Зміст:
Борщ з пекінською капустою
Одна з найпопулярніших страв у нашому меню – борщ. Сьогодні я пропоную рецепт його приготування з пекінською капустою. Незвично, по-новому і теж смачно.
Опис приготування:
Пекінська капуста з’явилася на наших прилавках в останні 20-30 років, що погодьтеся, відносно недавно. І знайшла своє застосування в багатьох салатах, супах, голубцях. Борщ з нею також виходить досить смачним. Що стосується рецепту, то хочу ще додати, не варто томатний морс замінювати томатною пастою. Зі свіжими помідорами і морсом набагато смачніше. Рецепт мого борщу, можна сказати дієтичний, оскільки я віддаю перевагу нежирному бульйону і по-мінімуму тушу овочі, на щадному повільному вогні. Приємного апетиту і нових, цікавих рецептів!
Призначення: На обідНій
інгредієнт:Овочі/Капуста/Буряк/Пекінська капуста
Блюдо: Супи/Борщ
Інгредієнти:
- Бульйон м’ясний – 1,5 Літра
- Буряк – 100 Грам
- Цибуля ріпчаста – 1 Штука
- Морква – 1 Штука
- Капуста пекінська – 300 Грам
- Томатний морс – 150 Мілілітрів
- Соняшникова олія – 20 Мілілітрів
- Часник – 2 Зубчика
- Сіль – До смаку
Як приготувати «» Борщ з пекінською капустою «»
Підготуйте інгредієнти для приготування борщу.
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками, викладіть в каструлю. Залийте картоплю будь-яким м’ясним бульйоном. У мене курячий. Поставте каструлю на плиту.
Моркву і цибулю очистіть, помийте. Моркву натріть на терці, а цибулю дрібно наріжте. Викладіть у сковороду.
Буряк очистіть, помийте і натріть на терці. Додайте до цибулі та моркви в сковороду. Налийте рафіновану соняшникову олію і гасіть овочі під кришкою 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.
Викладіть моркву, цибулю та буряк у каструлю з картоплею та бульйоном.
Пекінську капусту наріжте соломкою.
Коли картопля, цибуля, морква і буряк будуть готові, викладіть в каструлю нарізану пекінську капусту і томатний морс. Морс можна замінити подрібненими помідорами. Посоліть і поперчите борщ до смаку.
Після того, як ви додали капусту, варите борщ ще 7-8 хвилин і вимикайте. В кінці додайте подрібнений часник.
Борщ з пекінською капустою готовий. Подавайте із зеленню.
Борщ з квашеною капустою пять простих покрокових рецептів
Варіант 1: Класичний рецепт борщу з кислою капустою
Борщ – одна з найпопулярніших перших страв. Господині готують його по-різному. Ми приготуємо традиційний борщ з квашеною капустою. На відміну від борщу із свіжої капусти, у цього супчика більш пікантний смак. В якості м’ясної інгредієнти можна використовувати свинину чи яловичину на кістці на ваш розсуд. Наш рецепт буде зі свининою.
- м’ясо на кістці – 400 гр;
- одна велика цибулина;
- одна велика буряк;
- столова ложка томатної пасти;
- одна морква;
- 2,5 літра води;
- чотири бульби картоплі;
- стакан помідор у власному соку;
- кисла капуста – 200 гр;
- лавровий листочок;
- олія для смаження – 20 гр;
- сіль і перець.
Поставте каструлю на вогонь, залийте воду і опустіть попередньо промитий шматок свинини на кісточці.
Як тільки вода закипить, зніміть пінку, посоліть. Варіть на маленькому вогні протягом години.
Порада: Готовність можна легко перевірити – спробуйте відокремити м’ясо від кісток. Якщо воно легко відходить, свинина готова.
Дайте м’ясу охолонути, потім зріжте з кісток і наріжте на маленькі шматочки. Покладіть назад в бульйон.
Очищений і промитий картоплю наріжте кубиками і покладіть в каструлю.
Тепер робимо заправку для борщу. Цибуля звільніть від шкірки, сполосніть і поріжте на кубики.
Розігрійте олію на сковорідці і обсмажте цибулю до м’якості.
Моркву почистити від верхнього шару, натерти на крупній тертці і додати в цибулю. Перемішайте.
Буряк промийте, зріжте тверда основа і натріть на тертці. Засипте буряк до моркви і цибулі, обсмажуйте на маленькому вогні. В кінцевому підсумку буряк повинна стати м’якою.
Візьміть помідори у власному соку і перетріть їх, потім додайте в сковороду.
Покладіть томатну пасту і все перемішайте. Тушкуйте овочі приблизно десять хвилин до повної готовності.
Якщо капуста крупноватая, можете її трохи порубати ножем – так буде зручніше їсти. Варіть ще близько чверті години.
Тепер в суп можна додати засмажку з овочів, все перемішати. Додайте солі і перцю на свій смак. Проваріть борщ ще п’ять хвилин.
Господині на замітку: Важливо спочатку покласти капусту, а потім вже засмажку. Так кисла капуста стане м’якою набагато швидше.
Порубаєте зелень. Можна відразу засипати в суп і дати настоятися або подавати разом з супом, щоб кожен поклав на свій розсуд. Оптимальний час, щоб борщ став пахучіше – близько години.
Подавайте смачний і корисний борщ зі сметаною.
Порада: Якщо капуста дуже кисла, додайте в борщ невелика кількість цукру.