Чи потрібно мити крупу кіноа

| | 0 Comments| 22:27
Categories:

Як підготувати кіноа Перед варінням крупу потрібно добре промити. Якщо це не зробити, вона може гірчити. Викладіть кіноа в сито і ретельно промийте під холодною проточною водою, перемішуючи руками. Крупа має солодкуватий горіховий присмак.14 лист. 2022 р.

З чим їсти кіноа Вона чудово поєднується з огірками, томатами, авокадо, морквою, цукіні, солодким перцем, шпинатом – буквально всіма овочами та зеленню. Так само, вона гарно смакуватиме з м'ясом, рибою, морепродуктами чи в будь-якому супі.

Кіноа базовий рецепт 1 стакан кіноа промити, залити холодною водою в співвідношенні 1 (киноа): 1,5 (вода). Поставити на плиту. Довести до кипіння, додати 0,3-0,5 чайної ложки солі. Варити на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин, поки не вбереться вся вода.

Кіноа замочити на 1,5-2 години в холодній воді, добре промити й залишити набухати.

Як смакувати: незважаючи на те, що це не зернова культура, використовують насіння кіноа саме як зерно. Розварені насіння кіноа стають майже прозорими і збільшуються рази в чотири. Причому готувати кіноа дуже легко і швидко: всього 15 хвилин варіння в солоній воді, і розсипчастий гарнір готовий.

Кіноа є хорошим джерелом білка з високим вмістом клітковини та містить різноманітні вітаміни, мінерали та антиоксиданти, що робить її «суперпродуктом». Тож кіноа та гречка мають однакові переваги для харчування та здоров'я.





Кіноа можна готувати на гарнір, додавати в салати, супи, котлети й навіть десерти. Головне правило – спершу зварити крупу. У приготуванні кіноа найважливіше – слідкувати за пропорцією рідини та готовністю крупинок. Готовність, до речі, дуже добре видно: зернинки наче …