування помідорів

Інгредієнти для начинки можна змішувати або використовувати тільки один продукт. Найпопулярніші і найсмачніші начинки для холодної закуски: сир з зеленню, сьомга або креветки з сиром, крабові палички з плавленим сиром, ковбаса з шинкою, варене м’ясо з яйцями, смажені баклажани з горіхами, печінка тріски з зеленню, сир з часником і яйцем.

Для гарячої страви, запеченої в духовці, використовують курку (нарізану або у вигляді фаршу) з сиром, смажені гриби з цибулею і сиром, фарш з відвареним рисом і смаженою цибулею, смажену натерту моркву.

Як підготувати помідори для фарширування

  • Помідори помийте і висушіть паперовою серветкою.
  • Акуратно зріжте верхівки. Викидати їх не обов’язково. Ними можна прикрити начинку, щоб подача страви оригінальніше виглядала.
  • Чайною ложкою з гострими краями вискобліть м’якоть і насіння, щоб залишилася ємність зі стіночки близько 5 мм.
  • Щоб прибрати зайвий сік, який залишився всередині, помістіть томати на тарілку «догори дном» і залишити на 15 хвилин.
  • Після чого помідори починайте фаршем.

Фаршировані помідори з сиром і часником

Класичне і шалено смачне поєднання – сир з часником. При бажанні, щоб урізноманітнити начинку і зробити її ще цікавішою, можна додати рубану зелень і терте варіанове яйце. Начинка вийде не менш ніжною, смачною і ароматною.

  • Калорійність на 100 г – 149 ккал.
  • Кількість порцій – 4

Час приготування – 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Твердий або плавлений сир – 120 г
  • Петрушка – кілька гілочок

Приготування фаршированих помідорів із сиром і часником:

  1. Сир натріть на середній або дрібній терці.
  2. Часник очистіть і пропустіть через прес.
  3. З’єднайте сир з часником, додайте майонез і перемішайте.
  4. Отриманою начинкою нафаршируйте «стаканчики» з помідорів і прикрасьте листками петрушки.

Запечені фаршировані помідори свининою та рисом

Не менш будуть смачні помідори начинені сумішшю м’ясного фаршу і рису. Таке поєднання продуктів використовують для перців, але томати будуть більш оригінально і ошатно виглядати.

Інгредієнти:

  • Помідори – 7 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Свинячий фарш – 200 г
  • Ріс – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ч. л. або до смаку
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Олія – 2 ст.л.

Приготування запечених фаршированих помідорів свининою і рисом:

  1. У сковороді розігріть масло і пасуйте дрібно нарізану ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
  2. Рис добре промийте і відваріть у підсоленій воді до напівготовності.
  3. З’єднайте смажену цибулю, фарш, відварений рис, сіль і перець.
  4. Нафаршируйте помідори начинкою.
  5. Викладіть томати у форму змащену маслом, щоб вони не переверталися, і накрийте фольгою.
  6. Відправте фаршировані помідори свининою і рисом запікатися в розігріту до 180 ° C духовку.
  7. Через 20 хвилин приберіть фольгу, помідори накрийте зрізаними верхівками і готуйте ще 20 хвилин.

Фаршировані квашені зелені помідори на зиму

Квашені зелені фаршировані помідори – апетитна, в міру гостра і з яскравим ароматом овочева заготовка. Для рецепта беріть не тільки зелені, а й «бурі» томати. Головне, щоб вони були щільними і соковитими.

Інгредієнти:

  • Зелені томати – 1кг
  • Часник – 5-6 долок
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Морква – 200 г
  • Петрушка – 1/2 пучка
  • Сіль – 50 г
  • Цукор – 1 ст.л.

Приготування фаршированих квашених зелених помідорів на зиму:

  1. Моркву очистіть і нашинкуйте на великій терці.
  2. Часник очистіть і дрібно накришіть.
  3. Перець чилі очистіть від насіння і дрібно наріжте.
  4. Петрушку помийте, висушіть і подрібніть.
  5. Складіть продукти в глибоку тарілку і перемішайте.
  6. Помідори вимийте і висушіть.
  7. Зробіть на них хрестоподібний розріз і в «кармашок» викладіть овочеву начинку.
  8. Підготовлені томати перекладіть у глибоку миску, залийте холодною посоленою водою, накрийте кришкою і залиште на 3-4 дні. Стежте, щоб розсол покрив всі плоди.
  9. Готові фаршировані квашені зелені помідори викладіть у скляну чисту банку, закрийте пластиковою кришкою і зберігайте в погребі або холодильнику.

Фаршировані помідори грибами в духовці

Проста але смачна закуска подібна до шахраїв, де бляшані кокотниці замінюють їстівні помідори. Для рецепту особливо добре використовувати шампіньйони, але підійдуть і звичайні інші лісові гриби.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 шт.
  • Твердий сир – 60 г
  • Шампіньйони – 300 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Олія – для смаження
  • Сіль – до смаку
  • Мелений чорний перець – за смаком

Приготування фаршированих помідорів грибами в духовці:

  1. Шампіньйони наріжте дрібними кубиками і обсмажте в сковороді на розігрітому маслі до золотистого кольору.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно порубите і викладіть до грибів.
  3. Приправте продукти сіллю з перцем і готуйте 10 хвилин. Потім їх остудіть до кімнатної температури.
  4. У підготовлені помідори розкладіть грибну суміш, посипте тертим сиром, встановіть у форму для запікання, щоб вони не переверталися, і накрийте фольгою.
  5. Відправте фаршировані помідори грибами в нагріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин, щоб сир розплавився.

Запечені помідори, фаршировані яйцями і часником

Ситна, апетитна і смачна закуска швидкого приготування – запечені помідори, фаршировані яйцями і часником. Це безпрограшний варіант для будь-якого часу дня: сніданку, обіду, вечері.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сир – 50 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія – 0,5 ст.л.
  • Сіль – тріска або до смаку
  • Мелений чорний перець – за смаком

Приготування запечених помідорів, фаршированих яйцями і часником:

  1. Вичищені від м’якоті помідори встановіть зрізом вгору в змащену маслом форму для випічки, щоб вони міцно стояли і не переверталися.
  2. Сир натріть на терці, перемішайте з подрібненим часником і викладіть у помідорчики.
  3. Акуратно в кожен помідор розбийте по одному яйцю, приправте сіллю і перцем.
  4. Запікайте помідори, фаршировані яйцями і часником у духовці при температурі 180 ° C 25-30 хвилин.

Помідори, фаршировані фаршем і грибами в духовці

Повноцінна закуска в помідорах не тільки оригінально виглядає, а й добре наситить. Страва швидко готується, тому її можна приготувати на сніданок для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 шт.
  • Цибулина – 0,5 шт.
  • Фарш курячий – 300 г
  • Шампіньйони – 150 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – до смаку
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Петрушка – кілька гілочок

Приготування помідорів, фаршированих фаршем і грибами в духовці:

  1. Очищену цибулину і гриби наріжте невеликими кубиками і з’єднайте з курячим фаршем.
  2. У сковороді розігріть масло і обсмажте продукти до золотистого кольору. Приправте сіллю і перцем.
  3. Додайте в начинку рубану петрушку і почніть помідори.
  4. Поставте томати у форму для запікання, змащену маслом, і посипте тертим сиром.
  5. Відправте їх запікатися в нагріту духовку до 200 ° C на 15 хвилин.

Помідори, фаршировані творогом, крабовими паличками і зеленню

Страва проста і не вимагає кулінарного досвіду, тому вона під силу навіть новачкові. Підходять фаршировані помідори у вигляді закуски і для святкового застілля, і для буденної трапези.

Інгредієнти:

  • Помідори – 7 шт.
  • Сир – 100 г
  • Крабові палички – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – по кілька гілочок

Приготування помідорів, фаршированих сиром, крабовими паличками і зеленню:

  1. Крабові палички дрібно наріжте або натріть на терці.
  2. Часник і зелень дрібно подрібнюйте.
  3. З’єднайте сир, крабові палички, часник, зелень, сіль і сметану.
  4. Отриманою сумішшю начините помідори і прикрасьте гілочкою петрушки.

Фаршировані помідори – 4 найсмачніших рецепта

Стиглі, м’ясисті помідори можна фарширувати. В якості фаршу використовують м’ясо, сир,
сир, гриби, овочі, зелень. В залежності від складу начинки помідори запікають у духовці або подають у сирому вигляді. Виходить смачна, легка, ефектна закуска до святкового столу або
цікаве блюдо на кожен день.

Помідори, фаршировані фаршем з печериць і сухарів

Недорога, легка, вегетаріанська закуска. Мелені сухарі не дають випікати соку, вбираючи
його. Помідори виходять соковитими і ароматними.

Інгредієнти до рецепту:

  • стиглі помідори середнього розміру 10 шт.
  • печериці 200 р.
  • яйця 2 шт.
  • мелені сухарі 3 ст. ложки
  • майонез 2 ст. ложки
  • рослинна олія 2 ст. ложки
  • мелений перець за смаком
  • зелень невеликий пучок
  • сіль за смаком

Спосіб приготування фаршированих помідорів фаршем:

  • Помідори промийте, зріжте верхівку, чайною ложкою акуратно вийміть м’якоть, дайте стекти зайвому соку, решта порубаєте. Поріжте зелень.
  • Гриби відваріть в підсоленій воді 10 хвилин. Відкиньте на
    друшляк. Поріжте невеликими кубиками. Яйця зваріть круто. Очистіть. Наріжте
    такими ж кубиками, як гриби.
  • Змішайте гриби, яйця, мелені сухарі, зелень, майонез, сіль і перець.
    Заповніть помідори начинкою. Деко змастіть рослинним маслом, викладіть
    помідори, збризніть зверху рештою олією. Наколіть зубочисткою кожен
    помідор в декількох місцях, щоб шкірка не лопнула. Запікайте в духовці 20
    хвилин при температурі 180°С.
  • Порада: Начинка вийде пахучіше, якщо гриби обсмажити в невеликій кількості олії.
  • Яйця можна додати у фарш в сирому вигляді. Вони запекутся в духовці. При цьому начинка вийде щільною, не буде розсипатися.
  • В начинку можна, за бажанням, додати відварене м’ясо, копчену ковбасу, обсмажений м’ясний фарш.

Дивіться також

  • Лаваш з крабовими паличками – 3 найсмачніших рецепта
  • Запечені баклажани – 4 найсмачніших рецепта
  • Смажені кабачки – 3 найсмачніших рецепта
  • Заливне з язика – 3 найсмачніших рецепта
  • Канапе на шпажках – 4 найсмачніших рецепта
  • Лаваш з сиром – рецепти приготування
  • Омлет в духовці – рецепти приготування з фото. Як приготувати смачний омлет