Скільки часу замочувати гриби

| | 0 Comments| 20:18
Categories:

Перед приготування гриби необхідно замочувати в холодній воді і залишати їх так мінімум на 12 годин. Цей процес дозволяє зменшити час варіння.23 груд. 2023 р.

Сушені гриби чудово зберігають аромат, та й колишню форму їм дуже просто повернути. Для цього гриби достатньо замочити у гарячій воді на 30 хвилин. Невелика кількість сушених грибів урізноманітнить будь-які страви: від ранкового омлету до звичайного борщу.

Наприклад, лисички потрібно варити 30 хвилин, опеньки – 20-30 хвилин, білі гриби – 40 хвилин, підберезники – 50 хвилин, маслюки – 30 хвилин. Після варіння гриби потрібно відкинути на друшляк, щоб зійшла зайва волога. Після цього гриби можна покласти в пакети та відправити у морозилку.

Сушені білі гриби залий окропом так, щоб гриби повністю «потонули». Залиш настояти 15-20 хвилин. Якщо твій рецепт передбачає використання води або інших рідин, збережи грибну воду після зливу. Вона додасть більш насичений аромат твоїй страві.

Якщо скоротити тривалість вимочування, час обробки збільшується до 25 хвилин. Якщо говорити про конкретні види грибів, то білі гриби (які найчастіше сушать) варять не менше 20-25 хвилин, навіть незалежно від того, скільки вимочувалися гриби. Також довго варяться всі великі та м'ясисті гриби, ніж їх дрібніші родичі.

Справа в тому, що тривалість вимочування грибів залежить від виду грибів та виду сушіння. Якщо це білі гриби чи маслюки, їм достатньо полежати у воді протягом години. Подосиновики, підберезники та моховики вимочують від 3 до 5 годин.





Скільки замочувати гриби? Як правильно замочувати сушені гриби? Якщо ми вирішили замочити їх у молоці, достатньо 4-5 годин, хоча деякі посібники рекомендують тримати їх у молоці 5-6 годин.