Чому потрібно варити макарони аль денте

| | 0 Comments| 22:32
Categories:

Зазвичай рекомендується 4-6 літрів води на 450 грамів макаронів. Додайте сіль: Під час закипання води додайте солі. Відсутність солі може призвести до злипання макаронів. Активно помішуйте: Покладіть макарони у киплячу воду і активно помішуйте їх за допомогою ложки або варильної ложки.

Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилини, а великі або довгі – 8-9 хвилин.

На упаковці макаронного виробу ви завжди знайдете інструкцію — як правильно готувати пасту. Згідно з інструкціями, спагеті необхідно варити 8-10 хвилин, а пасту фетучині — приблизно 6 хвилин. Якщо ж ви приготували пасту вдома, тоді до стану аль денте вона дійде приблизно за 3-4 хвилини.

Чи потрібно промивати макарони після варіння Як стверджують експерти промивати зварені макарони холодною водою ні в якому разі не можна. Від цього вони втратять свій смак. Промивання макаронів вимиває з них крохмаль, тому вони та стають несмачними, а якщо додати соус, він стікатиме.

Коли треба солити макарони? Сіль можна додавати у воду, коли вона закипить.





Найчастіше виробник вказує час готовності спагетті від 6 до 8 хвилин, а це означає, що вже після 4 хвилин варіння можна починати пробувати макарони.