Чи можна варити борщ із пекінською капустою

| | 0 Comments| 21:36
Categories:

Борщ з пекінською капустою

Одна з найпопулярніших страв у нашому меню – борщ. Сьогодні я пропоную рецепт його приготування з пекінською капустою. Незвично, по-новому і теж смачно.

Опис приготування:

Пекінська капуста з’явилася на наших прилавках в останні 20-30 років, що погодьтеся, відносно недавно. І знайшла своє застосування в багатьох салатах, супах, голубцях. Борщ з нею також виходить досить смачним. Що стосується рецепту, то хочу ще додати, не варто томатний морс замінювати томатною пастою. Зі свіжими помідорами і морсом набагато смачніше. Рецепт мого борщу, можна сказати дієтичний, оскільки я віддаю перевагу нежирному бульйону і по-мінімуму тушу овочі, на щадному повільному вогні. Приємного апетиту і нових, цікавих рецептів!

Призначення: На обідНій
інгредієнт:Овочі/Капуста/Буряк/Пекінська капуста
Блюдо: Супи/Борщ

Інгредієнти:

  • Бульйон м’ясний – 1,5 Літра
  • Буряк – 100 Грам
  • Цибуля ріпчаста – 1 Штука
  • Морква – 1 Штука
  • Капуста пекінська – 300 Грам
  • Томатний морс – 150 Мілілітрів
  • Соняшникова олія – 20 Мілілітрів
  • Часник – 2 Зубчика
  • Сіль – До смаку

Як приготувати «» Борщ з пекінською капустою «»

Підготуйте інгредієнти для приготування борщу.

Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками, викладіть в каструлю. Залийте картоплю будь-яким м’ясним бульйоном. У мене курячий. Поставте каструлю на плиту.

Моркву і цибулю очистіть, помийте. Моркву натріть на терці, а цибулю дрібно наріжте. Викладіть у сковороду.

Буряк очистіть, помийте і натріть на терці. Додайте до цибулі та моркви в сковороду. Налийте рафіновану соняшникову олію і гасіть овочі під кришкою 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.

Викладіть моркву, цибулю та буряк у каструлю з картоплею та бульйоном.

Пекінську капусту наріжте соломкою.

Коли картопля, цибуля, морква і буряк будуть готові, викладіть в каструлю нарізану пекінську капусту і томатний морс. Морс можна замінити подрібненими помідорами. Посоліть і поперчите борщ до смаку.

Після того, як ви додали капусту, варите борщ ще 7-8 хвилин і вимикайте. В кінці додайте подрібнений часник.

Борщ з пекінською капустою готовий. Подавайте із зеленню.

Борщ з квашеною капустою пять простих покрокових рецептів

Варіант 1: Класичний рецепт борщу з кислою капустою

Борщ – одна з найпопулярніших перших страв. Господині готують його по-різному. Ми приготуємо традиційний борщ з квашеною капустою. На відміну від борщу із свіжої капусти, у цього супчика більш пікантний смак. В якості м’ясної інгредієнти можна використовувати свинину чи яловичину на кістці на ваш розсуд. Наш рецепт буде зі свининою.

  • м’ясо на кістці – 400 гр;
  • одна велика цибулина;
  • одна велика буряк;
  • столова ложка томатної пасти;
  • одна морква;
  • 2,5 літра води;
  • чотири бульби картоплі;
  • стакан помідор у власному соку;
  • кисла капуста – 200 гр;
  • лавровий листочок;
  • олія для смаження – 20 гр;
  • сіль і перець.

Поставте каструлю на вогонь, залийте воду і опустіть попередньо промитий шматок свинини на кісточці.

Як тільки вода закипить, зніміть пінку, посоліть. Варіть на маленькому вогні протягом години.

Порада: Готовність можна легко перевірити – спробуйте відокремити м’ясо від кісток. Якщо воно легко відходить, свинина готова.

Дайте м’ясу охолонути, потім зріжте з кісток і наріжте на маленькі шматочки. Покладіть назад в бульйон.

Очищений і промитий картоплю наріжте кубиками і покладіть в каструлю.

Тепер робимо заправку для борщу. Цибуля звільніть від шкірки, сполосніть і поріжте на кубики.

Розігрійте олію на сковорідці і обсмажте цибулю до м’якості.

Моркву почистити від верхнього шару, натерти на крупній тертці і додати в цибулю. Перемішайте.

Буряк промийте, зріжте тверда основа і натріть на тертці. Засипте буряк до моркви і цибулі, обсмажуйте на маленькому вогні. В кінцевому підсумку буряк повинна стати м’якою.

Візьміть помідори у власному соку і перетріть їх, потім додайте в сковороду.

Покладіть томатну пасту і все перемішайте. Тушкуйте овочі приблизно десять хвилин до повної готовності.

Якщо капуста крупноватая, можете її трохи порубати ножем – так буде зручніше їсти. Варіть ще близько чверті години.

Тепер в суп можна додати засмажку з овочів, все перемішати. Додайте солі і перцю на свій смак. Проваріть борщ ще п’ять хвилин.

Господині на замітку: Важливо спочатку покласти капусту, а потім вже засмажку. Так кисла капуста стане м’якою набагато швидше.

Порубаєте зелень. Можна відразу засипати в суп і дати настоятися або подавати разом з супом, щоб кожен поклав на свій розсуд. Оптимальний час, щоб борщ став пахучіше – близько години.

Подавайте смачний і корисний борщ зі сметаною.

Порада: Якщо капуста дуже кисла, додайте в борщ невелика кількість цукру.