Чому торт медовик так називається

| | 0 Comments| 21:15
Categories:

Зміст:

Торт медовий: смачний і простий покроковий рецепт, класичний на водяній бані, на сковороді, медово-сметанний, з заварним кремом зі сметани, зі згущеним молоком. Який крем краще підходить для медового торта? Як прикрасити медовий торт? Як зробити торт-цифр

Спробуйте спекти медовий торт домашній. Вийде смачний десерт до будь-якого столу: на свято, сімейний вечерю або просто до чаю.

  • Смачний і простий торт медовий з кремом зі сметани — покроковий класичний рецепт на водяній бані з фото і відео
  • Відео: Торт «Медовик» зі сметанним кремом.
  • Смачний і простий торт «Медовик»: покроковий рецепт в домашніх умовах на сковороді з фото і відео
  • Відео: Торт «Медовик» на сковороді.
  • Смачний і простий медово-сметанний торт із заварним кремом: покроковий рецепт, фото і відео
  • Відео: Медівник! Медовий торт! Домашній відео рецепт торта Медовий з заварним кремом
  • Смачний і простий торт медовий зі згущеним молоком: покроковий рецепт, фото і відео
  • Який крем краще підходить для торта «Медовика», медових коржів?
  • Як зробити торт-цифру з медових коржів?
  • Як прикрасити медовий торт: ідеї, фото
  • Відео: Торт «Медовий пух» з заварним кремом

Торт «Медовик» господині печуть вже багато років. Але, незважаючи на те, що свою популярність цей десерт придбав давно, він залишається найпоширенішим серед професійних кондитерів та звичайних домогосподарок.

  • Медові коржі можуть стати основою для створення будь-якого неповторного кондитерського шедевра: торти на весілля, на День народження, на будь-яке свято і навіть на звичайний сімейний обід.
  • Зробити їх просто і швидко. Спекти «Медовик» можна протягом 40-60 хвилин, тобто його можна робити хоч кожен день.
  • Нижче ви знайдете багато рецептів медових коржів з різними видами просочення.

Смачний і простий торт медовий з кремом зі сметани — покроковий класичний рецепт на водяній бані з фото і відео

Рецепт «Медовика» простий. Весь секрет приготування цього торта полягає в правильній випіканні коржів. Мед потрібно використовувати рідкий, тоді тісто буде еластичним, а коржі ніжними. Якщо у вас зацукрований мед, тоді трохи підігрійте його на водяній бані.

Просочення для класичного «Медовика» готується на основі сметани. У неї напіврідка текстура, а смак має легку кислинку, завдяки чому торт виходить незвичайно смачним і ніжним.

Отже, рецепт:

Необхідні продукти для випічки «Медовика»

Процес приготування складається з таких етапів:

  1. В каструлю або сотейник з високими бортиками покладіть масло, цукровий пісок — розітріть до білого.
  2. Потім чергу меду і жовтків. Ще раз все змішайте.
  3. Поставте ємність з масою на водяну баню і кип’ятіть, поки не розчиняться всі солодкі крупинки.
  4. Потім покладіть харчову соду. Ви відразу побачите реакцію — збільшення суміші в об’ємі в 3 рази. Постійно помішуйте і через 2-3 хвилини, знімайте з плити.
  5. Поставте каструлю на стіл — нехай маса охолоне. В цей час збийте яєчні білки до густої піни, а потім додайте їх в охолоджену до кімнатної температури медову масу. Акуратно перемішайте всі лопаткою.
  6. В кінці додайте борошно і замісити пластичне тісто. Вам може здатися, що муки мало, але не додавайте більше, ніж зазначено в рецептурі. Коли тісто ще тепле, воно прилипає до рук. Після охолодження в холодильній шафі, тісто перетвориться в еластичну масу потрібної консистенції.
  7. Розділіть її на шматки, загорніть в поліетиленовий пакет і покладіть у холодильну шафу на пару годин.

Поки тісто знаходиться в холоді, приготуйте кремову прошарок:

  1. Олію заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно стало м’яким.
  2. Тепер збийте масло з цукровою пудрою до пишної текстури.
  3. Додайте сметану по одній столовій ложці і продовжуйте перемішувати. Коли крем стане однорідним, він готовий.

Тепер дістаньте тісто з холодильної шафи і зробіть наступне:

  • Розкачайте перший шматочок тіста, обріжте його по круглій формі, тарілці або іншого подібного страви. Обрізки залиште і теж складіть їх на металевий лист, вони знадобляться для декорування торта, тому запікайте їх разом з коржем.
  • Випікайте медовий пласт при температурі 180 градусів протягом декількох хвилин до появи на поверхні золотого кольору.
  • Потім викладіть готовий пласт на блюдо і змажте кремовою прошарком. Через хвилину гарячий корж вбере крем, тому знову нанесіть тонкий шар олійно-сметанною маси.
  • Після цього спечіть наступний корж і покладіть його поверх першого медового пласту з прошарком. Знову змастіть в 2 шари начинкою.
  • Повторіть так з усіма коржами. Верхній шар і боки «Медовика» змастіть залишками кремової начинки.
  • Спечені обрізки подрібніть в крихту за допомогою міксера або звичайною качалки, розгортаючи шматочки на столі, поки вони не перетворяться в дрібну сипку масу.
  • Тепер обсипте весь торт подрібненої крихтою. Торт готовий!

Для приготування крему Сметану краще використовувати з підвищеною жирністю. Це допоможе зробити крем ніжним. Він буде добре просочувати коржі, а торт зробить поживним і смачним.

Відео: Торт «Медовик» зі сметанним кремом.

Смачний і простий торт «Медовик»: покроковий рецепт в домашніх умовах на сковороді з фото і відео

Багато господинь думають, що для того, щоб спекти торт, потрібно включити духовку і розігріти її до спека потрібної температури. Але медовий торт можна зробити і на сковороді. Десерт при цьому виходить на смак таким же, як і при запіканні пластів тіста в духовій шафі. Але готується такий торт в 2 рази швидше. Для приготовлених таким чином коржів підійде кавово-шоколадний прошарок.

Продукти, необхідні для випічки

Приготування складається з таких етапів:

  1. В каструлю або сотейник з високими бортиками покладіть вершкове масло, цукровий пісок — розітріть до білого.
  2. Потім додайте мед і яєчний жовток. Ще раз перемішайте суміш.
  3. Поставте ємність з сумішшю на повільний вогонь і нагрівайте, поки не розчиняться солодкі крупинки.
  4. Потім прийшла черга соди. Маса повинна збільшитися в об’ємі в 3 рази. Постійно помішуйте і через 2-3 хвилини, знімайте з плити.
  5. Поставте каструлю на стіл — нехай маса охолоне. В цей час збийте яєчні білки до густої піни, а потім додайте їх в охолоджену до кімнатної температури медову масу. Акуратно перемішайте всі лопаткою.
  6. В кінці додайте борошно і замісіть пластичну масу. Вам може здатися, що муки мало, але не додавайте більше, ніж в рецепті. Коли тісто ще тепле, воно прилипає до рук. Після охолодження в холодильній шафі, маса придбає потрібну консистенцію.
  7. Розділіть її на шматочки.
  8. Тепер кожен шматочок розкочуйте в пласт за розміром сковороди.
  9. Нагрійте Сковороду. Бажано використовувати сковорідку з товстим дном і з антипригарним покриттям, як для млинців.
  10. Масло на сковороду класти не потрібно. Викладіть медовий пласт, накрийте сковорідку кришкою і смажте корж до появи бульбашок зверху пласта. Потім переверніть і підсмажте з іншого боку до рум’яного кольору.

Поки ви обсмажуєте коржі, можна паралельно приготувати кремову прошарок:

  1. У невелику каструльку налийте молоко, додайте каву, какао, цукор, шоколад, масло. Нагрійте до розчинення цукрових кристалів та шоколадних кубиків.
  2. Розведіть крохмаль в двох столових ложках молока і введіть його в солодко-шоколадну суміш. Помішуючи крохмальну масу, доведіть до кипіння.
  3. Остудіть суміш. Збийте міксером. Під час цього процесу влийте коньяк і вершки. Збивайте ще 5 хвилин.

Промажте прошарком готові коржі. Зверху можна прикрасити крихтою із залишків коржів і тертим шоколадом.

Відео: Торт «Медовик» на сковороді.

Смачний і простий медово-сметанний торт із заварним кремом: покроковий рецепт, фото і відео

Кондитери постійно вигадують нові рецепти і вдосконалюють старі, додаючи нові інгредієнти. Торт медовий з додаванням сметани виходить повітряним з оксамитовим і тонким вершковим смаком. Заварний крем готується дуже швидко і просто. Він відмінно просочує солодкі коржі. Тому кондитери часто саме його використовують як просочення для подібної випічки.

Рецепт медового торта:

Продукти для приготування медового торта

Етапи приготування десерту:

  1. В каструлю або сотейник з високими бортиками покладіть вершкове масло, цукровий пісок — розітріть до білого.
  2. Потім покладіть мед і яєчні жовтки. Ще раз розмішайте суміш.
  3. Поставте ємність з сумішшю на водяну баню і прогрівайте, поки не розчиняться солодкі крупинки.
  4. Тепер черга додавання соди. Маса повинна збільшитися в об’ємі в 3 рази. Постійно помішуйте і через 2-3 хвилини, знімайте з вогню.
  5. Поставте каструлю на стіл — нехай маса охолоне. В цей час збийте яєчні білки до густої піни, а потім додайте їх в охолоджену до кімнатної температури медову масу. Також покладіть сметану і перемішайте акуратно все лопаткою.
  6. В кінці додайте борошно і замісити пластичне тісто. Вам може здатися, що муки мало, але не додавайте більше, ніж в рецепті. Коли тісто ще тепле, воно прилипає до рук. Після охолодження в холодильній шафі, тісто придбає потрібну консистенцію.
  7. Розділіть його на шматочки і приберіть в холодильну шафу, попередньо загорнувши його в поліетиленовий пакет.

Поки тісто охолоджується, зваріть кремову прошарок:

  1. Вилийте В каструлю молоко, всипте цукор і борошно. Добре перемішайте інгредієнти.
  2. Збийте вінчиком яйця і додайте до молока, цукру та борошна. Покладіть ванілін.
  3. Поставте каструльку з перемішаними інгредієнтами на газ і помішуйте до закипання.
  4. Коли суміш закипить, покладіть масло і продовжуйте помішувати.
  5. Варіть крем 5 хвилин, а потім вимикайте газ. Стежте, що маса не пригоріла. Краще вимкнути раніше, якщо крем буде готовий, ніж зіпсувати смак крему і майбутнього торта.

Тепер дістаньте тісто з холодильника, розгортайте коржі і випікайте при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки. Потім промазывайте коржі кремом і збирайте торт. Зверху посипте готовий десерт подрібненої крихтою і прикрасьте шоколадом.

Відео: Медівник! Медовий торт! Домашній відео рецепт торта Медовий з заварним кремом

Смачний і простий торт медовий зі згущеним молоком: покроковий рецепт, фото і відео

Торт медовий, просочений кремовою прошарком з вареного згущеного молока у кондитерів називається «Рижик». Десерт виходить дуже смачним, солодким, з ванільно-вершковим смаком. Згущене молоко можна купити готове, а можна зварити 2 банки звичайної згущеного молока в каструлі з водою протягом 2-х годин. Але пам’ятайте, що низькоякісну зварити згущене молоко не вийде, вона потемніє, але не загусне.

Ось рецепт торта «Рижик»:

Продукти, необхідні для випікання тортика зі згущеним молоком

Етапи готування:

  1. В каструлю або сотейник з високими бортами покладіть злив. масло, цукровий пісок — розітріть до білого.
  2. Потім налийте мед і покладіть яєчні жовтки. Ще раз все розмішайте.
  3. Поставте ємність з сумішшю на водяну баню і прогрівайте, поки не зникнуть крупинки цукру-піску.
  4. Потім додайте соду. Маса повинна збільшитися в об’ємі в 3 рази. Постійно помішуйте і через 2-3 хвилини, знімайте з вогню.
  5. Поставте каструльку на стіл — нехай суміш охолоне. В цей час збийте яєчні білки до густої піни, а потім додайте їх в охолоджену до теплого стану медову масу.
  6. В кінці всипте борошно, цукор-ваніль і замісити пластичне тісто. Вам може здатися, що муки мало, але не кладіть більше, ніж в рецепті. Коли тісто ще тепле, воно прилипає до рук. Після охолодження в холодильній шафі, тісто придбає потрібну консистенцію.
  7. Розділіть масу на шматочки і приберіть в холодильну шафу, попередньо загорнувши його в поліетиленовий пакет.

Тепер зваріть кремову начинку:

  1. Слив. олію заздалегідь дістаньте з холодильника.
  2. Змішайте його зі згущеним молоком.
  3. Додайте цедру лимона і ще раз перемішайте кремову прошарок до однорідності.

Після приготування крему, спечіть медові пласти, промажте їх, щоб вони добре просочилися. Обмажте вийшло солодке виріб з боків і прикрасьте згущеним молоком або подрібненої крихтою.

Який крем краще підходить для торта «Медовика», медових коржів?

За вищеописаними рецептами видно, що для медових коржів підходить абсолютно будь-який крем:

У класичному варіанті медового торта використовується заварний або вершково-сметанний крем. Якщо ви хочете спекти торт на особливий випадок, наприклад, на День народження або Новий рік, тоді можна зробити шоколадний крем або зі згущеним молоком. Крім цього, можна в одному торті поєднувати звичайні коржі і шоколадні (з додаванням какао).

Як зробити торт-цифру з медових коржів?

Торт-цифра — це популярний десерт останнім часом на День народження, ювілей або навіть весілля. Коржі для такого торта роблять бісквітні і частіше — це медові пласти, промазані будь вершковим, сметаною або шоколадним кремом. Зробіть коржі для цього торта по кожному з вищеописаних рецептів. Ви можете зробити торт-цифру:

Посилання на статті на нашому сайті ви знайдете інструкції, як зробити цифру з бісквітного тіста — це просто і швидко. Такий торт зможе спекти навіть починаюча господиня.

Як прикрасити медовий торт: ідеї, фото

Господині зазвичай прикрашають медовий торт просто: подрібнюють спечені залишки коржів і посипають поверх торта, який попередньо покритий кремом. Однак цей десерт можна прикрасити набагато оригінальніше і красивіше. Особливо необхідно придумати більш цікаву прикрасу, якщо торт призначений для святкового столу, наприклад, на День народження.

Ось кілька прикладів прикраси «Медовика». Торт відразу перетворюється на святкову і апетитну декорацію для столу. Посипте спочатку торт подрібненої крихтою, а потім помийте, обсушіть і покладіть поверх крихти — ягоди. Посипте їх цукровою пудрою — прикраса готова.

Прикраса з ягід і цукрової пудри

Вафлі, ягоди і крем — просте, але цікаве прикраса.

Декорування тортика з застосуванням вафель та ягід

Знову ягоди і звичайна стрічка, якої перев’язаний торт. Відразу зрозуміло, що такий десерт призначений для привітання іменинника.

Білий крем, медова крихта, кондитерська посипання, мак і сухофрукти — незвичайне прикраса готова.

Звичайна кондитерська посипання теж може стати прикрасою для «Медовика»

Шоколад, вафлі, батончики і цукерки — укладіть ці вироби поверх торта, попередньо политого помадкою. Навіть нікому не прийде в голову, що під такою прикрасою захований звичайний «Медовик».

Шоколадні цукерки — оригінальне декорування десерту

Красиво виглядає на медовике кокосова стружка. Поєднуйте її з крихтою від шоколадного печива або крихтою від медових коржів. Вийде шикарне прикраса для медового торта.

Ще одне просте, але цікаве прикраса — кокосова стружка

Ну і звичайно ж, куди без бджіл, адже це медовий торт. Всі необхідні деталі для такої прикраси можна купити в будь-якому кондитерському магазині.

Бджоли на Медовике — тематичне декорування

А ось бджілка і стільники, зроблені зі звичайного какао-порошку. Нічого незвичайного, але як оригінально виглядає.

Бджілка і стільники з какао-порошку

Ще одне стандартне прикраса, але дуже красиве — кремова троянда, «хвилі» та посипання з шоколаду.

Кремовий квітка і хвилі — стандартно, але апетитно

Печиво макаронів часто використовується кондитерами для прикраси десертів. На медовике таке печиво виглядає дуже красиво і апетитно.

Печиво Макаронів і ягоди Ідеї прикраси торта «Медовика» Ідеї прикраси торта «Медовика» Ідеї прикраси торта «Медовика» Ідеї прикраси торта «Медовика» Ідеї прикраси торта «Медовика» Ідеї прикраси торта «Медовика» Ідеї прикраси торта «Медовика» Ідеї прикраси торта «Медовика» Ідеї прикраси торта «Медовика»

Медовий торт відмінно доповнить будь-який святковий стіл, а також буде оригінальним і смачним десертом на сімейну вечерю. Прикрасьте його ягодами, печивом або цукерками, і такий торт сподобається всім без винятку — дорослим і дітям. Приємного апетиту!

Як приготувати неймовірний “Медовик”: рецепти ніжно-соковитого торта

Медовий торт дуже смачний та ароматний десерт. Його ніжні медові коржі, просочені пишним кремом, просто тануть у роті.

“Медовик” – один із найсмачніших та найулюбленіших тортів, які обожнюють багато ласунів. І не дарма – адже у цьому ароматному і ситному десерті дивовижним чином поєдналися тонкі ніжні й соковиті медові коржі з повітряним і смачним кремом.

Цей торт можна готувати як зі сметанним, так із заварним кремом. Поєднання медових нот коржів, ідеального пишного заварного або сметанного крему не може залишити байдужим нікого.

“Медовик” із заварним кремом

  • Борошно – 4 ст. для тіста + 2 ст. л. для крему
  • яйця – 4 шт. (2 для тіста + 2 для крему)
  • мед – 2 ст. ложки
  • маргарин – 100 г
  • цукор – 2 ст. (1 для тіста + 1 для крему)
  • сода – 1 ч. л.
  • молоко – 1/2 л
  • масло вершкове – 100 г

Збиваємо в каструлі яйця з цукром, сиплемо соду (гасити оцтом не потрібно). Додаємо мед і маргарин кімнатної температури.

Все перемішуємо, ставимо на малий вогонь і, безперервно помішуючи, доводимо до карамельно-коричневого кольору (варити до 7 хвилин).

Знімаємо з вогню, злегка остуджуємо, всипаємо 4 ст. борошна. Замішуємо круте тісто.

Ділимо тісто на сім частин, після чого кожну розкачуємо в тонкий корж. Дуже зручно розкачувати на пекарському пергаменті. Відразу ж на пергаменті можна обрізати корж по круглій тарілочці, а обрізки потім стануть чудовою прикрасою для торта.

Випікаємо коржі в розігрітій духовці при температурі 180˚C.

Обрізки коржів гарненько підрум’янюємо, потім подрібнюємо в однорідну крихту.

Приготування крему. Збиваємо яйця з цукром, потім додаємо 2 л. борошна, виливаємо молоко. Гарненько перемішуємо, ставимо кип’ятити. Після закипання варимо, помішуючи, пару хвилин і вимикаємо вогонь.

Заварний крем охолоджуємо, додаємо в нього розм’якшене масло, збиваємо (перемішуємо) до однорідності.

Збираємо й прикрашаємо торт. Коржі перемащуємо кремом – так, щоб вони не вийшли занадто мокрими. Верх і боки торта “Медовик” посипаємо крихтою.

Медовий торт зі сметанним кремом

  • Масло вершкове – 100 г
  • мед – 100-130 г
  • цукор – 100-120 г
  • сода – 1 ч. л.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 450 г
  • сметана 25-30% – 500 г
  • цукор – 1 ст.

Для початку потрібно розтопити на водяній бані масло, цукор і мед. Коли цукор розчиниться й усе стане однорідним, не знімаючи з водяної бані, додаємо чайну ложку соди, і швидко-швидко перемішуємо. Виходить густа та щільна пінка.

Знімаємо з водяної бані і продовжуємо мішати, після чого додаємо яйця – спочатку одне і швидко розмішати, потім друге, так само.

Потім просіваємо борошно і замішуємо тісто. Краще прибрати тісто хвилин на 30 в холодильник або на 10-15 хвилин у морозилку.

Ділимо тісто на 9 рівних шматочків і тонко-тонко, прямо до прозорості, розкачуємо й вирізаємо по тарілці.

Випікаємо коржики при температурі 180-190˚C рівно 5 хвилин. Випікаємо всі 9 коржів.

Готуємо крем. Сметану збиваємо зі склянкою цукру або цукрової пудри до пишного крему.

Збираємо торт “Медовик”. Кожен коржик обмащуємо густим шаром крему і викладаємо поверх нього наступний корж, і так збираємо весь торт.

З обрізків робимо крихту (можна в блендері, можна руками). Обсипаємо весь тортик і залишаємо його на 6-7 годин для просочення.

Лінивий “Медовик”

  • Яйця – 4 шт.
  • цукор – 1 ст.
  • мед – 3 ст. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • борошно – 1,5 ст.
  • сметана – 400 мл
  • цукрова пудра – 0,5 ст.

Збийте білки з цукром, а потім додавайте поступово жовтки, мед, гашену оцтом соду і борошно. Тісто має бути схожим на густу сметану.

Вилийте його в форму, змащену маслом, і випікайте бісквіт півгодини при температурі 170-180°С.

Готовий бісквіт буде високим (близько 10 см), пухнастим і повітряним. Розріжте його на 5 коржів і промажте кремом, збитим із густої сметани з цукровою пудрою. Додайте в крем трохи родзинок і волоських горіхів. Прикрасьте ними “Медовик”, дайте коржам просочитися і можна подавати десерт на стіл!

Вишуканий “Медовик” із коньяком

  • Цукор – 2 ст. (1 для тіста та 1 для крему) +130 г для сиропу
  • масло – 100 г
  • мед – 2 ст. л.
  • яйця – 3 шт.
  • сода – 1 ч. л.
  • борошно – 4 ст.
  • сметана
  • вода – 120 мл
  • коньяк – 2 ст. л.

Розтопіть на водяній бані цукор, вершкове масло і мед. Збийте окремо яйця і соду, влийте до суміші з масла, а потім зніміть каструлю з вогню і швидко замісіть тісто, додавши борошно.

Розділіть тісто на 8 частин і розкачайте з кожної круглий корж, а потім випікайте при температурі 200°С протягом 7-10 хвилин.

Вирівняйте краї теплих коржів і просочіть їх таким сиропом: змішайте воду з цукром, доведіть до кипіння, остудіть і додайте коньяк.

Збиваємо сметану з цукром для крему.

Викладіть коржі один на одного і змастіть їх кремом. Верх і боки “Медовика” теж змастіть кремом і обсипте бісквітною крихтою, а потім на свій смак прикрасьте торт горіхами, шоколадом або мармеладом.

Торт “Медовик”: класичний домашній рецепт –

Торт “Медовик” – це неймовірно смачний десерт! До того ж, рецепт приготування цього десерту невибагливий – готується торт швидко зі звичайних інгредієнтів.

Головний інгредієнт в рецепті торту – це, безумовно, мед. Від того, який саме мед ви використовуєте, залежить смак та аромат десерту. Найсильніше пахне мед темного кольору (гречаний або каштановий), але для випічки можна використовувати й світлий мед. В цьому випадку – торт матиме світліший колір і тонкий аромат меду.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне 4 склянки
  • Мед 4 ст. л.
  • Цукор 1 склянка
  • Вершкове масло 200 г
  • Сода 1 ч. л.
  • Яйце 3 шт.
  • Ванільний цукор 1 пакетик
  • Мед 1 ч. л.
  • Цукрова пудра 200 г
  • Сметана 400 г

Рецепт приготування

У каструлі з товстим дном розігрійте мед (4 ст. л), щоб він набув рідкої консистенції. В цей час у глибокій мисці змішайте яйця та цукор. Збийте блендером або міксером до отримання білої піни. Приблизно 5-7 хвилин, цукор має повністю розчинитись.

В яєчно-цукрову суміш додайте вершкове масло кімнатної температури. Знову збиваємо 2-3 хвилини.

Коли мед закипить, додайте соду та перемішайте. Суміш повинна збільшитись у кілька разів. Медову суміш зніміть з вогню та вилийте до яєць з цукром та маслом. Акуратно вимішайте лопаткою (без міксера).

У суміш додавайте борошно, по пів склянки за раз. Замішайте еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук. Поділіть тісто на 6 частин.

Розігрійте духовку до 180 градусів. На папері для випікання розкачайте коржі. Один корж можете випекти лише для крихт. Випікайте кожен корж по 5-6 хвилин до рум’яності. Після того, як ви спекли коржі – приступайте до крему.

Змішайте сметану та цукрову пудру, ванільний цукор та мед (1 ч. л). Збивайте блендером або міксером на найбільшій швидкості до отримання однорідної маси. Крем готовий!

Для складання торту візьміть корж, змастіть його добре кремом. За бажанням, основу під нижнім коржем теж можна змазати кремом, щоб він добре просочився. Таким чином викладіть усі коржі. З одного з коржів зробіть крихти та посипте ними верх та боки торту.

Накрийте торт фольгою та залишіть на 2 години при кімнатній температурі та ще на 6-8 години в холодильнику. Час просочення залежить від того, наскільки густий крем у вас вийшов.